5 MSP-bedrijfsstatistieken voor moeiteloos volgen van prestaties

 Vrijdag 22 maart 2019
MSP-bedrijfsstatistieken omvatten

Het gebruik van aannames om de bedrijfsprestaties te meten is handig maar zinloos.

Aan de andere kant zijn MSP-bedrijfsstatistieken kwantificeerbare maatstaven die worden gebruikt om de A tot Z van bedrijfsprocessen te analyseren. MSP-bedrijfsmetrieken zijn krachtig om te benutten, maar overweldigend om mee te werken. Kortom, MSP-eigenaren hebben de neiging om weg te blijven van deze beproefde bedrijfsformules, omdat ze niet ingewikkeld willen doen.

Laten we het voor u eenvoudiger maken! Hier zijn vijf MSP-bedrijfsstatistieken waarmee u eenvoudig de voortgang van uw bedrijf in de richting van het bereiken van langetermijn- en kortetermijndoelen kunt volgen.


MSP-bedrijfsstatistiek nr. 1: maandelijks terugkerende omzet (MRR)


MSP-bedrijfsstatistieken – MRR

De inkomsten die uw MSP elke maand betrouwbaar verwacht, worden maandelijkse terugkerende inkomsten (MRR) genoemd. Het is een voorspelbare stroom lopende cashflow die afkomstig is van abonnementsdiensten, verlengingen en terugkerende gecontracteerde diensten.

Voorspelbaarheid zorgt voor financiële zekerheid, waardoor een schaalbaarder MSP-bedrijfsmodel mogelijk wordt. Met MRR kunt u toekomstige omzetpatronen voorspellen die als uitgangspunt dienen voor uw uitbreidingsplannen. Het geeft u een voorsprong op andere MSP's die afhankelijk zijn van eenmalige omzetgenererende transacties. Deze MSP's leven op een hand-tot-mond-basis en lopen op een koord van stagnatie en financiële volatiliteit.


Bereken MRR


MRR = ARPA (gemiddelde omzet per account) x totaal aantal accounts

*Gemiddelde omzet per account (ARPA) = Totale omzet/totaal aantal accounts


MSP-bedrijfsstatistiek nr. 2: brutomarge


MSP-bedrijfsstatistieken — brutomarge

De brutomarge is het deel van de omzet dat uw MSP overhoudt na het aangaan van bedrijfskosten en schulden. In wezen is het een lakmoesproef om te bepalen of uw dienstenaanbod een financieel succes is of niet.

Het is een van de beste MSP-bedrijfsstatistieken om de winstgevendheid van uw serviceaanbod te vergelijken met die van uw concurrenten en de hele branche. Omgekeerd is een dalende brutomarge een indicator van een gebroken MSP-bedrijfsmodel.

MSP's met een groot aantal IT-beheerders die handmatig elke klantserver monitoren, zullen bijvoorbeeld hoge directe kosten hebben.

Ondertussen kunnen MSP's die een RMM-oplossing gebruiken het handmatige gedeelte achterwege laten, waardoor beheerders zich kunnen concentreren op belangrijke taken, wat uiteindelijk resulteert in een exponentieel lagere brutomarge.


Bereken de brutomarge


Brutomarge = (totale omzet - kosten van verkochte goederen) /totale omzet uit diensten

*Totale omzet uit diensten = Omzet uit beheerde diensten + Professionele diensten (advies en projecten) *Kosten van verkochte goederen omvatten alle directe kosten die verband houden met het leveren van de dienst


MSP-bedrijfsstatistiek nr. 3: EBITDA


MSP-bedrijfsstatistieken - EBITDA

Winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) is een van de belangrijkste MSP-bedrijfsstatistieken om de operationele efficiëntie en winstgevendheid te meten. Het geeft u een verfrissend inzicht in de algehele financiële prestaties van uw MSP.

Daarom wordt EBITDA gebruikt om de waardering van MSP's te evalueren. Naast het kijken naar de cashflow, omzet en andere MSP-bedrijfscijfers, willen experts uit de sector graag de EBITDA kennen. Het negeren van belastingen, rente en afschrijvingen geeft een duidelijk beeld van de operationele prestaties en het vermogen om cash te genereren van de MSP.

Normaal gesproken wordt een MSP gewaardeerd op tussen de 5 en 7 keer zijn jaarlijkse EBITDA. Als uw MSP niet binnen dit bereik valt, moet u het bedrijfsmodel heroverwegen.


Bereken EBITDA


EBITDA = Nettowinst + Rentelasten + Belastingen + Afschrijvingen + Amortisatie

*Netto inkomen = Basiswinst voor de MSP *Interest = De rente die in rekening wordt gebracht op kapitaalinvesteringen *Belastingen = Dit kan variëren afhankelijk van de locatie van de MSP *Afschrijvingen en amortisatie = Kosten van kapitaalgoederen gedurende de duur van het gebruik ervan


MSP-bedrijfsstatistiek nr. 4: Winstgevendheid van Managed Service Agreements


MSP-bedrijfsstatistieken: winst uit beheerde serviceovereenkomsten

De winstgevendheid van een Managed Service Agreement is de brutomarge die u op elke overeenkomst behaalt. Het kan worden opgesplitst in twee facetten:

  • Client Lifetime Value (CLV). De totale potentiële winst die u behaalt met één klant. Hoe hoger de CLV, hoe financieel waardevoller die klant is voor uw MSP. Door cashcow-klanten te identificeren, kunt u zich op vergelijkbare prospects richten.
  • Effectief percentage van de klant. Het geld dat u aan elke klant verdient op basis van de tijd die u besteedt aan het bedienen ervan: omzet per uur. MSP's met meerdere servicecategorieën kunnen deze bedrijfsstatistiek gebruiken om de inkomsten bij te houden die door elke servicecategorie bij elk klantaccount worden gegenereerd.

Bereken de levenslange klantwaarde


Levenslange klantwaarde = Levenslange waarde × brutomarge

*Levenslange waarde = gemiddelde waarde van de verkoop × aantal transacties × bewaartermijn


Bereken het effectieve klanttarief


Effectief tarief voor klant = maandelijks abonnementsgeld van klant/aantal uren geïnvesteerd in klant


MSP-bedrijfsstatistiek nr. 5: gemiddelde responstijd


MSP-bedrijfsstatistieken — responstijd

Vanuit het perspectief van de klant is de belangrijkste MSP-bedrijfsmaatstaf de gemiddelde hoeveelheid tijd die nodig is om dat eerste niet-geautomatiseerde antwoord te sturen naar klanten die een ticket indienen.


Bereken de gemiddelde responstijd


Gemiddelde responstijd = Som (eerste responstijd) /aantal tickets

Reactietijd is de beste manier voor klanten om te weten of het ‘oplossen van problemen’ slechts lippendienst is of dat u het werkelijk meent.

Helaas slagen MSP's die traditionele methoden volgen er niet in om een respectabele reactietijd te bereiken, zelfs als ze het belang van de responstijd maar al te goed kennen.


Verhoog uw responstijd met Pulseway RMM


Pulseway RMM stelt MSP's in staat problemen te identificeren en aan te pakken nog voordat de klant benadert. Bewaak proactief de IT-infrastructuur van klanten, ontvang meldingen van kritieke waarschuwingen en los deze snel op.

Het komt erop neer: — RMM biedt voordelen voor uw bedrijf op meer manieren Dan een.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo