5 essentiële tips voor het laten groeien van uw IT-adviesbedrijf

 Woensdag 13 mei 2015

Vijf essentiële tips om u te helpen op uw reis naar een succesvol IT-adviesbedrijf.

Het laten groeien van uw IT-adviesbedrijf is moeilijk en kan een dure onderneming zijn. U moet uzelf onderscheiden van uw concurrenten op manieren die betekenis hebben en rendement opleveren voor uw klanten en potentiële klanten. In dit bericht beschrijven we vijf essentiële tips om u te helpen op uw reis om een succesvol IT-adviesbedrijf te laten groeien, uw klanten tevreden te stellen en daarbij de best mogelijke services te bieden.


1. Toezicht


De enige manier om alle omgevingen van uw klanten tegelijk in de gaten te houden, is door gecentraliseerde monitoring van hun systemen in te stellen. Je kunt niet alles 24 uur per dag, zeven dagen per week bekijken, dus je moet monitoring instellen zodat je een melding krijgt als een dienst, een website of een heel systeem onverwachts offline gaat. Zodra u de monitoring heeft ingesteld, kunt u gerust zijn, wetende dat u onmiddellijk een melding ontvangt als er iets misgaat. Ook slapen uw klanten beter, wetende dat u bij een storing direct bereikbaar bent.

Dit aanbod kan uw bedrijf laten groeien door potentiële klanten te verzekeren van uw toeziend oog. Zelfs een eenmansadviesbureau kan uitstekende monitoringmogelijkheden bieden via meldingen (waarschuwingen) die naar uw mobiel worden verzonden apparaat. U weet het zodra er iets gebeurt, zodat u hierop kunt reageren en kunt voldoen aan de service level afspraak met uw klant.


2. Beheer op afstand


Beheer op afstand is de aanvullende dienst bij monitoring. Wat heb je aan monitoring als je niet over een methode beschikt om een opgetreden probleem op te lossen? Tenzij u 24 uur per dag over personeel beschikt om waarschuwingen op te vangen wanneer deze zich voordoen en vervolgens via een VPN naar een klantlocatie te gaan om problemen op te lossen, heeft u beheermogelijkheden op afstand nodig. Het andere alternatief voor het hebben van iemand die klaar staat om uw klanten te bedienen bij een 24/7 helpdesk, is door naar de locatie van uw klant te reizen en de probleemoplossingsacties persoonlijk uit te voeren.

Er zijn slechts twee of drie van dergelijke voorvallen op geografisch verschillende locaties nodig om uw reactietijden te ruïneren en mogelijk klanten te verliezen. Beheer op afstand lost dit probleem op doordat u verbinding kunt maken met de systemen van uw klant, noodzakelijke reparaties kunt uitvoeren en services kunt herstellen zonder dat u van uw huidige locatie hoeft te reizen.


3. Gehoste services


Of u nu net begint met uw adviesbureau of al een paar jaar bestaat, het gebruik van gehoste diensten, zoals (Software-as-a-Service) SaaS-applicaties, is een uitstekende manier om uw koopkracht te vergroten en uw beschikbaarheid verder te vergroten aan uw klanten. En als u gehoste services gebruikt, bent u niet verantwoordelijk voor het monitoren en onderhouden van de infrastructuur.

Als u het Pulseway's Professional Plan als voorbeeld neemt, kunt u maximaal 50 systemen monitoren en beheren, maar ook daarbuiten , heb je een uitgebreider platform nodig (Pulseway Enterprise). U krijgt meerdere gebruikersaccounts zodat u de monitoring en het beheer onder uw teamleden kunt verdelen. Hiermee kunt u tot 100.000 systemen monitoren en beheren.


4. Automatisering


Voor het monitoren en beheren van meer dan enkele tientallen systemen is enige vorm van automatisering nodig. We hebben al gekeken naar het gebruik van een geautomatiseerd monitoring- en notificatiesysteem, maar hoe zorg je ervoor dat de dienstverlening van je klant gedurende langere tijd ononderbroken blijft draaien zonder dat je ze elke keer hoeft aan te raken als er een klein probleempje is? Het kan ervoor zorgen dat u dag en nacht wakker blijft om aan de vraag te voldoen.

Met behulp van Regels kunt u, wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan, taken laten uitvoeren om te voorkomen dat storingen een probleem worden en de service verloren gaat. De eindgebruiker merkt misschien nooit dat er iets mis is gegaan.

Door deze ‘herstelregels’ in praktijk te brengen, kan een soepeler werkende omgeving worden gecreëerd die minder breekbaar is dan alleen eenvoudige passieve monitoring. Geautomatiseerd herstel betekent niet dat alles achter de schermen gebeurt, omdat u nog steeds waarschuwingsmeldingen ontvangt wanneer deze acties plaatsvinden, maar u kunt er wel gerust op zijn dat de actieve monitoring- en herstelprocessen eraan werken om alles draaiende te houden. En omdat u over de waarschuwingsmeldingen beschikt, kunt u het serviceherstel op uw gemak controleren.


5. Verbetering van de klantenondersteuning


Als u sneller kunt reageren op de behoeften van uw klanten en hun storingen, verbetert u de klantenondersteuning, wat een directe en positieve invloed heeft op de groei en duurzaamheid van uw bedrijf. Bedrijfseigenaren willen weten dat u hun beste belangen voor ogen heeft en niets zegt: "Het kan me schelen", maar het is beter om tijdig op hun behoeften in te spelen. Iedereen waardeert een goede service. Helaas bieden traditionele ondersteuningsmodellen geen snelle reactietijden op waarschuwingen of storingen.

Tenzij een bedrijf ondersteuning op locatie inschakelt, is het waarschijnlijk dat de storing enkele uren of zelfs dagen kan duren als deze storing zich tijdens het weekend of op een feestdag voordoet. Voor sommige bedrijven zijn weekenden en feestdagen de meest kritieke tijden om beschikbaar te zijn voor klanten. Denk aan de reis- of toeristenindustrie; hun piektijden zijn wanneer alle anderen vrij zijn. Het vermogen om tijdens piekmomenten snel te kunnen reageren op kritieke zakelijke diensten is essentieel voor deze bedrijven en hun klanten.


Conclusie


Het opbouwen van een succesvol IT-adviesbureau is geen gemakkelijke taak. Er is een hevige concurrentie om klanten en je moet concurreren met interne medewerkers om erkenning. Door gebruik te maken van voor mobiele apparaten geschikte software voor monitoring en beheer op afstand, kunt u voorop lopen en een voorsprong krijgen op de concurrentie. Er is geen vervanging voor geweldige klantenservice en snelle reactie op problemen die zich onvermijdelijk voordoen op de meest kritieke punten in de bedrijfscyclus.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo