MSP's: kijk naar de cloud voor groei en winst

 Donderdag 13 oktober 2016

De meeste MSP's hebben hun handen vol aan het beheren van de on-premise infrastructuur van klanten en zijn zelfs nog bezig met het afhandelen van break/fix. Maar steeds meer vooruitstrevende MSP's ontwikkelen clouddiensten en bieden deze aan klanten aan als een manier om hun infrastructuur te moderniseren.

Tegelijkertijd maken MSP's steeds vaker gebruik van de cloud om hun eigen bedrijf te runnen en voor dienstverlening. De 2112 Group, die dienstverleners omvat, ziet beide als een grote verschuiving.

"Volgens het Midyear Channel Performance Report 2016 van 2112 verdient de gemiddelde partner 43 procent van zijn omzet via de verkoop van hardware- en softwareproducten", zegt Lawrence M. Walsh, CEO en hoofdanalist van The 2112 Group. "Bijna vier op de tien partners verdienen meer dan 50 procent van hun bruto-omzet via beheerde en clouddiensten. En de rest bestaat doorgaans uit professionele en adviesdiensten."

In feite is de overstap naar de cloud zo diepgaand dat deze niet altijd als een aparte categorie wordt gezien van traditionele beheerde services. “Partners maken niet noodzakelijkerwijs onderscheid tussen inkomsten uit beheerde services en inkomsten uit cloudservices, omdat de twee categorieën zich snel consolideren in het kanaal. Klanten zijn niet alleen op zoek naar gehoste infrastructuur en cloudgebaseerde applicaties; ze willen derde partijen met de competenties en schaalbare middelen om die dingen voor hen te beheren”, aldus Walsh.

En deze clouddiensten zorgen voor sterke terugkerende inkomsten die niets te maken hebben met hardware- en traditionele software-installaties.


Leid, volg niet


Top MSP’s leiden in plaats van volgen. Als u het op de juiste manier doet, krijgt u respect, vertrouwen en lopende zaken. Als het om de cloud gaat, is een zekere beweging van de klant in de richting ervan onvermijdelijk. Dus waarom zou u er niet op vooruitlopen? Ach, als jij de klanten daar niet naartoe leidt, zal je concurrent dat graag doen!

Veel klanten zullen niet zoveel aansporingen nodig hebben, omdat ze waarschijnlijk al naar de cloud kijken en daar zeker al een aantal ondersteunende applicaties draaien.

Kanaalbelangenorganisatie CompTIA weet dit uit de eerste hand en heeft jarenlang dienstverleners ondervraagd. In één onderzoek vroeg CompTIA aan partners waar zij hun groei vandaan zagen komen. Slechts 22% wees op producten op locatie. Ondertussen wees de helft van alle respondenten naar de cloud als het gebied met de hoogste groei. Niet alleen dat: 49% zei dat clouddiensten winstgevender waren. Nog overtuigender is dat 45% van de ondervraagden zei dat klanten om clouddiensten en -applicaties vroegen.


De cloud en vertrouwde adviseurs


Het verplaatsen van klanten naar de cloud kan de status van een MSP enorm verhogen, waardoor ze veel strategischer worden.

Nemertes Research was een van de eersten die zag en uitlegde hoe de cloud en MSP's de rol van IT transformeren en een revolutie teweegbrengen in de status van providers. Het bedrijf maakte dit duidelijk in het rapport 'Shift to 'Enterprise Technology' Relies on Vendor Partners for Managed, Cloud Services'. Met de cloud en MSP's verschuiven eindgebruikersbedrijven van een focus op informatietechnologie (IT) naar ondernemingstechnologie (ET).

Dus wat is ET? Het vertegenwoordigt een strategische aanpak waarbij kern-IT-functies worden overgenomen door MSP's en andere providers, waardoor interne IT zich kan concentreren op het leveren van bedrijfswaarde door middel van nieuwe technologie. “Deze verschuiving verandert niet alleen de manier waarop bedrijfsleiders naar IT kijken, het verandert ook de organisatiestructuur van IT zelf”, aldus het rapport. "In de ET-wereld wordt het technologieteam strategischer, en als gevolg daarvan vertrouwt het zwaarder op vertrouwde partners om tactische functies uit te voeren - en in sommige gevallen te helpen bij de strategische leiding van het bedrijf", betoogde Nemertes.


Klanten op de cloudtrein krijgen


Een van de gemakkelijkste manieren om in te breken in clouddiensten is door ze uit te proberen bij uw trouwste klanten met wie u al een goede relatie heeft. Hier heb je goede communicatie en technologieën waarvan bewezen is dat ze werken.

Zoals eerder vermeld, is de kans groot dat deze klanten al naar u op zoek zijn om clouddiensten aan te bieden. Zodra deze clouddiensten eenmaal zijn geïmplementeerd, kan dit de relatie tussen leverancier en klant verdiepen. Uit het rapport van CompTIA blijkt dat 60% van de partners gelooft dat clouddiensten hun relaties met klanten hebben verbeterd.


Wees de beste cloud-MSP die u kunt zijn


Hier zijn een paar tips om het echt in de cloud te maken:

  • Zorg ervoor dat jij en de medewerkers hun cloudexpertise en kennis van specifieke diensten verbreden.
  • Als u zich in een verticale markt bevindt, verdiep dan uw technische expertise in hoe de cloud van toepassing is op de markt die u bedient.
  • Ontdek leverancierspartners die uw cloudinspanningen kunnen ondersteunen.
  • Zodra u partners heeft gevonden, of als u bestaande partners gebruikt om naar de cloud over te stappen, kunt u profiteren van hun aanbod voor bouwbedrijven. Dit kan ondersteuning, branding, training en verkoop- en marketingondersteuning omvatten.

De cloud maakt het leven van MSP's eenvoudiger


MSP-technici zijn een groot deel van hun dag bezig met het draaiende houden van systemen en applicaties. Het verplaatsen van clientapplicaties naar de cloud verlicht die belasting. Deze apps zijn veel eenvoudiger te beheren en te ondersteunen. Tegelijkertijd kunnen ze meer gebruiksgemak en flexibiliteit bieden.

Technici hoeven bijvoorbeeld geen software te updaten om een nieuwe versie te krijgen of een servicepack te installeren.

En wanneer MSP-beheeroplossingen zich in de cloud bevinden, profiteert de MSP van dezelfde voordelen. Bovendien kunt u, doordat uw tools zoals RMM-functies in de cloud beschikbaar zijn, toegang krijgen vanaf uw desktop, een smartphone of tablet.


RMM: een cloudservice die u waarschijnlijk al aanbiedt


De overgrote meerderheid van de MSP's beheert de eindpunten en infrastructuur van klanten met behulp van een Remote Monitoring and Management (RMM)-oplossing.

Zelfs als u deze software op een interne server heeft geïnstalleerd, verschijnt deze voor de klant als een cloudservice. Ze hebben de software niet zelf geïnstalleerd en hoeven deze ook niet te beheren.

Er zijn manieren waarop de MSP's van hun RMM een echte cloudservice voor zichzelf en klanten kunnen maken. Pulseway biedt een RMM die speciaal is ontworpen voor mobiele apparaten. Per definitie heeft de MSP toegang tot de klant via internet, dat wil zeggen via de cloud.


Nog een Pulseway-rand


Pulseway heeft ook een handige manier om applicaties intiem via de cloud te beheren, wat het doet via de Pulseway cloud-api.

Dit is hoe het werkt. "Pulseway Cloud API is een headless client die rechtstreeks in de applicatie wordt geïmplementeerd. Op deze manier kunt u uw applicatie-instanties monitoren, beheren en controleren, waar u ook bent. Heeft u zich ooit afgevraagd hoeveel producten u deze maand heeft verkocht, hoeveel actieve gebruikers die u hebt verbonden met uw applicatieserver of wat zijn de huidige waarden van sommige sensoren van een I/O-bord? Met onze Cloud API kunt u dit doen en meer! De enige beperking is uw verbeelding, "legde Pulseway uit.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo