Top 10 IT-beheertools die systeembeheerders zouden moeten gebruiken [2019]

 Maandag 7 oktober 2019
IT-beheertools sysadmin

Een systeembeheerder met de juiste kennis maar het verkeerde gereedschap is als een auto zonder koplampen: vroeg of laat is een crash onvermijdelijk.

2019 bracht een verscheidenheid aan IT-beheertools voort die tot doel hebben sysadmins te helpen bij het oplossen van problemen efficiënt oplossen. Het probleem ligt in te veel leveranciers en een overmatige hoeveelheid marketingboodschappen die systeembeheerders in een drijfzand van 'te veel beloven en te weinig leveren' duwen.

Niettemin is het kiezen van de juiste tool voor het beheer van uw IT essentieel. De juiste beslissing maakt uw IT-operatie efficiënt; de verkeerde ruïneert zowel het zakenleven als de reputatie.

Om de heiligheid van uw IT-infrastructuur en professionele integriteit te behouden, hebben we een uitgebreide lijst samengesteld met de tien beste IT-beheertools waar systeembeheerders rekening mee moeten houden.

Laten we erin duiken:


1. Ping-plotter


Hoogtepunt van de functies: Ontdek het ‘waarom’ voor een slechte netwerkverbinding en om internetproblemen voorgoed op te lossen.

IT-beheertools sysadmin

Typ het website- of serveradres dat de problemen veroorzaakt, en PingPlotter zal de latentie en pakketverliezen tussen de website/server en de hardware in kaart brengen. Visualiseer traceroute-resultaten en graaf diep in netwerkverbindingsproblemen, zodat u beter voorbereid bent om het probleem op te lossen in plaats van het uit te zoeken.


2. Sysinternals-suite


Hoogtepunt van de functies: Bewaak, beheer en los problemen met Windows OS op, rechtstreeks vanaf één plek.

IT-beheertools sysadmin

Met meer dan zeventig systeeminterne hulpprogramma's die geen installatie vereisen, biedt het gemak, een zeldzaamheid voor systeembeheerders. De suite omvat AccessChk, AdExplorer, BgInfo, CacheSet, Desktops, om er maar een paar te noemen.


3. PowerShell


Hoogtepunt van de functies: Bespaar tijd door repetitieve taken te automatiseren.

IT-beheertools sysadmin

Als u nieuw bent in de sysadmin-wereld, zouden PowerShell- scripts uw favoriete hulpmiddel moeten zijn. Schrijf en voer scripts uit om taken te automatiseren volgens uw vereisten. Er is geen genie nodig om deze scripts uit te voeren; een paar add-ons en u kunt uw automatisering operationeel krijgen. PowerShell geeft beginnende systeembeheerders snelheid en efficiëntie, waardoor ze vanaf dag één competent zijn.


4. Kladblok++


Hoogtepunt van de functie: Dankzij een interface met tabbladen kunnen systeembeheerders in één venster aan verschillende geopende documenten werken.

IT-beheertools sysadmin

Notepad++ is tegenwoordig een eenvoudige, lichtgewicht en misschien wel de meest geliefde teksteditor. Het biedt een enorme functionaliteit, waardoor coderen zeer vruchtbaar wordt. Enkele van de functies omvatten aangepaste functies voor codesyntaxis, automatisch aanvullen, meerdere bewerkingen, gesynchroniseerd scrollen, zoeken en vervangen van tekstreeksen door reguliere expressies.


5. Pulsweg RMM


Hoogtepunt van de functies: De eerste draagbare RMM-oplossing ter wereld waarmee systeembeheerders de IT-infrastructuur overal en altijd kunnen beheren.

IT-beheertools sysadmin

Draagbaarheid heeft veel voordelen voor systeembeheerders: productiviteit, balans tussen werk en privéleven, minder reizen en meer. Pulseway RMM biedt al deze voordelen met zijn superintuïtieve mobiele ervaring. Sysadmins kunnen proactief problemen identificeren en oplossen, desktops op afstand benaderen, taken automatiseren — met behulp van de kracht van hun duim.


6. Cactussen


Hoogtepunt van de functies: De grafische weergave van de IT-infrastructuur helpt problemen snel te identificeren, in plaats van het doorspitten van vervelende serverlogboeken, wat een hoger responspercentage betekent.

IT-beheertools sysadmin

De kernkracht van Cactus ligt in grafieken. Numerieke gegevens die aan elk netwerkapparaat zijn gekoppeld, kunnen een grafische make-over krijgen: netwerkprestaties worden weergegeven en toekomstige netwerkactiviteiten worden voorspeld. Om een grafiek te maken, selecteert u eenvoudig een sjabloon uit Grafiekbeheer en u bent klaar.


7. KeePass


Hoogtepunt van de functie: verminder cognitieve overbelasting door al uw wachtwoorden op een beveiligde plaats op te slaan. 

IT-beheertools sysadmin

Het onthouden van wachtwoorden mag geen onderdeel zijn van de taak van systeembeheerders. plichten. Het gaat om het beheren van IT, niet om een geheugentest. KeePass neemt het werk van het opslaan van wachtwoorden over, waardoor systeembeheerders snel en veilig toegang krijgen tot vertrouwelijke informatie. Bovendien werkt de tool voor wachtwoordbeheer binnen het vertrouwelijkheidsbeleid van het bedrijf.


8. NTOP


Hoogtepunt van de functie: Ontvang realtime updates over netwerkverkeer zonder dat u zich zorgen hoeft te maken

IT-beheertools sysadmin

Ntop biedt snelle, webgebaseerde verkeersanalyse en stroomverzameling. Het grotere doel is om systeembeheerders een scherp beeld te geven van actieve hosts die betrokken zijn bij de IT-infrastructuur. De inzichten helpen systeembeheerders de bron(nen) van kwaadaardig verkeer te vinden en actie te ondernemen.


9. PhpMyAdmin


Functie hoogtepunt: Beheer MySQL-functies via internet.

IT-beheertools sysadmin

PhpMyAdmin is een wereldwijde IT-beheertool die is geschreven in PHP en vertaald in 72 talen. Het ondersteunt een breed scala aan MySQL- en MariaDB-bewerkingen, zoals databasebeheer, tabellen, kolommen, gebruikers, machtigingen enz. Gewapend met een sterk ondersteuningsteam heeft deze tool een aantal fans van systeembeheerders gemaakt.


10. Googlen


Feature highlight: Heeft antwoorden op al je twijfels.

Systeembeheerders hebben snelle oplossingen nodig om de dagelijkse branden te blussen. De beste plek om beproefde oplossingen voor elk probleem te krijgen - mdash; Google- zoekopdracht. De volgende keer dat u vastloopt, voert u een Google-zoekopdracht uit, vindt u de antwoorden, past u ze toe en leunt u vervolgens achterover en geniet u van een kopje koffie terwijl u geniet van uw systeembeheerdersleven.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo