Wat is cloudback-up?

 Woensdag 15 september 2021
Wat is cloudback-up?

Cloudback-up is het proces waarbij gegevens die op een fysieke locatie zijn opgeslagen, worden gerepliceerd en naar een virtuele, externe cloudserver worden overgebracht voor bewaring in geval van een onverwacht incident of ramp. Met andere woorden, cloudback-up is een service die bedrijven gebruiken om een back-up van hun systemen, servers en gegevens te maken naar een externe, cloudgebaseerde server.

Uit rapporten blijkt dat 94% van de bedrijven hun gegevens in de cloud opslaan, omdat ze hierdoor hun gegevens kunnen behouden gegevens op een veilige en toegankelijke plaats in geval van een software- of hardwarestoring, een natuurramp of zelfs een cyberaanval zoals ransomware.


Wat betekent de wolk?


“De wolk” verwijst niet naar een fysieke server, maar eerder naar een netwerk van externe servers op verschillende locaties over de hele wereld. Simpel gezegd: alles wat in de cloud is opgeslagen, is voor gebruikers op afstand toegankelijk via internet.

Om het eenvoudiger te maken, is hier een voorbeeld – Er zijn veel verschillende e-mailserviceproviders waartoe u via elk apparaat via internet toegang hebt. Het enige dat u nodig heeft, zijn uw inloggegevens. Zelfs als u uw apparaat verliest of van apparaat wisselt, heeft u nog steeds toegang tot al uw e-mails en bestanden, omdat al uw gegevens in de cloud worden opgeslagen en niet op de fysieke harde schijf van uw apparaat.

Hoe werkt cloudback-upsoftware?

Een cloudback-upsoftware verzamelt, codeert en draagt alle gegevens over naar externe servers die regelmatig worden beheerd door serviceproviders. geplande intervallen. Het grote voordeel van cloudback-upsoftware is dat het een volledig geautomatiseerd proces is dat geen menselijke tussenkomst vereist.


Het belang van cloudback-ups


Wist u dat de gemiddelde kosten van downtime voor bedrijven van elke omvang bijna $ 4.500 per minuut bedragen?

Bedrijven zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering steeds afhankelijker geworden van data. Door een back-up van de gegevens van uw bedrijf in de cloud te maken, blijven deze veilig en beschermd in het geval van natuurrampen, systeemstoringen of zelfs cyberaanvallen.

Met cloudback-up kan uw bedrijf via internet een kopie van uw gegevens naar een externe locatie sturen. In geval van een incident kunt u met minimale handmatige tussenkomst alle verloren gegevens herstellen om de bedrijfscontinuïteit te garanderen.


Hoe verschilt cloudopslag van cloudback-up?


Er wordt vaak aangenomen dat Cloudback-up en cloudopslag hetzelfde zijn, omdat ze allebei een vergelijkbare functie hebben, namelijk om gegevens op te slaan op een veilige, externe locatie waar gebruikers er ook toegang toe hebben wanneer dat nodig is.

Cloudopslag is echter alleen een aanvulling op de gegevens op locatie en slaat deze op in de cloud. Het geeft u toegang tot de gegevens die erin zijn opgeslagen, vanaf elk apparaat, via een internetverbinding. Het maakt feitelijk fysieke opslagruimte op locatie vrij door gegevens naar een andere locatie over te dragen.

Aan de andere kant is cloudback-up het proces waarbij ter plaatse een kopie van de gegevens wordt gemaakt en deze in de cloud wordt opgeslagen. Hierdoor kunnen bedrijven gegevens eenvoudig herstellen en de downtime in geval van een incident verminderen.

Vanaf 2021 wordt ongeveer 50% van de bedrijfsgegevens opgeslagen in de cloud, daarom zou cloudopslag zelf een cloudback-up moeten hebben om minimaal gegevensverlies te garanderen. Een organisatie kan bijvoorbeeld een back-up maken van haar Google Cloud-gegevens via de eigen back-upoplossing van Google of een aanbod van derden.

 


Wat zijn de voordelen van cloudback-upsoftware?


Fysieke back-ups zijn tijdrovend en vereisen veel handmatige inspanning. Cloudback-ups kunnen daarentegen de noodzaak van fysiek transport van back-ups naar verschillende locaties elimineren. Behalve dat ze tijdrovender zijn, zijn fysieke back-ups ook niet zo betrouwbaar als cloudback-ups.

Enkele belangrijke voordelen van cloudback-upsoftware zijn:

  • Automatisering: Cloudback-ups kunnen worden geautomatiseerd om aan de vereisten van een organisatie te voldoen. Bedrijven kunnen kiezen van welke gegevens ze een back-up willen maken en hoe vaak ze een back-up nodig hebben (dagelijks, wekelijks of maandelijks).
  • Toegankelijkheid: Cloudback-ups zijn altijd en overal toegankelijk. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.
  • Beveiliging: Cloudback-upsoftware codeert uw gegevens voordat deze naar de cloud worden overgebracht. Dit is een voordeel ten opzichte van cloudopslag, omdat gegevens pas worden gecodeerd nadat ze de cloud hebben bereikt in het geval van cloudopslag.
  • Betrouwbaarheid: Cloudback-ups zijn niet alleen een veilige plek om uw gegevens op te slaan, maar u kunt er ook op rekenen voor het langdurig bewaren van gegevens.
  • Schaalbaar: Schaalbaarheid is een belangrijke factor voor elk bedrijf. Naarmate bedrijven groeien, genereren en slaan ze meer gegevens op. Cloudback-upoplossingen zijn schaalbaar en kunnen worden uitgebreid naarmate uw bedrijf groeit.
  • Productiviteit: IT-teams kunnen minder tijd besteden aan het monitoren en beheren van fysieke back-ups en kunnen zich concentreren op belangrijkere taken.

Hoe de cloudback-upsoftware van Pulseway uw bedrijf kan helpen


Pulseway's Cloud Backup-software maakt een einde aan de handmatige taak van het fysiek maken van kopieën van dagelijkse gegevens en het overbrengen ervan naar een ander plaats. De software biedt MSP's en IT-teams naadloze back-upondersteuning voor zowel werkstations als servers.

Dit is wat de Cloud Backup-software van Pulseway voor uw bedrijf kan betekenen:

  • Uw gegevens zijn altijd beschermd: onze cloudback-up is volledig geïntegreerd met monitoring en beheer op afstand (RMM) om een schone, gebruiksvriendelijke interface te bieden vanuit het comfort van uw desktop of mobiele apparaten. U kunt onderweg back-ups plannen, gegevens herstellen en back-upstatussen controleren voor zowel virtuele als fysieke servers, werkstations en documenten.
  • Het is volledig geïntegreerd: Pulseway's Cloud Backup is volledig geïntegreerd in Pulseway RMM, waardoor u snel back-upagenten kunt inzetten, back-up- en hersteltaken kunt beheren, de back-upstatus kunt bekijken en eenvoudig back-uptaken kunt toevoegen, allemaal vanuit de app.
  • Het is gemakkelijk te gebruiken en ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee: Pulseway's Cloud Backup is een kosteneffectieve manier om bedrijfsgegevens overal en altijd te beschermen. Het is gemakkelijk te gebruiken, met een pijnloze, eenvoudige installatie, en biedt mobiele toegang om uw back-ups vanaf elk apparaat te plannen en te controleren.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo