De beste manieren om geld te verdienen als MSP

 Vrijdag 3 mei 2019
De beste manieren om geld te verdienen als MSP-thumbnail

Maar liefst 90% MSP's falen. Een belangrijke reden hiervoor is het gebrek aan discussie over manieren om als MSP geld te verdienen.

'Er is geld nodig om geld te verdienen' is waar! Op een gegeven moment zul je geld nodig hebben om je bedrijf te laten groeien: het uitbreiden van het serviceaanbod, het openen van nieuwe vestigingen of het inhuren van betaalde hulp. Het is duidelijk dat niets van dit alles mogelijk is als u geen daadwerkelijke winst kunt genereren.

Bovendien maakt een overvolle MSP-markt het moeilijker om de initiële break-evenkosten te overwinnen. Daarom moet u buiten de gebaande paden denken om ervoor te zorgen dat uw MSP consistent winst genereert.

Laten we eens kijken naar de beste manieren om als MSP geld te verdienen:


Zorg voor een prijsmodel dat werkt


De beste manieren om geld te verdienen als MSP-prijsmodel

"Hoeveel moet ik vragen voor mijn diensten?"

Elke MSP-eigenaar worstelt hier wel eens mee. Uit angst om klanten te verliezen, geven velen uiteindelijk te weinig prijs aan hun diensten. Als je de goedkopere optie bent, kun je misschien banen krijgen, maar voor die prijs zit je in een dwangbuis. Het zal een echte strijd worden om het bedrijf overeind te houden in een markt die geplaagd wordt door groeiende inflatie.

Omgekeerd genereert een sterk prijsmodel een overschot dat uw bedrijf schaalbaar maakt. Het prijsmodel kan variëren afhankelijk van de regio en de branche waarin uw MSP actief is. Een paar dingen moeten echter zonder enige twijfel deel uitmaken van uw prijsstrategie.

  • De prijs moet de vaste kosten (kosten die elke maand binnenkomen) en de bezorgkosten dekken
  • Zet een hoger prijskaartje aan servicefuncties waar de meeste vraag naar is. Het laat zien dat u vertrouwen heeft in uw aanbod en de waarde ervan kent
  • Wijzig uw prijzen niet regelmatig: het is een duidelijk teken dat u het nog steeds niet zeker weet

Hier vindt u een video waarin de populairste manieren worden uitgelegd om uw beheerde IT-services te prijzen.


Bied geweldige ondersteuning


De beste manieren om geld te verdienen als MSP IT-ondersteuning

Het is moeilijk om winst te maken als uw MSP min of meer dezelfde diensten verkoopt als de volgende MSP. Uitzonderlijke technische ondersteuning kan ervoor zorgen dat uw bedrijf zich onderscheidt in een verder rommelige markt.

Met de RMM-oplossing (remote monitoring and management) kunnen MSP's uitstekende technische ondersteuning bieden. Dankzij realtime inzichten in de IT-infrastructuur van klanten kunnen ondersteuningsmedewerkers niet alleen problemen snel oplossen, maar ook de redenen achterhalen waarom het probleem zich überhaupt heeft voorgedaan.

De mogelijkheid om ongeplande downtime te verminderen en een naadloze bedrijfscontinuïteit te garanderen, is iets waar elke bedrijfseigenaar de waarde van inziet en het niet erg vindt om daar een terugkerende premie voor te betalen.

Bied uitzonderlijke IT-technische ondersteuning onderweg. Beheer de IT-infrastructuur van klanten overal en altijd. Meer informatie .


Verkoop beveiligingsdiensten


De beste manieren om geld te verdienen als MSP-beveiligingsoplossing

Ongetrainde werknemers vormen mogelijk de grootste bedreiging voor een bedrijf. In feite 42% < /a>van de IT-professionals wijst op onwetende gebruikers als het grootste beveiligingsrisico. Het zijn deze trends die ondernemers 's nachts wakker houden, vooral degenen die een klein bedrijf runnen.

Kleine bedrijven beschikken niet over de financiële kracht voor interne expertise, waardoor ze een gemakkelijk doelwit zijn voor hackers. Dat is de reden waarom kleine bedrijven zich tot MSP's wenden als een haalbaar alternatief om hen te helpen bij het bestrijden van cyberaanvallen.

Veel MSP's zijn begonnen met het aanbieden van diensten als BCDR, antivirus en beveiligingsbewustzijnstraining als onderdeel van hun aanbodbundel. Volledige eindpuntbeveiliging tegen de helft van de kosten is zeker iets waar kleine bedrijven voor willen betalen.

MSP-klantverlooppercentages heroverwegen verkoop en marketing

Het loont de moeite om een specialist te zijn, sterker nog: het betaalt heel goed. Creëer een gezonde inkomstenstroom door uw MSP strategisch te positioneren als specialist voor een specifieke branche.

Maar loop niet achter de 'happening'-sector aan die enorme winsten lijkt te maken. Kies in plaats daarvan een branche waar u goed in bent - waar u het grootste deel van uw klanten heeft - en zet uw MSP op de markt als specialist op dat gebied. Als tandartspraktijken en ziekenhuizen bijvoorbeeld uw voornaamste klanten zijn, profileer uzelf dan als MSP-specialist in de gezondheidszorg.

De waarheid is dat iedereen de voorkeur geeft aan een specialist boven een generalist. Mensen zonder expertise wenden zich met meer vertrouwen tot een specialist, in de overtuiging dat zij het probleem beter kunnen oplossen. Het beste is dat MSP's premiumprijzen kunnen vragen en je kunt er zeker van zijn dat ze er genoeg afnemers voor zullen zijn.

De beste manieren om geld te verdienen als MSP ROI

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo