Waarom systeembeheerders werken op afstand moeten omarmen

 Vrijdag 31 mei 2019
Omslagafbeelding RMM versus externe desktopbediening

Goede medewerkers werken beter vanuit huis. Twee derde van de externe werknemers heeft een hogere productiviteit vergeleken met werknemers op kantoor .

Niettemin hebben veel systeembeheerders nog steeds twijfels over de vraag of werken op afstand werkt, wat precies de reden is dat IT-teams traditioneel zo traag zijn met het adopteren van werken op afstand. In werkelijkheid gaven maar weinig systeembeheerders die de warmte van hun huis omarmden boven de duivelse constructies van hun werkplekken een betere arbeidstevredenheid aan.

Dit is de reden waarom systeembeheerders werken op afstand zouden moeten omarmen:


Weg met de waanzin


Systeembeheerders zorgen voor afleiding bij werken op afstand

Geen afleiding: de belangrijkste factor die externe werknemers productiever maakt dan systeembeheerders op kantoor. Het wegblijven van onnodige roddels op kantoor, lange uren woon-werkverkeer, luide collega's, ad-hocvergaderingen en een heleboel andere hersenloze onderbrekingen zal zeker de hoeveelheid werk die door systeembeheerders wordt gedaan vergroten.

Werken op afstand haalt de waanzin uit de vergelijking en neemt een van de grootste productiviteitsmoordenaars weg – mdash; vermoeidheid. Het verhoogt de alertheid van de systeembeheerder en zorgt ervoor dat problemen tijdig worden gediagnosticeerd en opgelost.


Investeer terug in het team


Sysadmins op afstand werkende investeringsteams

American Express, de multinationale financiële dienstverlener, bespaarde ongeveer $15 miljoen aan overheadkosten door een cultuur van werken op afstand aan te moedigen. Zeker, de kosten voor het onderhouden van een kantoorruimte vallen buiten het raam als er op afstand wordt gewerkt.

Het bespaarde geld kan worden besteed aan het inhuren van meer systeembeheerders, het upgraden naar betere technologie, training, enzovoort. Investeren in systeembeheerders leidt tot empowerment, wat hen ertoe aanzet om het beste uit zichzelf te halen.


Werk in verschillende geografische gebieden


Sysadmins werken op afstand diversiteit

Sysadmins krijgen een voorsprong door met mensen van over de hele wereld samen te werken en functionele expertise te bieden. Verwacht meer kant-en-klare oplossingen voor bestaande problemen, iets wat zeer onwaarschijnlijk is voor systeembeheerders die in een homogene omgeving werken.

Diversiteit - de samenvloeiing van mensen met verschillende culturen, werkervaringen en perspectieven zal resulteren in uitbreiding van de kennis van de systeembeheerder. De mogelijkheid om nieuwe ideeën te leren en deze toe te passen in het dagelijkse werk leidt tot een hogere werktevredenheid onder systeembeheerders.


Wees gezond. Gelukkig zijn


Sysadmins geestelijke rust op afstand werken

“De basis van al het geluk is gezondheid”
– Leigh Hunt

Overvolle kantoren zijn de perfecte voedingsbodem voor stress. Het is niet verwonderlijk dat 60% van de beroepsbevolking in de Verenigde Staten hun baan beschouwt als een van de voornaamste factoren die stress veroorzaken.

Stress kan worden veroorzaakt door een slechte balans tussen werk en privéleven, of door het inademen van de scherpe geur van de eau de cologne die uw collega draagt. Van alles en nog wat kan irritatie en frustratie ontstaan, waardoor de geestelijke gezondheid in gevaar komt.

Door op afstand te werken kunnen systeembeheerders hun eigen werkomgeving creëren: rustgevende muziek, geuren die de productiviteit verbeteren en een betere ergonomie. Het komt erop neer dat systeembeheerders de controle hebben over hun werkplek, wat leidt tot een betere geestelijke gezondheid en meer werkplezier.


Gebruik de juiste hulpmiddelen


Door de juiste tools te gebruiken, kunnen systeembeheerders hun potentieel bereiken en kunnen systeembeheerders overal en altijd werken. Bovenal kunnen systeembeheerders tegelijkertijd de respons verhogen en de productiviteit verhogen.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo