De toekomst van draagbare technologie in de zakelijke sector

 Maandag 12 oktober 2015
De toekomst van draagbare technologie in de zakelijke sector

De draagbare technologie-industrie bloeit met smartwatches, fitnessbanden, hartmonitors, slimme brillen, slimme shirts en diverse andere apparaten die onze realiteit vergroten, onze activiteiten volgen of onze posities in zowel tijd als ruimte bepalen. Er lijkt geen einde te komen aan de reeks producten die beloven ons leven digitaal te verbeteren, te meten en te documenteren. Naarmate het aantal en de complexiteit van deze apparaten groeit, groeit ook de noodzaak om hun activiteiten en de gegevens die ze produceren te monitoren en te beheren. De taak van het monitoren en beheren van deze apparaten is weliswaar eenvoudig uit te leggen, maar niet zo eenvoudig te implementeren.

Bedrijven moeten met een enorm aantal apparaten omgaan en dat aantal groeit dagelijks. Tegenwoordig hebben de meeste werknemers een mobiele telefoon en een laptop bij zich, zodat ze vanaf elke locatie verbonden kunnen blijven. Sommigen hebben meer dan deze twee standaardapparaten in de vorm van tabletcomputers zoals de iPad of de HP Slate. Voeg nu wearables toe aan de mix. U hebt het over de mogelijkheid om drie tot vijf of meer apparaten per werknemer te hebben. Zelfs als je 50 medewerkers hebt, zijn dat 250 apparaten om te monitoren en te beheren, in plaats van de standaard 50 tot 100 laptops en mobiele telefoons.

En dat geldt alleen voor apparaten van eindgebruikers. Voeg IP-camera's, beveiligingssystemen, omgevingsmonitors, servers, switches, routers, firewalls, load balancers, IP-telefoons en printers toe aan uw netwerk en u heeft wellicht wel 1.000 apparaten om te monitoren en te beheren. Wearables in de onderneming kunnen de complexiteit van uw netwerk naar een hoger niveau tillen.

We noemen deze apparaten 'slim' of 'verbonden', maar hun intelligentie is momenteel beperkt tot een paar primaire functies, zoals het meten van uw mondiale positie, uw hartslag of het aantal stappen dat u gedurende een dag zet. via Bluetooth verbonden met een mobiele telefoon waarop een bijbehorende app voor het apparaat staat. Het apparaat geeft in realtime informatie door aan de app van de gekoppelde partner.

Vanwege het aantal en de diversiteit van dergelijke apparaten bestaat er geen generieke methode voor monitoring of beheer. Mobile Device Management (MDM)-suites kunnen het gebruik van dergelijke apparaten goedkeuren of weigeren via app-beperkingen, maar het beheer van het apparaat en de gegevensstroom naar en van de verbonden mobiele telefoon blijft ongecontroleerd. En een generieke monitoringoplossing bestaat nog niet. Deze hiaten vormen een interessant dilemma voor bedrijven: laat wearables toe zonder de mogelijkheid van registratie, datamonitoring, servicemonitoring of managementmogelijkheden, of ontzeg het gebruik ervan in het bedrijfsleven.

Het op afstand monitoren en beheren van wearables zal in de toekomst essentieel zijn, omdat wearables onderdeel worden van de zakelijke werkplek. Er zal beleid inzake veiligheid en aanvaardbaar gebruik moeten worden opgesteld en ingevoerd wanneer werknemers apparaten introduceren die de veiligheid en privacy in gevaar kunnen brengen. De verantwoordelijkheid ligt in de eerste plaats bij de fabrikanten van apparaten om ervoor te zorgen dat hun apparaten beheersbaar zijn door de installatie van agenten toe te staan of door iets anders aan te bieden dan een eenvoudige app voor gegevensverzameling waarmee softwareontwikkelaars verbinding kunnen maken voor monitoring, beheer en beleidshandhaving.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo