Verkrijg IT-efficiëntie in het hoger onderwijs via mobiele monitoring en beheer op afstand (RMM)

 Donderdag 26 mei 2016

Het zou moeilijk zijn om een IT-omgeving te vinden die lastiger te beheren is dan het hoger onderwijs. Het studentenverloop is constant, het netwerk is per definitie de hele campus, met overal verspreide apparaten, en je moet het bedrijfskantoor, de faculteit, de administratie en vaak een scala aan complexe onderzoeksfaciliteiten ondersteunen.

Hadden we al gezegd dat de budgetten krap zijn en de concurrentie om studenten hevig? In het geval van de concurrentie zijn online scholen de afgelopen jaren enorm gegroeid, en hebben particuliere hogescholen en universiteiten te maken met zwaardere concurrentie van openbare scholen die hun aanbod en kwaliteit hebben verbeterd.

Om in dit spel te overleven moet IT zeer efficiënt zijn. Dit heeft twee redenen. U moet het IT-werk gedaan krijgen en al uw systemen soepel laten werken, en u hebt de tijd en het geld nodig om innovatieve oplossingen te implementeren. U kent de andere scholen in uw omgeving.

De sleutel tot efficiëntie is om te stoppen met de dingen te doen die u niet hoeft te doen. Dat betekent dat u een tool gebruikt die uw IT-beheerderswerk uit handen kan nemen. Het antwoord is Remote Monitoring en Management (RMM). Nog beter is het als u al uw systemen kunt monitoren en beheren via een mobiel apparaat – dat maakt het echt op afstand.

Een RMM zorgt voor essentiële IT-beheerfuncties en voltooit veel van deze taken op geautomatiseerde wijze. In sommige gevallen gebruikt de IT-afdeling een RMM om direct actie te ondernemen als er een probleem is, en kan de IT-afdeling de oplossing snel uitvoeren, zonder fysiek ter plaatse te hoeven zijn.


Hoe helpt de Pulseway RMM?


Mobiel bewakingsbeheer op afstand

Met Pulseway's Mobile RMM, een vorm van realtime IT-systeembeheersoftware, kunt u:

 • Bied topondersteuning aan uw medewerkers door 100% inzicht in uw systeem en de mogelijkheid om deze apparaten te bedienen.
 • Met deze volledig mobiele tool kunt u Windows-, Mac- en Linux-systemen monitoren, samen met een groot aantal andere. U kunt items volgen, waaronder ingelogde gebruikers, systeemstatus en prestaties, Windows Updates afhandelen en het netwerk monitoren.
 • Deze monitoring betekent dat een beheerder met niets meer dan een smartphone als eerste op de hoogte is van een probleem en dit snel kan oplossen. Met Pulseway kunt u een externe machine vergrendelen, uitloggen, opnieuw opstarten, afsluiten, uitschakelen, opschorten of in de slaapstand zetten. Voor diepere toegang kunt u Remote Desktop gebruiken om een getroffen machine volledig te besturen.

De voordelen zijn enorm. Omdat problemen vroegtijdig worden opgemerkt, worden ze verholpen voordat ze echte schade veroorzaken.

Dankzij de diepgaande realtime monitoring weet u wie wat doet en hoe de gehele IT-infrastructuur functioneert.

En u heeft de volledige controle om een groot aantal problemen te diagnosticeren en op te lossen. Omdat dit via een RMM gebeurt, hoeft de beheerder nooit tijd te verspillen met het van de ene machine naar de andere gaan voor reparatie of software-updates. En omdat het mobiel is, kan de beheerder zijn werk doen, waar hij of zij zich ook bevindt. We hebben onlangs een blog geschreven over enkele van de coolste en vreemdste plekken waar technici problemen hebben opgelost met het gebruik van Pulseway.


Mini-casestudy: Highland Community College


Highland-logo

Highland is het oudste college in de staat Kansas. Maar dat betekent niet dat de technologie oud is. In tegendeel. Highland gebruikt nu Pulseway om zijn machines te beheren via smartphones en tablets. De belangrijkste dingen waar de school naar op zoek is, zijn statistieken over CPU- en geheugengebruik, ingelogde/actieve gebruikers en algemene monitoring en zichtbaarheid.

”Vanaf mijn smartphone kan ik met de Pulseway-oplossing actieve gebruikers uitloggen, Windows-updates controleren en uitvoeren en alle machines opnieuw opstarten. Over het geheel genomen is er sprake van een aanzienlijke verbetering in de algemene monitoring”, aldus Joshua Berry, netwerkbeheerder/Highland CC


Mini-casestudy: Business School van de Universiteit van Auckland


Universiteit van Auckland

University of Auckland Business School is eveneens onder de indruk. Een groot deel van de infrastructuur van de school wordt beheerd door Eugene Chan, adjunct-directeur Digital Services. Het team van Chan moet meer dan 150 fysieke en virtuele servers beheren, samen met honderden virtuele desktops – dit alles om te voldoen aan de behoeften van 600 stafmedewerkers en zo'n 12.000 studenten.

Als er in het verleden een probleem was, moesten IT-medewerkers met hun laptops ter plaatse gaan om het probleem op te lossen. Dat is niet langer het geval.

"Met Pulseway", zegt Chan, "kan ik 's ochtends snel de serverprestaties bekijken. Op de universiteit vertrouwen duizenden mensen op onze servers en virtuele desktops voor hun dagelijkse studies, projecten en beheer. Ze willen dat alles wordt uitgevoerd zodra ze inloggen. Alleen al het kunnen zien of er problemen zijn voordat de werkdag begint - en deze direct kunnen oplossen - is voor ons een enorme bonus. We zijn een servicegericht team hier en we houden de gebruikers graag tevreden. Pulseway maakt het veel gemakkelijker."

Pulseway zorgt ervoor dat eindgebruikers meestal niet eens weten dat ze een probleem hebben; het wordt opgelost voordat ze tekenen zien, zoals een systeemvertraging. “Nu beheren we de meeste van onze dagelijkse taken vanaf onze smartphones. Het beste deel is dat Pulseway ons op de hoogte stelt van eventuele problemen voordat gebruikers zelfs maar enige vertraging opmerken. De gebruikerstevredenheid is gestegen, onze werkdruk is gedaald en het totale prijskaartje is vrijwel verwaarloosbaar geworden”, aldus Chan.


Tijd en geld voor innovatie


Hoe minder u uitgeeft aan kern-IT-functies, hoe meer u naar uw kristallen bol kunt kijken en innovatieve technologieën kunt vinden die uw school een concurrentievoordeel en een mooie toekomst zullen geven. Een deel hiervan zou een grotere stap kunnen zijn naar virtuele servers, privéclouds, virtuele desktops en clouddiensten. En door IT efficiënt te maken, krijgt u meer speelruimte met uw budget.

Andere innovatiegebieden kunnen specifiek zijn voor uw school. Als sommige van uw afdelingen bijvoorbeeld zware modellen en simulaties uitvoeren, heeft u niet alleen goede werkstations nodig, maar ook een manier om deze taken, die uren en dagen in beslag kunnen nemen, naar een ander systeem te verplaatsen voor verwerking. Eén antwoord is een cluster van servers. Je kunt ook kijken naar cloudservices die hetzelfde doen: zorg er gewoon voor dat het WAN op snelheid is om grote hoeveelheden gegevens over te dragen.

Andere scholen kijken naar Customer Relationship Management (CRM) om ervoor te zorgen dat er nauwe relaties zijn met alumni en andere donoren, maar ook met aanvragers, studenten en zakenpartners.

Adaptief leren is een ander heet hangijzer. Hier houdt het systeem bij hoe een leerling presteert, reageert op wat hij leert of op zijn voorkeuren - en past de inhoud dienovereenkomstig aan.


Het uitzicht vanuit EDUCAUSE


EDUCAUSE is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het hoger onderwijs. De groep heeft IT onlangs ondervraagd om hun topprioriteiten voor 2016 te bepalen. Hier is de top tien:

 1. Informatiebeveiliging
 2. Onderwijstechnologie optimaliseren
 3. Technologieën voor studentensucces
 4. Het aannemen en behouden van IT-personeel
 5. Institutioneel databeheer
 6. IT-financieringsmodellen
 7. Bedrijfsinformatie en analyses
 8. Integraties van bedrijfsapplicaties
 9. IT-organisatieontwikkeling
 10. E-Learning en online onderwijs

Wat betekent dit allemaal? Je moet stoppen met dingen op de oude manier te doen, en het allemaal zelf doen. Zoek in plaats daarvan naar manieren om uw IT-groep efficiënter te maken en zoek naar partners die delen van uw IT kunnen overnemen.

“IT-organisaties in het hoger onderwijs ontdoen zich van technologieën die elders kunnen worden gekocht en van praktijken die inefficiënt zijn geworden en herinvesteren in de ontwikkeling van de noodzakelijke capaciteiten en middelen om informatietechnologie te gebruiken om competitieve institutionele differentiatie te bereiken in het succes, de betaalbaarheid en het onderwijs van studenten. uitmuntend onderzoek”, concludeerde de groep.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo