Wat is RMM (monitoring en beheer op afstand)?

 Maandag 17 december 2018
Wat is RMM (monitoring en beheer op afstand)?

Monitoring en beheer op afstand (RMM) is ontstaan uit een ‘behoefte’ en niet uit een behoefte. Deze behoeften waren een gevolg van vele factoren. De inherente wens om meer te doen met minder, de steeds groeiende complexiteit van de netwerkinfrastructuur en de impact van downtime op bedrijven maakten plaats voor een nieuw tijdperk van RMM-software.

Of u nu een MSP-eigenaar bent of hoofd van de IT-afdeling - ken uw RMM goed. Een goede kennis van de juiste RMM-tools kan uw IT-activiteiten naar nieuwe hoogten tillen. Laten we met die gedachte beginnen met RMM 101.


Wat is RMM


“RMM is proactieve monitoring en beheer op afstand van de algehele IT-infrastructuur”

RMM biedt analyses van alle activiteiten die plaatsvinden op elk werkstation, computer en netwerk. Dankzij de realtime inzichten kunnen bedrijven problemen in een handomdraai identificeren en oplossen, vrijwel overal.

Met behulp van een agent wordt een RMM-oplossing ingezet. Het is een kleine softwarevoetafdruk die is gepatcht naar alle eindpunten van de IT-infrastructuur. Agenten voeden informatie met betrekking tot de computer- en netwerkstatus. Als een agent een probleem ontdekt, wordt er een ticket (waarschuwing) aangemaakt en naar het IT-team gestuurd, zodat er snel actie kan worden ondernomen.

Door krachtige RMM-software te gebruiken, kunnen IT-teams met gemak meer problemen en meer belanghebbenden beheren. In het beste geval worden problemen al opgelost voordat ze schade aan het netwerk kunnen veroorzaken.

Het is geen wonder dat er een golf van RMM-gebruikers opkomt. Maar om de volledige kracht van RMM-software echt te begrijpen, moeten we teruggaan naar de oorsprong ervan.


Het ontstaan van RMM


Het ontstaan van RMM

De jaren zeventig - Het proefprogramma. Kaiser Foundation International werkte samen met Lockheed Missiles and Space Company om een < een target="_blank" href="https://mhealthintelligence.com/news/the-history-of-remote-monitoring-telemedicine-technology">proefprogramma dat patiëntinformatie naar medische faciliteiten kilometers verderop zou sturen van de daadwerkelijke site. Het doel was om gezondheidszorg te bieden in gebieden waar geen goede medische voorzieningen aanwezig waren.

De jaren 80 - PC's gelanceerd. Kleine bedrijven profiteerden van computers en integreerden deze in hun dagelijkse activiteiten.

De jaren negentig - Uitdagingen van het nieuwe break-fix-model. Als er iets misging, belden mensen IT-technici om het netwerk fysiek te inspecteren en de status ervan te geven. Helaas slaagde het er nog steeds niet in om realtime status over de netwerkgezondheid te geven. Bovendien maakte de complexiteit van dit model het exclusief voor grote bedrijven met grote netwerken.

De jaren 2000 - Officieel geboren. Door de introductie van RMM-software konden kleinere bedrijven gebruik maken van beheerde services, waartoe voorheen alleen de Fortune 500-bedrijven toegang hadden naar. MSP's zou een breed scala aan diensten kunnen aanbieden aan kleine en middelgrote bedrijven, waardoor MSP's ontstaan zoals wij die kennen.

De jaren 2010 - RMM, de volgende generatie. De wereld van RMM breidde zich uit met de lancering van cloudtechnologie. Tegenwoordig profiteren systeembeheerders van een breed scala aan aanpassingsopties met de cloud, on-premise en hybride structuren. Add-ondiensten zoals Business Continuity Disaster Recovery (BCDR) en integraties van derden hebben ook een piek in de vraag gekend.


Waarom RMM


De verantwoordelijkheid voor het beheren van een complexe IT-infrastructuur is overweldigend. Het is moeilijk om resultaten te boeken zonder een krachtig RMM. De volgende tabel geeft duidelijkheid over hoe RMM uw leven gemakkelijker kan maken.

RMMNo RMM
Proactive capabilities reduce downtime greatlyDowntimeDowntime will be longer due to a reactive approach
Automate repetitive IT tasks, leaving more time to focus on core dutiesProductivityManually working on repetitive tasks leaves very little room to focus on core tasks
RMM offers add-on services like antivirus and BCDR solutions to protect and recover dataSecurityData lost is lost, period!
Cut down travel costs, faster customer service, and a unified dashboard to do it allCost savingsOnsite for every little issue. Plus, the overhead of managing multiple vendors

Moeiteloos IT-beheer met Pulseway


Het ontstaan van RMM

Een robuust RMM-platform waarmee u problemen in realtime kunt identificeren en aanpakken, waar u ook bent, met behulp van het apparaat dat het dichtst bij u in de buurt is.

“Pulseway heeft ons in staat gesteld problemen binnen onze IT-omgeving een stap voor te zijn om de downtime te minimaliseren en een hoogwaardige service te bieden waarbij we het probleem al oplossen voordat iemand contact met ons opneemt”

– Bas Zijlstra, CEO, Deskk


Kies een RMM die voor u werkt


Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door schitterende recensies, maar geen enkele RMM-oplossing werkt voor elk bedrijf hetzelfde. Een one-size-fits-all aanpak werkt niet, omdat elk bedrijf zijn eigen, unieke problemen en behoeften heeft.

Sommigen willen een RMM-oplossing die geen hoge initiële installatiekosten met zich meebrengt, sommigen willen een minimale leercurve voor een soepele onboarding, terwijl anderen de voorkeur geven aan meer aanpassingsmogelijkheden.

Bepaal uw vereisten voordat u zich op een RMM-oplossing richt. Het komt erop neer: slordige RMM is erger dan geen RMM.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo