Verbetering van de efficiëntie van technici met automatisch herstel

 Dinsdag 21 juli 2020
Verbetering van de efficiëntie van technici met automatisch herstel

Efficiëntie speelt een sleutelrol in alle aspecten van IT. Het stelt Managed Service Providers (MSP's) en interne IT-afdelingen in staat om zelfs met beperkte middelen de best mogelijke service te bieden. Elke MSP heeft multifunctionele technici nodig die verschillende IT-taken kunnen uitvoeren en alle klanten kunnen bedienen. Tegelijkertijd hebben MSP's ook de juiste tools nodig die de efficiëntie van technici kunnen maximaliseren en de dienstverlening kunnen verbeteren.

Als het gaat om het vergroten van de efficiëntie van technici, moeten MSP's zoveel mogelijk gebruik maken van automatisering in verschillende functies. Door alledaagse taken te automatiseren kunnen technici hun tijd vrijmaken en besteden aan kerntaken die er toe doen. Automatisch herstel is zo'n functie die de tijd die aan veelvoorkomende IT-problemen wordt besteed, kan minimaliseren en de efficiëntie kan verhogen.

In deze blog onderzoeken we de verschillende aspecten van automatisch herstel en hoe dit de efficiëntie van technici kan verbeteren.


Wat is automatisch herstel?


Automatisch herstel verwijst naar een werkstroom die waarschuwingen of gebeurtenissen activeert en erop reageert door acties uit te voeren die het probleem kunnen voorkomen of oplossen. Wanneer er sprake is van een beleidsschending of een probleem, krijgt de technicus die de IT-omgeving beheert doorgaans een waarschuwing in de RMM-tool en moet hij een oplossing bieden als oplossing. Automatisch herstel gaat nog een stap verder door het probleem automatisch op te lossen zonder tussenkomst van de technicus.

Om dit correct uit te voeren, moet de oplossing vooraf worden geconfigureerd in de RMM-tool met de lijst met specifieke acties die moeten worden ondernomen voor specifieke problemen. Door de specifieke acties te configureren, kunt u veelvoorkomende problemen automatisch oplossen en voorkomen dat technici hun tijd verspillen aan alledaagse taken.


Automatisch herstel en efficiëntie van technici


Als uw technici te veel tijd besteden aan het oplossen van routinematige IT-problemen, zullen ze moeite hebben met het werken aan kritieke problemen die hun onmiddellijke aandacht vereisen. Door deze veelvoorkomende IT-problemen automatisch op te lossen, kunt u de tijd van uw technici aanzienlijk besparen. MSP's die dit proces in meerdere accounts gebruiken, kunnen de algehele efficiëntie van hun organisaties vergroten.

U kunt ook verschillende niveaus van automatisch herstel instellen op basis van uw vereisten en gemak. U kunt beginnen met het automatisch herstellen van basismeldingen en vervolgens doorgaan met volledig geautomatiseerde oplossingen zodra u vertrouwd raakt met de functie. Wanneer u automatisch herstel combineert met een mobile-first RMM-tool, wordt het nog efficiënter, waardoor technici hun IT-systemen en herstelde processen overal en altijd kunnen monitoren.


Voordelen van automatisch herstel


MSP's en interne IT-afdelingen kunnen enorm profiteren van het integreren van automatiseringsworkflows in hun werkproces. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn als volgt:

  • Tijdbesparend: Dankzij automatisch herstel hoeven technici geen tijd meer te verspillen aan het ondernemen van actie voor veelvoorkomende IT-problemen. Dit kan veel van hun kostbare tijd besparen.
  • Hoge beveiliging: u kunt automatisch herstel instellen om onmiddellijk actie te ondernemen voor verschillende kwetsbaarheden die uw veiligheid in gevaar kunnen brengen.
  • Kostenbesparing: Door de handmatige betrokkenheid van technici bij routinetaken te verminderen, kunt u hun inspanningen richten op productievere taken en meer gedaan krijgen met minimale middelen. Dit kan u veel geld besparen.
  • Consistentie: Automatisch herstel zorgt voor consistentie in uw workflows, omdat u een duidelijk beeld krijgt van welke acties onder verschillende omstandigheden worden ondernomen.
  • Voorkom waarschuwingsmoeheid: als u geen gebruik maakt van automatisch herstel en alleen op waarschuwingen vertrouwt, bestaat het risico dat kritieke waarschuwingen worden gemist - of niet op tijd worden gezien - omdat ze verdwalen in het algemene geluid van meerdere triviale waarschuwingen.

Hoe Pulseway kan helpen


Met de release van Automatiseringsworkflows heeft Pulseway automatisch herstel naar het Pulseway-platform gebracht. Deze functie helpt Pulseway-klanten veel voorkomende IT-problemen op de automatische piloot te zetten en deze op te lossen zonder enige handmatige tussenkomst. Deze workflows zijn volledig aanpasbaar met onbeperkte routes, wat betekent dat u een willekeurig aantal taken kunt toevoegen om automatisch te herstellen. U kunt ook aangepaste velden gebruiken in uw werkstroomvoorwaarderegels om robuustere uitvoeringspaden te creëren. Het allerbelangrijkste is dat u kunt kiezen uit 17 soorten triggervariaties terwijl u op specifieke soorten problemen reageert.

Deze nieuwe functie is rechtstreeks ingebouwd in Pulseway's RMM en is zonder extra kosten beschikbaar voor alle Pulseway Team-klanten . Het werkt als een uitbreiding van meldingen en stelt het platform in staat automatisch oplossingen te bieden voor IT-problemen. Technici kunnen een glimp opvangen van de realtime uitvoering van verschillende workflows en de status van de eerder uitgevoerde workflows opvragen. Met deze functie helpt Pulseway technici om in hun eentje de volledige IT-infrastructuur van een organisatie te beheren.


Voorbeelden van Pulseway Automation-workflows in actie


Hier volgen enkele voorbeelden van hoe u Automation Workflows kunt instellen om bepaalde acties uit te voeren.

Voorbeeld: hoge CPU

Melding: CPU-gebruik meer dan 90% (gedurende de afgelopen 5 minuten)

Automatisch herstel: beëindig het werkproces automatisch, zodat de webserver automatisch opnieuw opstart

Waarom: Het doel is om te voorkomen dat een storing of downtime gevolgen heeft voor uw bedrijf. Als de applicatie op 100% CPU-gebruik draait, kan er een probleem optreden waardoor gebruikers de applicatie niet kunnen gebruiken. Dit kan een storing of verstoring van het bedrijf veroorzaken.

Voorbeeld: weinig schijfruimte

Melding: de ruimte op de systeemschijf is minder dan 10%

Automatisch herstel: Voer de onderhoudstaak uit (tijdelijke bestanden opschonen, de schijf defragmenteren, IIS-toepassingspools recyclen)

Waarom: Door een melding te krijgen dat er weinig schijfruimte is en door een onderhoudstaak uit te voeren om ruimte vrij te maken, voorkomen we dat de applicatie crasht en uw bedrijf of service onderbreekt.

Voorbeeld: patch kritieke servers

Voer script 1 uit: sluit een server uit van een productieomgeving

Voer script 2 uit: Installeer software-updates

Voer script 3 uit: Neem het opnieuw op in de productieomgeving

Waarom: Hiermee kunt u systemen patchen zonder enige downtime voor uw klanten te veroorzaken. Door de server uit te sluiten van een productieomgeving, kunt u deze patchen zonder dat uw gebruikers fouten merken.


Op te sommen


Automatisch herstel is een geweldige functie voor alle MSP's en IT-afdelingen, ongeacht hun grootte. Uw technici voeren meerdere IT-taken uit en beheren een breed scala aan eindpunten. Het is zeker niet ideaal om hun tijd te verspillen aan routinetaken die geautomatiseerd kunnen worden. Het maakt het ook mogelijk om consistente serviceniveaus te handhaven, aangezien een snelle, geautomatiseerde reactie op veelvoorkomende problemen een belangrijke bijdrage levert aan het voorkomen van systeemuitval.

Door de efficiëntie van technici te verbeteren door middel van automatisch herstel, kunt u zich concentreren op winstgerichte taken en uw concurrentievoordeel ten opzichte van andere spelers op de markt vergroten.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo