5 tips om een geweldige MSP-website te maken die kwaliteitsleads genereert

 Vrijdag 14 februari 2020
5 tips om een geweldige MSP-website te maken die kwaliteitsleads genereert

Een sterke digitale aanwezigheid is belangrijk voor managed service providers (MSP's) omdat hun klanten online zoeken naar IT-oplossingen die ze nodig hebben. Als u een MSP bent, dient uw website vaak als een krachtig marketinginstrument waarmee u met uw doelgroep kunt praten en uw bedrijf herkenbaar en benaderbaar kunt maken.

Uit het onderzoek van Google naar consumentengedrag blijkt dat 87 procent van de mensen zich nu tot zoekmachines wendt wanneer ze er behoefte aan hebben. Als u geen website of sterke digitale aanwezigheid heeft, slaagt u er niet in dit grote segment van potentiële klanten aan te boren, die van cruciaal belang kunnen zijn voor de groei van uw bedrijf.

Wanneer uw potentiële klanten uw bedrijf onderzoeken, is uw website het eerste waar ze waarschijnlijk op stuiten. De informatie die u verstrekt en het thought leadership dat u op deze website tentoonspreidt, zullen de kritische factor zijn bij hun aankoopbeslissing.

Als u overweegt uw website te gebruiken om leads van marktkwaliteit voor uw bedrijf te genereren, dan is dit artikel iets voor u. Laten we bespreken hoe u een geweldige website kunt maken die u onderscheidt van uw concurrentie en waarmee u waardevolle leads voor uw bedrijf kunt genereren.


1) Zorg voor een contentstrategie


Zoals het gezegde luidt: ‘inhoud is de koning’. van welk marketinginitiatief dan ook. Wanneer bedrijven op zoek zijn naar IT-diensten, hebben ze adequate informatie nodig om hun aankoopbeslissing te ondersteunen. Uw website moet verschillende soorten inhoud bieden, waaronder blogartikelen, whitepapers, e-boeken, casestudy's, webinars, video's en meer.

Volgens een onderzoek door Demand Gen Report heeft ruim 75 procent van de B2B-kopers geven er de voorkeur aan om onderzoek te doen met behulp van webinars, casestudies en whitepapers voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Uw contentstrategie mag geen ‘publiceren en vergeten’-principe volgen. model. Het periodiek vernieuwen van de inhoud is essentieel om de bots van zoekmachines uw website opnieuw te laten crawlen. Zorg er altijd voor dat u de inhoud van uw website up-to-date en accuraat houdt.


2) Profiteer van de mobiele strategie


Smartphones hebben de manier waarop toegang tot technologie wordt verkregen volledig veranderd. Daarom moet uw website een mobielvriendelijk ontwerp hebben om de doelgroep succesvol te bereiken. Uit een gezamenlijk onderzoek van BCG en Google blijkt dat bijna 70 procent van de B2B-zoekopdrachten zal in 2020 via smartphones worden gedaan.

Dit geeft aan dat MSP's met een mobielvriendelijke website waarschijnlijk een concurrentievoordeel hebben ten opzichte van andere spelers op de markt. Wanneer u uw site voor mobiele telefoons ontwerpt, zorg er dan voor dat de inhoud gemakkelijk toegankelijk is en dat formulieren gemakkelijk kunnen worden ingevuld.


3) Zorg voor een gebruiksvriendelijk ontwerp


Wanneer u een website heeft om potentiële klanten aan te trekken, moet u niet alleen professionaliteit aan de dag leggen in de inhoud, maar ook in het ontwerp en de uitstraling van de site. U hebt een gebruiksvriendelijk ontwerp nodig dat er mooi uitziet en gemakkelijk te navigeren is. Een slecht ontworpen website beïnvloedt uw geloofwaardigheid onder de beoogde klanten en zorgt ervoor dat u waardevolle leads verliest die u hebben opgegeven zonder zelfs maar uw diensten uit te proberen.

Omdat u veel informatie op uw website aanbiedt, heeft u een goede informatiearchitectuur nodig die aansluit bij uw contentstrategie. Het belangrijkste is dat de website snel moet worden geladen en een consistent ontwerp moet hebben.

De kleurenschema’s die u kiest, mogen de ogen van gebruikers niet belasten. Zorg ook voor voldoende witruimte op uw webpagina's, zodat de inhoud scanbaar is. Andere factoren, zoals het hebben van registratieformulieren en call-to-action-knoppen op de juiste plaatsen, helpen u bij het genereren van leads.


4) Toon thought leadership


Uw website is de beste plaats om uw thought leadership te tonen. Door waardevolle inzichten in de MSP-industrie te bieden, kunt u uw expertise delen met uw potentiële klanten en de betrokkenheid vergroten. Als u uzelf als thought leader kunt positioneren, kunt u het vertrouwen van uw doelgroep winnen en een geloofwaardige reputatie in de branche opbouwen.

Besluitvorming is een complex proces in verschillende kleine en middelgrote bedrijven. Omdat er veel mensen bij het besluitvormingsproces betrokken zijn, kost het nemen van belangrijke beslissingen veel tijd. Deze beslissers zoeken vaak naar bewijs van expertise voordat ze zich aanmelden voor een langetermijnaankoop. Thought leadership is de beste manier om hen ervan te overtuigen dat u een oplossing heeft voor hun IT-problemen.


5) Breng waardepropositie over


Bij een waardepropositie gaat het erom uw potentiële klanten te vertellen waarom ze voor u moeten kiezen in plaats van voor uw concurrenten. Als MSP moet u praten over de valkuilen van het gebruik van het traditionele break/fix IT-servicemodel en hoe u uw eindpunten voortdurend moet monitoren om verschillende cyberbedreigingen te voorkomen.

Ook moet uw website vertellen hoe uw diensten verschillen van de diensten die op de markt beschikbaar zijn. Vermijd directe kritiek op uw concurrenten. Breng uw boodschap liever op een subtiele manier over en vertel uw klanten hoe uw diensten een verschil kunnen maken in hun bedrijf.


Op te sommen


Uw website moet een belangrijk onderdeel zijn van uw marketinginitiatief. Als u niet genoeg leads uit uw website haalt, is het tijd om deze tips op te nemen en een betere kans te krijgen om van uw bezoekers klanten te maken. Met deze tips kunt u uw doelgroep bereiken, uzelf positioneren als thought leader in de MSP-business en u onderscheiden van andere spelers op de markt.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo