Smart City - monitoring en beheer op afstand (RMM) in toekomstige stadsontwikkeling

 Vrijdag 4 januari 2019
Smart City - monitoring en beheer op afstand (RMM) in toekomstige stadsontwikkeling

In 2015 bedroegen de uitgaven aan slimme steden ongeveer $15 miljard. Verwacht wordt dat dit cijfer in 2020 het dubbele zal zijn.

Toekomstige steden zullen worden gebouwd op een sterke technologische infrastructuur die gegevens zal verzamelen, aggregeren en analyseren om hulpbronnen effectief te beheren en de levens van haar inwoners te verbeteren. Dit is waar RMM (monitoring en beheer op afstand) om de hoek komt kijken.

RMM-software zal realtime gegevens leveren om overheden te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Stedelijke activiteiten zullen efficiënter zijn door het minimaliseren van afval.

Laten we een reis naar de toekomst maken en zien hoe RMM het gezicht van toekomstige slimme steden zal veranderen.


1. Slim parkeren


Een evenement in het stadion is nooit een spannende ervaring voor stadsbesturen die de taak hebben om voor voldoende parkeergelegenheid te zorgen. Zelfs nadat straten zijn afgesloten en lege ruimtes in de buurt zijn benut, blijft parkeren een lastige plek voor de autoriteiten.

Slimme stadsmonitoring op afstand volgt de dagen, tijden en huidige beschikbaarheid van parkeerplaatsen, die onmiddellijk met het publiek worden gedeeld. Gegarandeerde vrije plekken zorgen voor snel parkeren tijdens grote evenementen.

Het gebeurt al: T-Mobile Arena in Las Vegas gebruikt bezoekersgegevens om de parkeerbehoeften te voorspellen, waardoor de tijd die mensen nodig hebben om van hun auto naar hun zitplaats te komen wordt verkort.


2. Slimme infrastructuur


Op RMM gebaseerde bewegingssensoren zullen verkwistende overheidsuitgaven aan infrastructuur voorkomen. Technici kunnen gegevens gebruiken om inzicht te krijgen in de stevigheid van bruggen, metingen van scheuren, verlengingen, rekstrookjes en andere structurele elementen, zonder dat fysieke inspecties nodig zijn.

Proactieve monitoring verlaagt de kosten voor onderhoud en mankracht, waardoor mogelijk een overschot op de federale begroting ontstaat. Overheden kunnen het extra geld gebruiken voor de wederopbouw van de infrastructuur zonder in enorme schulden.

Het gebeurt al: De Sydney Harbour Bridge wordt 2400 sensoren om de structurele gezondheid ervan te monitoren. Technici kunnen slijtage als gevolg van verkeer, temperatuur en andere variabelen detecteren en het onderhoud dienovereenkomstig plannen.

Ik ben de Cryptkeeper

3. Slimme energie


Verkeerd energieverbruik is verantwoordelijk geweest voor een groot deel van de broeikasgasemissies en de langdurige gevolgen daarvan. Energiebeheer zal een cruciale rol spelen in de toekomstige stadsplanning. Dit is waar Smart Grid in beeld komt.

Een Smart Grid is een elektriciteitsvoorzieningsnetwerk dat technologie gebruikt om gegevens te verzamelen die veranderingen in het energieverbruik detecteren en erop reageren. Volg elke kilowatt aan energie om hulpbronnen efficiënt toe te wijzen.

Het gebeurt al: Austin, heeft Texas een Smart Grid ter waarde van $10,4 miljoen, verspreid over 700 hectare en 500 huizen. Het distribueert schone energie en biedt geavanceerde energiemetingen aan de bewoners van deze huizen.


4. Slimme omgeving


Luchtkwaliteitssensoren analyseren en bewaken een breed scala aan parameters, zoals temperatuur, vochtigheid, stof, CO, CO2, O3, NO2, CH4 of H2S, om informatie te geven over de vervuilingsniveaus. Deze sensoren kunnen worden geïntegreerd met AI-platforms om gebieden met een slechte luchtkwaliteit te voorspellen.

Lokale overheden kunnen het verkeer en de fabrieksproductie in deze gebieden beheren om de luchtvervuiling terug te dringen. Dit bespaart 7 miljoen mensenlevens, samen met dieren en ander zeeleven — en houdt een gezond ecosysteem intact.

Het gebeurt al: in Glasgow, Schotland Het pilotprogramma 'Sensing the City' heeft groen licht gekregen. Hiermee kunnen autoriteiten de luchtkwaliteit rechtstreeks vanuit een uniform webgebaseerd dashboard monitoren.


5. Slim afvalbeheer


Door RMM ondersteunde slimme steden zullen data gebruiken om een zeer responsief afvalbeheersysteem te runnen.

Hier ziet u hoe het zal werken:

  • Geoptimaliseerde inzamelroutes. De externe sensoren voeden gegevens om de hoeveelheid afval in afvalcontainers aan te geven. Op basis van het patroon worden inzamelroutes in kaart gebracht.
  • Volg vuilnisbelten. Sanitairwerkers hoeven niet op heksenjacht te gaan naar afvalcontainers. Dankzij sensoren kunnen werknemers afvalcontainers in een handomdraai lokaliseren.
  • Afvalcontaineractiviteiten. De sanitaire autoriteit kan gegevens verzamelen over gebruik, ledigingscycli, afvalniveaus en andere contactpunten om de activiteiten te verbeteren.

Bekijk hoe het al gebeurt.


6. Slim waterbeheer


De watervoorzieningsinfrastructuur brokkelt af omdat de autoriteiten een gebrek aan financieel beheer of technische expertise hebben. RMM kan het gebrek aan expertise opvullen, waardoor een robuust waterbeheersysteem mogelijk wordt; monitor de watervoorziening, infrastructuur en alles daartussenin.

Voorspellende monitoring lost een van de grootste uitdagingen op het gebied van waterbeheer op - mdash; het bepalen van het dagelijkse waterverbruik van de stad. Met behulp van voorspellende analyses en de geschiedenis van het waterverbruik van de stad op een bepaalde dag kunnen autoriteiten berekenen hoeveel water de hele stad op één dag gaat verbruiken.

Tegelijkertijd detecteren sensoren lekken die helpen bij het plannen van tijdig onderhoud en het vermijden van het risico op storingen en overstromingen van de waterinfrastructuur. Dit zorgt voor kwaliteitswater zonder verspilling.

Het gebeurt al: Slim waterbeheer heeft zijn weg al gevonden in veel Zuid-Koreaanse steden. Met het uitgebreide systeem kunnen autoriteiten regenval, overstromingen, structurele kwetsbaarheden en nog veel meer voorspellen.


Slimme stadsmonitoring op afstand zal doorsijpelen


De praktijk van het gebruik van realtime gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen is een concept dat uiteindelijk van slimme steden naar steden en dorpen zal doorsijpelen.

Slimme MSP’s moeten aandacht besteden aan deze trend en samenwerking zoeken met lokale overheden.

Samenwerking met MSP's die RMM-oplossingen aanbieden zal de manier waarop steden en dorpen worden beheerd, opnieuw vormgeven. Gemeenten zullen efficiënter, opener en responsiever zijn voor de inwoners, zonder dat ze de overheidsbegrotingen hoeven te verhogen.

Een slimme MSP betekent een slimme RMM-oplossing

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo