MSP-marketing: een gids voor Facebook-advertenties

 Zaterdag 24 maart 2018

Sociale media en Facebook kunnen voor een MSP een geweldige manier zijn om het bewustzijn te vergroten en leads te genereren... alleen als ze op de juiste manier worden uitgevoerd. Net als al het andere vergt het veel experimenteren en testen om uw doelgroep, uw boodschap en uw landingspagina te verfijnen. De drie belangrijkste componenten voor het uitvoeren van een effectieve leadgeneratiecampagne.

Terwijl er elk jaar nieuwe concurrentie op sociale media lijkt te verschijnen voor de titan die Facebook is (de nieuwe app van dit jaar is Vero) blijft het sterk: ongeveer 79% van de Amerikanen gebruikt nog steeds het. MSP's van elke omvang vinden het echter nog steeds moeilijk om effectief te adverteren voor hun doelgroep op het platform. Facebook heeft het niet gemakkelijk gemaakt door zijn algoritme de afgelopen jaren een aantal keer te updaten, waardoor organische content (gewone gratis posts) steeds minder van je volgers bereikt. We kunnen gerust zeggen dat organische berichten op Facebook op dit moment vrijwel dood zijn, waarbij uw typische organische berichten minder dan 5% van uw volgers bereiken. Facebook heeft onthuld dat de reden voor het verkleinen van het bereik van de gratis organische inhoud is dat er dagelijks te veel organische inhoud op Facebook wordt gepubliceerd. En wie kan het hen kwalijk nemen: we hebben er een hekel aan om een spervuur van zinloze inhoud te zien. Met dit in gedachten zal deze blog hopelijk uitleggen hoe u uw Facebook-inhoud kunt sponsoren en effectieve advertenties voor uw bedrijf kunt maken om leads te genereren en de bekendheid van uw bedrijf te vergroten.

Facebook

Allereerst heeft u een Facebook-bedrijfspagina nodig die u als beheerder vanuit uw eigen persoonlijke account kunt beheren. Van daaruit kunt u inloggen op uw Facebook Ads Manager-account en op uw Facebook Business-platform om uw advertenties.


Uitsplitsing van een Facebook-bedrijfspagina


Facebook

Met behulp van deze afbeelding kunt u de verschillende belangrijke kenmerken van uw Facebook-pagina zien.


1. Omslagfoto


Dit zal een grote afbeelding zijn die hoogstwaarschijnlijk het eerste zal zijn dat de aandacht van een potentiële klant zal trekken. Gebruik een helder beeld dat misschien de USP's van uw bedrijf laat zien en waarom u opvalt. Opvallende beelden of een unieke bedrijfsbranding worden hier aanbevolen (820 pixels breed bij 312 pixels hoog).


2.Profielfoto


Voor een persoonlijk account zou hier een foto van jou terechtkomen, maar dat werkt niet voor een zakelijke pagina. Het wordt aanbevolen om hier het bedrijfslogo te gebruiken (360 X 360 pixels).


3. Tabbladen


Het tabblad Pagina's verdeelt uw Facebook-bedrijfspagina in gemakkelijk te vinden categorieën die u moet proberen te vullen met inhoud om uw pagina zo compleet mogelijk te laten aanvoelen. Deze tabbladen kunnen worden verplaatst en aangepast aan uw behoeften. U kunt speciale aanbiedingen, geïntegreerde HTML-pagina's en zelfs getuigenissen van klanten ontvangen.


4. Sociale knoppen


Met deze knoppen kunnen nieuwe volgers/klanten de inhoud volgen en uw pagina leuk vinden. Zonder dit zou een klant elke keer naar uw pagina moeten blijven zoeken als hij die inhoud wilde zien, en in werkelijkheid zal dat niet gebeuren.


5. Call-to-action-knop


Afhankelijk van het bedrijf is dit een van de belangrijkste aspecten van je Facebook-bedrijfspagina. Dit is onze favoriete knop, hier kunnen uw potentiële klanten op klikken om een formulier in te vullen of contact met u op te nemen. Je wilt zeker weten dat je een solide landingspagina hebt met een duidelijke CTA om hier echt optimaal gebruik van te kunnen maken.


6. Sectie Bedrijfscategorie


Dit wordt gegenereerd wanneer u uw pagina instelt. U kiest uit een vervolgkeuzemenu onder welke branche/bedrijfscategorie u valt.


7. Over ons/verhaal


Hier is een kleine plek waar je kunt beschrijven en aan de wereld kunt vertellen wat je doet en waarin je anders bent. Waarin onderscheidt u zich van alle andere MSP’s in de omgeving? Wat is jouw unieke verhaal?


Facebook-postpromotie


Nu u de basisprincipes van uw zakelijke Facebook-pagina kent, kunt u beginnen met adverteren en uw inhoud promoten om leads te genereren. Je vraagt je waarschijnlijk af “waarom kan ik niet gewoon gratis inhoud plaatsen?”. Het antwoord daarop is dat niemand je bericht zal zien, tenzij je op de een of andere manier bekendheid vindt in een virale post die door duizenden gebruikers wordt gedeeld. .

Facebook

Zodra je een bericht pusht, wordt het live weergegeven in je feed. Uit het bovenstaande voorbeeld kun je zien dat een van onze organische berichten is gepusht en slechts 66 mensen heeft bereikt. Het vreemde daaraan is dat we bijna 8.000 volgers hebben. Dit betekent dat we organisch minder dan 1% van onze volgers bereikten. Daarom is het van cruciaal belang om niet alleen inhoud te promoten bij uw eigen volgers, maar ook bij nieuwe potentiële prospects door middel van targeting. Rechtsonder zie je de knop waarmee je je bericht een boost kunt geven. Hiermee ga je aan de slag met het vergroten van het bereik.

Slank

Als u op deze knop klikt, wordt onderstaande pop-up weergegeven. Dit is de laatste fase bij het promoten van een bericht, waarin u uw doelstelling, targeting en budget bepaalt. U kunt ook een call-to-action-knop toevoegen als dit nodig is als u ze naar uw website wilt leiden of een dienst wilt verkopen. In het gedeelte 'Doelgroep' kunt u een ideale doelgroep van uw doelgroep creëren, of u kunt meerdere doelgroepen voor verschillende segmenten creëren en deze opslaan voor later gebruik. Denk er dus eens over na. Op wie richt u zich? Welke functietitels? Welke interesses? Zorg ervoor dat je hier bij elke promotie experimenteert totdat je de juiste combinatie vindt. Ten slotte moet u beslissen welk budget u aan deze promotie wilt geven en selecteren hoe lang dit budget zal worden uitgerekt voor maximale effectiviteit.

Ik zou willen voorstellen dat je vrij klein begint, met ongeveer $ 20, totdat je het experiment vindt dat het beste bij je past. Daarna kunt u echt verder gaan zodra u rendement op uw investering begint te zien.

Zodra alle bovenstaande stappen zijn voltooid, bent u klaar om op de knop 'Boosten' in de rechteronderhoek te klikken om uw bericht te promoten!

Slank

Facebook-advertentiebeheer


Als u creatiever wilt worden met uw advertenties, dan is Advertentiebeheer de juiste keuze. Met dit platform kunt u echt creatief aan de slag met uw targeting. Je kunt diep ingaan op het type apparaten dat je wilt raken, het besturingssysteem, de specifieke straal op de kaart en nog veel meer. Gelukkig biedt Facebook zelf nuttige informatie over hun advertentieplatform, zodat je het beter kunt begrijpen Het. Hieronder staan de vier belangrijkste dingen die u nodig heeft om een effectieve advertentie voor uw doelgroep te kunnen maken.

Facebook

Bron: Facebook

Zodra u uw account heeft ingesteld en heeft geklikt om een campagne aan te maken, wordt u begroet door dit onderstaande scherm. Dit is de eerste stap die u moet voltooien, waarbij u het doel van de campagne kiest, zoals het genereren van verkeer naar een specifieke URL of installaties van uw app. Hiermee wordt bepaald welke soorten inhoud u kunt gebruiken. Als u bijvoorbeeld wilt dat een campagne verkeer naar uw website genereert, selecteert u de overweging 'Verkeer'.

Facebook

Vervolgens moet u kiezen op wie u zich met deze campagne gaat richten. De targeting op het Ads Manager-platform is zeer gedetailleerd, waardoor u indien nodig uw doelgroep zeer specifiek kunt definiëren. Als u zich alleen op lokale bedrijven wilt richten, kunt u uw doelgroep op locatie definiëren om de gewenste klanten te helpen beperken. Als u mensen wilt weglaten die vergelijkbaar zijn met uw consumenten, maar niet helemaal zijn wat u wilt, kunt u uitsluitingen toevoegen om ervoor te zorgen dat bepaalde mensen uw campagnebudget niet verspillen als u weet dat ze niet nuttig zijn voor uw bedrijf. Bijvoorbeeld iedereen die momenteel student of stagiair is en geen budget of beslissingsbevoegdheid heeft om uw diensten af te nemen.

Facebook

Vervolgens moet u beslissen welk advertentiemateriaal u voor uw advertenties gaat gebruiken en van welk type advertentie u gebruik kunt maken om uw publiek te bereiken. Of het nu een beeldadvertentie, carrouseladvertenties of een videoadvertentie is, het is altijd goed om er variatie in te brengen, zodat potentiële klanten zich niet op dezelfde manier gaan vervelen door dezelfde boodschap. Facebook geeft voor elk van de advertenties de grootte aan, en zorg ervoor dat u niet te veel tekst in uw daadwerkelijke afbeelding opneemt, anders wordt u gestraft door het bereik van de campagne. De tekst op de afbeelding moet minder dan 30% van de ruimte op de afbeelding in beslag nemen. Probeer opvallende beelden te gebruiken om de aandacht op uw dienst te vestigen. Je kunt eenvoudige tools zoals Canva gebruiken om je ontwerp te maken. Het is heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Facebook

Ten slotte kunt u besluiten uw inhoud te verspreiden op de verschillende platforms/apps die Facebook bezit.

Facebook

Bron: Facebook


Instagram


Instagram wordt elke dag door miljoenen mensen gebruikt en de nadruk ligt op visuele inhoud, waarbij je foto's of video's kunt plaatsen en de Instagram-verhalen kunt gebruiken om verschillende delen van je bedrijf te laten zien, maar deze blijven slechts 24 uur na het plaatsen online. Je kunt ook een zakelijk account op Instagram hebben, dat je in combinatie met je Facebook-account kunt gebruiken.

Facebook

Boodschapper


Messenger is de directe berichtendienst van Facebook die door een groot aantal mensen wordt gebruikt (zie onderstaande afbeelding). U kunt advertenties in de app opnemen die mensen te zien krijgen terwijl ze door de verschillende chats scrollen waar ze momenteel deel van uitmaken. Het gebruik van Messenger is een goede manier om mensen te targeten in plaats van bedrijven, omdat bedrijven de Messenger-app waarschijnlijk zeer zelden zullen gebruiken en de desktopversie alleen zullen gebruiken om te reageren op vragen of klachten van klanten.

Facebook

Publiek netwerk


Met het Audience Network van Facebook kun je advertenties gebruiken die je in Advertentiebeheer maakt en deze laten weergeven op verschillende apps en websites buiten Facebook om het bereik van je doelgroep te vergroten. Deze advertenties worden nativeer weergegeven op deze partnerwebsites, wat hopelijk tot een grotere betrokkenheid zou leiden als ze op de juiste manier worden uitgevoerd. Carrouseladvertenties en videoadvertenties zijn de beste formaten om uw inhoud aantrekkelijk te maken voor het doelgroepnetwerk. Het Audience Network is enorm nuttig als u weet dat de doelgroep die u probeert te targeten ook de websites bezoekt die deel uitmaken van het netwerk, omdat u hierdoor uw advertenties via dit ene platform kunt stroomlijnen.

Facebook

Bron: Facebook

Als u een bedrijf bent dat uw socialemediamarketing probeert te vergroten, moet Facebook in uw strategie worden overwogen. Tenzij u een zeer specifieke niche heeft, is het meer dan waarschijnlijk dat uw doelgroep Facebook gebruikt en deze regelmatig controleert. Adverteren via het platform is relatief goedkoop in vergelijking met traditionele marketingtechnieken. Als MSP kunt u zich op uw specifieke branche richten dankzij de uitgebreide targetingmogelijkheden, wat betekent dat u de hoeveelheid marketingbudget die u aan nutteloze leads besteedt, verlaagt.

Hier is een kort voorbeeld van een nieuwe functie die we op Facebook aan onze gebruikers hebben gepromoot. We bereikten bijna 5.000 vertoningen tegen een kostprijs van minder dan 2 cent per videoweergave.

Facebook

Als je meer wilt weten over adverteren op Facebook en al zijn partners, kun je alle informatie hier vinden. .

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo