Waarom u een MSP zou moeten worden en hoe u dat moet doen

 Vrijdag 5 augustus 2016
Pulseway MSP-gids

Veel MSP’s beoefenen dit beroep uit eigen keuze. Maar naarmate de technologie en het kanaal evolueren, hebben niet-MSP's geen andere keuze dan te overwegen om over te stappen op beheerde services.

Vooral VAR's zitten op de eerste plaats. Met een grote focus op hardware, zij het ondersteund door verticale marktsoftware of andere specialisatie, en installatie en configuratie, zijn VAR's een gemakkelijke keuze voor grote leveranciers die hun directe basis willen verbreden. VAR's lopen steeds vaker een klant binnen en ontdekken dat HP of Dell daar gewoon waren.

Ook de wet van Moore speelt een rol. De wet van een voormalige computerwetenschapper van Intel stelt dat de processordichtheid elke 18 maanden zal verdubbelen, wat betekent dat de snelheid met hetzelfde veelvoud toeneemt. Dit is precies wat ervoor heeft gezorgd dat computerhardware een steeds goedkoper goed is geworden in vergelijking met stroom. Dezelfde dynamiek duwt de opslagprijzen omlaag en de capaciteit omhoog met een vergelijkbare kracht. Het punt is dat het buitengewoon moeilijk is om geld te verdienen met hardware – tenzij je Dell of HP bent, en zelfs dan is het moeilijk.


Dan is er de wolk


Als de druk op de hardwareprijzen nog niet erg genoeg was, hoe zit het dan met die cloud? Een groot deel van de IT-computing verplaatst zich van on-premises naar de cloud. Ironisch genoeg wordt deze stap gezet ondanks het feit dat de prijs van apparatuur op locatie al jaren keldert. Maar die prijzen zijn niet het probleem. Het kost veel meer om hardware te beheren dan om het te kopen.

Met de cloud wordt een groot deel van die last opgeheven. En dat laat hardwaregerichte VAR's in de steek.


Tijd om te stoppen met vasthouden aan het verleden


Basishardware en de cloud zijn een dubbele klap, die het ouderwetse VAR-bedrijfsmodel ondermijnt.

De tijden zijn aan het veranderen. De weg vooruit is niet alleen de enorme uitgestrektheid van de cloud, maar het aanbieden van diensten die nauwkeurig aan de IT-eisen voldoen en de last van het omgaan met details volledig verlichten. Die weg vooruit is managed services.


De weg vooruit


VAR's hoeven niet hun hele bedrijfsmodel te verschuiven naar beheerde services. De truc is om het beste van de huidige wederverkoop met toegevoegde waarde te combineren met wat bij uw bedrijf en doelstellingen past op het gebied van beheerde services.

De stap is niet alleen gebaseerd op veranderende technologie. Er is ook sprake van een veranderende markt en MSP’s zijn in beweging.

In 2011 waren er wereldwijd 84.000 MSP's, die een marktwaarde van (US) $75 miljard vertegenwoordigden. Vorig jaar was dat gegroeid tot 134.000 MSP's en een markt van ongeveer 144 miljard dollar. Ondertussen groeiden de MSP-organisaties zelf, van een gemiddeld aantal medewerkers in 2001 van 4,7 naar 16,2 vorig jaar. Niet te armoedig.

Dit is een geweldige plek voor een aanbieder van IT-oplossingen.


Meer MSP-voordelen


Het MSP-model verschilt nogal van het VAR-model en is tegelijkertijd volkomen complementair. Je zou MSP kunnen zien als de natuurlijke evolutie van een VAR. Het mooie is dat als u migreert van een VAR naar een MSP, u meer geld verdient met het beheren van wat u of anderen hebben helpen installeren. Dit kunnen honderden eindpunten, tientallen servers, het interne netwerk en het WAN, en zelfs een SAN zijn. En aangezien u een groot vertrouwen heeft, bent u degene die deze infrastructuur vooruit helpt.

Terugkerende inkomsten versus constante inkomsten: Omdat de meeste MSP-bedrijven gebaseerd zijn op services, is er echter een verschuiving naar terugkerende inkomsten, wat uw bedrijf beschermt en u het vertrouwen geeft dat er geld blijft binnenstromen. u biedt klanten diensten aan, en zij zijn tevreden en vertrouwen u, zij zullen geïnteresseerd zijn in nieuwe diensten. In 2001 boden MSP's elke klant gemiddeld 1,5 diensten aan. Vorig jaar was dat ruim verdubbeld naar 3,7.

Betere marges: de marges op hardware zijn flinterdun. Diensten zijn daarentegen gebaseerd op software en de cloud. De kern van de meeste diensten is een Remote Monitoring and Management (RMM)-oplossing zoals die wordt aangeboden door Pulseway. Met deze oplossing kan één enkele technicus tientallen en tientallen eindpunten per dag bewaken, controleren, beheren en repareren. Dit is een zeer efficiënte manier om IT-activiteiten uit te voeren. Sommige deskundigen zijn van mening dat de brutomarges met zo'n 70% kunnen stijgen bij een succesvolle overstap naar managed services.

Vanuit een centraal punt kan een RMM systemen updaten, patches installeren, ervoor zorgen dat anti-malware up-to-date is en proactief problemen opsporen en oplossen voordat ze kritieke problemen worden.

In het geval van Pulseway gebeurt dit allemaal vanaf een mobiel platform, of het nu een smartphone of tablet is. Dit verhoogt de efficiëntie van beheerders/technici aanzienlijk en verhoogt de marges.


De MSP in beweging brengen


De overstap naar managed services is een complexe, maar waardevolle onderneming. Ten eerste moet je het natuurlijk eerst willen doen. Vervolgens moet je vier elementen opnieuw afstemmen:

  • Technologie
  • Bedrijfsmodel
  • verkoop
  • Personeel

Laten we er één tegelijk nemen.

Technologie: Een MSP gebruikt gespecialiseerde oplossingen om meerdere klanten tegelijkertijd te bedienen. We vermelden al dat de RMM de kerntechnologie is. Deze en andere oplossingen moeten automatisering bieden, zodat uw technici niet elke procedure handmatig hoeven uit te voeren. Deze automatisering maakt beheerde services mogelijk en efficiënt genoeg om een hoge winstgevendheid te ondersteunen.

Bedrijfsmodel: VAR's worden veroorzaakt door grote onregelmatige betalingen. Als u een goede deal binnenhaalt, de klus klaart, en het geld binnenstroomt. Het merendeel van de MSP-inkomsten bestaat uit terugkerende inkomsten en de belangrijkste maatstaf hier is Monthly Recurring Revenue (MRR). Hoe meer je hiervan hebt, hoe beter je af bent. En hoe meer klanten er in de mix zitten, hoe beter u beschermd bent tegen het verlies van een handvol belangrijke klanten. Verkoop: Alleen het bedrijfsmodel verandert, en dat geldt ook voor uw verkooporganisatie, training en compensatieplan. Onder de nieuwe orde zijn er niet zoveel grote bonussen gebaseerd op die frequente deals, maar kleinere commissies gebaseerd op kleinere maar veel regelmatigere inkomstenstromen.

En uw verkoopteam moet diensten belangrijker maken dan producten. Bij deze verkoop draait alles om waarde op de lange termijn, en niet om een vernieuwing van de infrastructuur op de korte termijn.


Laat Pulseway uw technologiegids zijn voor het MSP-sterrendom


De Pulseway RMM is een uitgebreide multi-platform tool die Windows, Mac en Linux ondersteunt - plus applicaties die de monitoring-API gebruiken.

Met Pulseway kunt u netwerkprestaties, de realtime status van systeembronnen, ingelogde gebruikers en Windows-updates ontvangen. U kunt systemen en services opnieuw opstarten, lopende processen beheren en patches en essentiële updates toepassen. Patchbeheer omvat ook ondersteuning voor Windows Server Update Services (WSS), zodat u servers vanaf uw mobiele apparaat kunt patchen.

Met Pulseway zijn beheerders als eerste op de hoogte van problemen, omdat hun horloge, telefoon of tablet hen dit meldt. Zo kunnen alerts die wijzen op een mogelijke systeemstoring direct worden afgehandeld. Gebruikers hebben ook toegang tot het externe bureaublad om machines op afstand te besturen en te repareren.

Voor audits, zoals in het geval van compliance, kunt u forensisch onderzoek uitvoeren en volledige audittrails bijhouden.

Ondertussen kunt u wachtwoorden beheren, zoals het opnieuw instellen van wachtwoorden voor groepen gebruikers, of accounts uitschakelen.

Lees hier meer over Mobile RMM.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo