MSP-marketing: een gids voor e-mailmarketing

 Maandag 16 april 2018

Een gids voor MSP-bedrijven over het maken en gebruiken van e-mailmarketingcampagnes om de merkbekendheid te vergroten en nieuwe klantleads te genereren.

Hoewel je misschien denkt dat e-mailmarketing tot het verleden behoort, heeft het nog steeds een grote plaats in de digitale marketingstrategie van de meeste bedrijven. Hoewel het al een tijdje bestaat, is e-mail nog steeds een geweldige manier om met uw publiek in contact te komen en diensten aan hen te up- en cross-sellen. E-mail laat in 2018 nog steeds een aantal indrukwekkende statistieken zien voor marketingdoeleinden - de uitgaven aan e-mailmarketing in de VS zullen groeien van $2,07 miljard in 2014 tot $3,07 miljard in 2019. Een van de belangrijkste statistieken om het succes van e-mailmarketing te meten is de klikfrequentie en volgens De gemiddelde CTR van Email Monks in alle sectoren in 2017 was 4,19% . Net als bij elk ander marketingkanaal is personalisatie altijd een grote sleutel tot succes en bij e-mailmarketing is dit niet anders. Volgens Campaign Monitor opent 72% van de klanten een e-mail vanwege de korting die deze biedt en opent 62% van de klanten vanwege de gepersonaliseerde onderwerpregel die een grote invloed zal hebben op uw e-mailcampagnes als u niet probeert uw e-mailcampagnes te personaliseren voor uw verschillende klantsegmenten. De drie belangrijkste e-mailplatforms die consumenten gebruiken om hun klantenbestand te openen en ermee te communiceren zijn: Apple iPhone, Gmail en Apple iPad, en omdat het smartphonegebruik jaar na jaar toeneemt, zal mobiele optimalisatie voor e-mail een overweging moeten zijn bij het ontwerpen van hun e-mailplatforms. campagnes.


Het opzetten van een e-mailcampagne


Als het gaat om het maken van een e-mailcampagne, hoeft u dat proces niet handmatig uit te voeren, omdat het enorm veel tijd kost voor elk belangrijk klantenbestand. Gelukkig zijn er een aantal platforms voor e-mailautomatisering waarmee u veel tijd kunt besparen en die u effectieve rapportage bieden om te zien hoe uw campagnes presteren. Om er een paar te noemen: MailChimp, Campagnemonitor en Drup.

Druppellogo
Mail Chimp-logo
Campagne Monitor-logo

Om u te laten zien hoe u e-mailmarketing in uw voordeel kunt gebruiken en hoe u campagnes kunt maken, gebruiken we MailChimp, omdat dit een van de meest gebruikte apps ter wereld is. De onderstaande schermafbeelding is wat u zou moeten zien als u naar de MailChimp-website gaat en probeert in te loggen/een account aan te maken. Er zijn verschillende prijsplannen beschikbaar, waaronder een gratis optie die zijn limieten heeft, maar er zijn betaalde abonnementen die daarbij passen kleine bedrijven.

Login (e-mail

Eenmaal ingelogd op het dashboard zie je onderstaande afbeelding (minus de gekleurde vakjes). Het is een heel eenvoudige interface om te navigeren en je zou heel weinig problemen moeten hebben om je weg te vinden. Het RODE vak toont het navigatiepaneel waar u snel kunt schakelen tussen alle campagnes die u heeft gemaakt en e-mailsjablonen kunt vinden waarmee u effectief kunt ontwerpen e-mails om conversies te verhogen en rapporten over uw prestaties te vinden. Met het GROEN vak kunt u filteren op lopende campagnes die u heeft lopen en op campagnes die zijn afgerond of nog in concept zijn. Ten slotte toont het BLAUWE vak uw campagnes gedetailleerder en kunt u er wijzigingen in aanbrengen. Voor campagnes die actief zijn, kunt u hoge- niveau-statistieken over de prestaties, zoals open rates. Net boven dit blauwe grijze vak ziet u een donkergrijs vak waar u op klikt om uw eerste campagne te maken.

campagnes

Het volgende scherm dat u te zien krijgt, is het onderstaande. Met MailChimp kunt u een e-mailcampagne, advertenties of een landingspagina voor uw campagnes maken. Hiervoor zullen we de focus op e-mail voortzetten en kijken hoe dat proces eruit zal zien.

zoek advertenties

Vervolgens moet u beslissen welk type e-mail u naar uw publiek wilt sturen en krijgt u vier verschillende opties (zoals te zien in de onderstaande schermafbeelding); regulier, automatisering, platte tekst en A/B-test. “Normaal” is uw standaard e-mail die u het grootste deel van de tijd zult gebruiken. “Automatisering” e-mails zijn uiterst handig om tijd te besparen, waardoor u het proces van het verzenden van productupdate-e-mails of zelfs het sturen van uw klanten op hun verjaardag een e-mail met productupdates kunt automatiseren kortingen en u hoeft dat niet één voor één te doen als u eenmaal de juiste gegevens legaal heeft verzameld. “Platte tekst” is een zeer eenvoudige e-mail zonder afbeeldingen of hyperlinks en bevat alleen tekst. Met “A/B-test” kunt u verschillende aspecten van één e-mail testen op verschillende klantsegmenten, zodat u de juiste onderwerpregel of gif kunt vinden die leidt tot conversies bij de doelgroep.

normaal

Vervolgens kunt u beslissen naar welke van uw klanten of leads u uw nieuwe e-mail wilt sturen. Het is een goede gewoonte om uw klanten zo goed mogelijk te segmenteren, zodat u zich effectief kunt richten op e-mail. Het zal u helpen ervoor te zorgen dat u de juiste berichten naar uw verschillende klanttypen verzendt en de kans op een hogere CTR vergroot.

campagnes_info

Nu moet u de campagne-informatie bewerken. De informatie is onderverdeeld in een aantal verschillende vakken. Ten eerste heeft u de campagnenaam die u eerder had ingevoerd, maar die u nu naar eigen inzicht kunt wijzigen. Het volgende vak is het onderwerp van de e-mail. Dit is waarschijnlijk het eerste dat de klant leest/ziet en moet effectief worden geschreven, zodat het opvalt zonder dat het in de ogen van de klant lijkt alsof het spam is. Het volgende vak is de voorbeeldtekst, hoewel deze niet zo belangrijk is als de onderwerpregel, maar deze moet beknopt worden geschreven, zodat de klant een idee krijgt van de inhoud van de e-mail zonder erop te klikken. Uiteraard wilt u dat klanten op de e-mail klikken, maar als u niet goed over de hierboven genoemde aspecten nadenkt, wordt deze mogelijk helemaal niet geopend.

volgen

Op dezelfde pagina moet u rekening houden met de verschillende trackingregels en welke het belangrijkst zijn voor uw campagnes. Het maakt trackinglinks via Google Analytics en campagnestatistieken via Salesforce mogelijk.

selecteer_sjablonen

Zodra deze details zijn gesorteerd, komt u in de ontwerpfase van uw e-mailcampagne (hierboven). Hier kunt u kiezen uit een lijst met reeds gemaakte sjablonen die zijn gebaseerd op specifieke doelen van de campagne, zoals het verkopen van een product of het opvolgen van een vraag. Als u de tijd heeft om uw eigen foto's te maken, kunt u deze bewaren voor later, zodat u ze kunt dupliceren en snel kunt bewerken. Als u over kennis/programmeerkennis op het gebied van webontwikkeling beschikt, kunt u uw eigen code helemaal opnieuw coderen, zodat u de volledige creatieve controle heeft om te ontwerpen wat u nodig heeft.

deel_nieuws

Als u een vooraf gemaakte sjabloon kiest, wordt u naar een ontwerpscherm gebracht waar u naar wens verschillende elementen kunt in- en uitschakelen met behulp van een eenvoudige drag-and-drop-methode. Met MailChimp kunt u een voorbeeld-e-mail sturen naar wie u maar wilt, zodat u deze naar leden van uw team kunt sturen om kritische feedback te krijgen als er wijzigingen moeten worden aangebracht.

Zodra u tevreden bent met alle bovenstaande stappen in het proces van het maken van een e-mailcampagne, wordt u naar een laatste beoordelingsscherm gebracht om er zeker van te zijn dat alles correct is voordat het naar de door u gekozen lijst met gebruikers wordt verzonden. Afhankelijk van welk abonnement u gebruikt, moet u mogelijk betalen voor meer 'verzendingen' als de campagne die u plant de beperkingen van uw abonnement overschrijdt. MailChimp biedt een “Pay As You Go” plan dat effectiever kan zijn voor een kleiner bedrijf met beperkte marketingbudgetten.

Hoewel veel mensen e-mailmarketing als nutteloze spam beschouwen, is het in het huidige digitale marketingklimaat nog steeds een zeer effectief hulpmiddel om leads te genereren en de omzet en conversies te verhogen. Nu de MSP-markt jaar na jaar verzadigd raakt, is er behoefte aan kleinere spelers om op te vallen of klanten op een nieuwe en interessante manier te bereiken. E-mail is een van de kanalen die tot dat succes zullen leiden.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo