Hoe je Wereldback-updag NIET viert: 3 fouten bij het maken en herstellen van gegevens

 Donderdag 28 maart 2019
Hoe je Wereldback-updag NIET viert: 3 fouten bij het maken van back-ups en herstel van gegevens

185.000.000 — dat is de ca. aantal Google-resultaten voor het zoekwoord 'data backup and recovery' en het aantal neemt alleen maar toe.

Helaas zijn bedrijven, zelfs met zoveel middelen ter beschikking, nog steeds kwetsbaar voor bedreigingen voor de gegevensbeveiliging. Ironisch genoeg nemen dezelfde bedrijven actief deel aan World Backup Day.

T-Mobile is een van de grootste Amerikaanse telecombedrijven en is een groot voorstander geweest van het benadrukken van het belang van Wereldback-updag. Het kwam dus als een schok toen de telecomgigant gehackt, waardoor 2 miljoen gebruikers in Noord-Amerika werden getroffen.

Bedrijven denken vaak dat ze voorbereid zijn op beveiligingsbedreigingen, omdat ze over een geavanceerd systeem voor back-up en herstel van gegevens beschikken. Dat is waar het probleem ligt: een goed systeem heeft een goed uitvoeringsplan nodig. Als de mensen bij T-Mobile naar hun databack-up- en herstelplan hadden gekeken, zouden ze zich hebben gerealiseerd dat hun plan een landmijn van 'fouten' was. Ze misten alle waarschuwingssignalen omdat ze überhaupt niet wisten dat deze bestonden.

Op deze Wereld Backup Dag wil jij toch niet hetzelfde lot ondergaan? Vermijd dan deze drie fouten bij het maken van back-ups en het herstellen van gegevens.


1. Neem aan dat alle gemaakte BDR gelijk zijn


Volg geen ‘one size fits all’-benadering als het gaat om back-up en disaster recovery (BDR). U zult eindigen met een slecht passende oplossing die niet aan uw back-upbehoeften kan voldoen. In wezen is het een hoge investering zonder enige waarde, wat leidt tot een gegarandeerde systeemkwetsbaarheid.

Ga terug naar het begin en evalueer uw BDR-behoeften. Schat eerst de impact in die gegevensverlies op uw bedrijf kan hebben. Ten tweede: identificeer de kritieke gegevens die de maximale impact zullen hebben. Bepaal ten slotte hoeveel kritieke gegevens u zich kunt veroorloven te verliezen in geval van een storing.

De bevindingen bieden antwoorden op lastige vragen wanneer een oplossing voor gegevensback-up kiezen. Als u bijvoorbeeld meer controle wilt hebben over kritieke gegevens: on-premise past beter dan de cloud.


2. Kies een back-up zonder herstel


Als de back-up een auto is, is het herstel de band. Je kunt het een niet zonder het ander doen. Het kan uren duren om informatie te herstellen zonder een oplossing voor gegevensherstel.

Gegevensherstel biedt een extra beschermingslaag door kritieke informatie te herstellen die ontoegankelijk is vanwege software- of hardwareschade. Dat betekent dat u uw bedrijf zonder onderbrekingen kunt runnen, zelfs als systemen uitvallen – bedrijfscontinuïteit gegarandeerd.

Bedrijfscontinuïteit zorgt ervoor dat alles gewoon doorgaat en dat er geen verrassingen voor klanten zijn. Dit geeft mensen de zekerheid dat uw bedrijf een crisis het hoofd kan bieden, wat een positieve invloed heeft op hun vertrouwen, uw omzet en het merk.


3. Blijf bij een verouderde BDR


Uw relatie met gegevens verandert naarmate uw bedrijf evolueert en daarom kunt u niet dezelfde verouderde back-upsoftware gebruiken.

Controleer en update uw systemen voor back-up en herstel van gegevens, zodat deze aansluiten op uw huidige bedrijfsdoelstellingen. Dit omvat het beoordelen van het opslag-, beveiligings-, test- en BDR-beleid. Het beste van een vernieuwd BDR-systeem is dat het uw bedrijf beschermt tegen cyberaanvallen zoals ransomware.


Bestrijd ransomware met Pulseway


Pulseway werkt samen met Unitrends om de beste back-up- en herstelsoftware in zijn klasse aan te bieden. Pulseway Backup zorgt voor volledige eindpuntbescherming tegen de opkomende golf van geavanceerde bedreigingen.

Bekijk het webinar om te zien hoe Pulseway ransomware bestrijdt en de bedrijfscontinuïteit waarborgt.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo