Wat is RMM-software?

 Woensdag 25 augustus 2021
Wat is RMM-software?

RMM staat voor beheer en monitoring op afstand. Zoals de naam al aangeeft, kunt u met RMM-software uw IT-omgevingen monitoren, beheren en problemen oplossen zonder dat u fysiek aanwezig hoeft te zijn.

Naast volledig inzicht in uw netwerk waarschuwt RMM-software u ook bij eventuele problemen, zodat u snel kunt reageren en de uptime kunt behouden.

Wat is RMM-software precies?

Met RMM-software kunnen organisaties hun IT-infrastructuur naadloos onderhouden via ondersteuning op afstand, waardoor mogelijke downtime aanzienlijk wordt verminderd dankzij het potentieel van ronde -klokbewaking.

Traditioneel wordt RMM-software vooral gebruikt door MSP's (managed service providers) omdat het hen in staat stelt IT-ondersteuning te bieden aan geografisch diverse klanten zonder fysiek ter plaatse aanwezig te hoeven zijn. Met de toename van het aantal externe en hybride arbeidskrachten is er echter ook een toename geweest van het aantal interne IT-teams dat RMM-software gebruikt.

Hoe werkt RMM-software?

In eenvoudige bewoordingen: een lichtgewicht software die bekend staat als een 'agent'. wordt geïnstalleerd op alle servers, computers, werkstations en alle andere apparaten die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. Dit geeft beheerders controle over het netwerk met realtime inzicht in de gezondheid van alle IT-systemen op dat netwerk, waardoor beheerders problemen kunnen identificeren en oplossen met minimale downtime.

Wat kan RMM-software doen?

RMM-software helpt MSP's en IT-teams efficiënt te werken en verbetert tegelijkertijd de tevredenheid van de eindgebruikers door de downtime te minimaliseren. RMM-software kan ook worden gebruikt om taken te automatiseren, zoals het uitvoeren van controleschijven en het aanpassen van scripts. Dit kan op zijn beurt helpen bij het proactief identificeren en oplossen van eventuele problemen.

Laten we nu eens kijken naar enkele kernfuncties van RMM-software:

  • Bewaking en beheer op afstand van alle eindpunten: Het belangrijkste kenmerk van RMM-software is de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot apparaten om gebruikers te helpen en problemen op te lossen. Met RMM-software kunnen interne of externe IT-teams 24 uur per dag individuele systemen of hele netwerken op afstand monitoren en beheren.
  • Updates en patches op afstand op alle apparaten in het netwerk: Door automatisering en centralisatie vereenvoudigt RMM-software de tijdrovende taak van het onderhouden van software, het installeren van updates en het beheren van patches aanzienlijk. Door automatisering en centralisatie vereenvoudigt RMM-software de tijdrovende taak van het onderhouden van software, het installeren van updates en het beheren van patches aanzienlijk.
  • Geautomatiseerde monitoring, waarschuwingen en oplossing van IT-gerelateerde incidenten: Een andere belangrijke functionaliteit van RMM-software is dat deze u kan helpen de gezondheid en prestaties van uw systemen 24/7 te bewaken. Uw IT-teams kunnen op de hoogte worden gesteld van problemen voordat deze uitgroeien tot grote problemen, en ze kunnen zelfs workflows creëren om problemen automatisch op te lossen zodra ze zich voordoen, zonder handmatige tussenkomst.
  • Geautomatiseerd beheer van routinematige IT-taken: U kunt ook workflows stroomlijnen en routinetaken automatiseren, zoals het maken en beantwoorden van vooraf bepaalde ticketquery's, om nog meer efficiëntie te introduceren.

Maar dat is nog niet alles: RMM-software is zo ontwikkeld dat IT-technici veel meer kunnen doen dan alleen het monitoren van eindpunten. Het stelt hen in staat apparaten te beveiligen, een back-up van gegevens te maken en veel IT-processen te automatiseren die in het verleden handmatig moesten worden uitgevoerd.

Wat houdt goede RMM-software in?

Door de voortdurende technologische vooruitgang zijn IT-infrastructuren complexer dan ooit geworden. Dat betekent dat IT-teams RMM-software nodig hebben om meer te bieden dan alleen basisfunctionaliteit. Net als elke andere software is uw RMM afhankelijk van de specifieke behoeften en prioriteiten van uw organisatie.

Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten in uw RMM-software:

  • Automatisering: Goede RMM-software moet routinematige IT-processen kunnen automatiseren, zoals het onderhouden van servers, patches en het automatisch oplossen van veelvoorkomende problemen. Dit kan helpen de kosten voor MSP's te verlagen en de werkdruk voor interne IT-teams te verminderen.
  • Gecentraliseerde toegang op afstand: Als beheerder moet u volledig inzicht hebben in uw IT-infrastructuur om alle apparaten in uw netwerk vanaf een gecentraliseerde, externe locatie te kunnen bedienen. Idealiter zou uw RMM-software een bijbehorende functionele mobiele applicatie moeten hebben, zodat technici overal volledig productief kunnen zijn, zonder dat ze terug naar hun bureau hoeven te gaan of hun laptop moeten uitpakken. Hierdoor kunt u direct reageren op problemen zonder fysiek aanwezig te zijn en de oplossing ervan versnellen.
  • Schaalbaarheid: Naarmate uw bedrijf groeit, neemt het aantal eindpunten in uw IT-infrastructuur toe. Uw RMM-software moet eenvoudig kunnen worden geschaald om steeds meer eindpunten te kunnen ondersteunen.
  • Integraties: Goede RMM-software moet naadloos kunnen worden geïntegreerd met antivirusoplossingen om de eindpuntbeveiliging te verbeteren, helpdeskoplossingen voor probleemloos ticketbeheer en back-upoplossingen om het herstel te versterken en de downtime te verminderen.

Afgezien van deze sleutelfactoren moet uw RMM-software ook betrouwbaar zijn, eenvoudig te installeren en een geweldige klantenservice bieden om ervoor te zorgen dat u een naadloze bewakings- en beheerervaring op afstand heeft.

Pulseway's RMM-software kan uw MSP-bedrijf transformeren door onmiddellijke productiviteit te leveren en extra inkomstenstromen te genereren. Pulseway kan interne IT-teams ook helpen efficiënter, proactiever en responsiever te worden met behulp van krachtige automatisering, mobiele toegang en ingebouwde, veilige afstandsbediening.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo