De uitdagingen van MSP-verkoop en marketing

 Vrijdag 23 november 2018

De huidige stand van zaken op het gebied van verkoop en marketing van MSP

Het MSP-groeiverhaal heeft een lange weg afgelegd. In de beginperiode waren MSP's slechts een aanvulling voor bedrijven om routinematige IT-problemen op te lossen. Snel vooruit naar vandaag en de verwachting is dat de sector de grens van $200 miljard zal overschrijden wereldwijd.

Het is echter niet het hele verhaal. Ja, collectief is de dienstverlenerssector gegroeid, maar individueel hebben veel MSP's moeite om die groei te benutten. Een belangrijke reden is het onvermogen om hun verkoop- en marketingstrategieën uit te voeren.


Groei heeft zich niet vertaald in schaalbaarheid


Een goede MSP-verkoop- en marketingstrategie breidt het klantenbestand uit, waardoor groei op schaal mogelijk wordt. Helaas leidt het ontbreken van een solide strategie tot stagnerende groeiniveaus die uiteindelijk naar beneden gaan.

Het ergste is nog dat gezond groeiende MSP's veel geld in hun verkoop- en marketinginspanningen pompen om uiteindelijk teleurgesteld te worden.


Een slimme aanpak voor MSP-sales en marketing


Resultaten verwachten van een zwakke strategie is zinloos. Daarom heb je een andere aanpak nodig, een slimme aanpak.

Streef ernaar verkoop- en marketinginspanningen uit te voeren die een goede ROI genereren zonder een gat in uw zak te branden. In wezen zou uw MSP-verkoop- en marketingstrategie meer moeten opleveren dan wat het oplevert.

De geheime saus is het opbouwen van het juiste verkoopproces, gevolgd door robuuste inspanningen voor het genereren van leads. Het kan een goede cashflow opleveren, waardoor MSP’s zonder moeite kunnen uitbreiden.


Werk met het juiste verkoopproces


Leads doen er echter niet toe als uw verkopers ze niet kunnen converteren. Met het juiste verkoopproces weten teams precies wat ze moeten doen zodra er een lead binnenkomt.

Goede telefoonscripts, aantrekkelijke e-mailsjablonen en uitgebreide vervolgstrategieën zijn sleutelfactoren bij het sluiten van waardevolle leads zonder al te veel middelen uit te putten.


Stop met het behandelen van leadgeneratie als een 'campagne'


Leads moeten gedurende een bepaalde periode worden gekoesterd, dus als het moment daar is, kunnen uw verkopers in een mum van tijd tot conversie overgaan. Maar MSP’s worden wanhopig en beginnen lukraak campagnes voor het genereren van leads te implementeren. Als gevolg hiervan geven veel MSP's geld weg in ruil voor leads van slechte kwaliteit.

Beschouw leadgeneratie als een supply chain-proces: een model van begin tot eind dat consistent presteert en gekwalificeerde leads produceert.

De definitieve MSP-gids voor analytische verkoop en digitale marketing, een alles-in-één hulpmiddel om uw MSP op de kaart te zetten.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo