RMM-trends voor MSP's om een voorsprong te krijgen

 Woensdag 19 december 2018
RMM-trends voor MSP's om een voorsprong te krijgen

Bedrijven knippen de jas op stof. De C-suite heeft geleerd dat de weg naar winstgevendheid bestaat uit lean werken. Dit betekent dat IT-teams moeten worden ingekrompen om een hoge productiviteit in evenwicht te brengen met minimale overheadkosten.

Als gevolg hiervan wenden MKB-bedrijven zich tot MSP's om de operationele IT-kosten te verlagen. Dit is waar RMM om de hoek komt kijken. Oplossingen voor monitoring en beheer op afstand (RMM) vullen het tekort aan mankracht op om IT-activiteiten soepel te laten verlopen. Het is geen verrassing dat 75% van de IT-diensten af en toe wordt uitbesteed aan MSP’s.

Maar is uw MSP klaar om aan de groeiende vraag van het MKB te voldoen?

Het antwoord hangt af van uw kennis van de nieuwste RMM-trends. Een kenniskloof zorgt ervoor dat u in de verdediging komt, terwijl concurrenten druk bezig zijn met aanvallen en uw klanten en hun geld afpakken.

Houd deze RMM-trends voor 2019 in gedachten om winnende touchdowns te scoren:


Dekking van A tot Z


Bedrijven willen samenwerken met RMM-providers die een hele reeks oplossingen kunnen orkestreren, die de volledige IT-activiteiten bestrijken. Het is logischer om met één leverancier te werken dan met meerdere oplossingen die eigendom zijn van verschillende leveranciers.

Een geïntegreerde RMM-PSA-oplossing maakt compleet IT-beheer van eindpunten mogelijk. De RMM verzorgt de technische implementaties, terwijl de ander de handmatige bedrijfsvoering verzorgt. Serviceproviders spelen snel in op deze nieuwe trend, omdat ze hiermee de IT-activiteiten vanuit één scherm kunnen beheren.

De echte uitdaging zou zijn om deze integratie naadloos te laten werken. Kortom, RMM-oplossingen die minder wrijving bieden, zullen een hogere klanttevredenheid opleveren.


Drang naar automatisering van de volgende generatie


Ik ben de Cryptkeeper

Bron

RMM en automatisering hebben een behoorlijke kameraadschap gevormd. Met behulp van machine learning kunnen IT-teams repetitieve taken automatiseren. Minder fouten en meer uren op de klok hebben geleid tot hogere winsten en beter eindpuntbeheer.

Tegenwoordig wordt automatisering gezien vanuit de lens van AI. Vroege versies worden al getest om nul menselijke tussenkomst te bereiken. Het doel is om een IT-infrastructuur te creëren die al het zware werk doet.

Conditiegestuurde AI-automatisering heeft bijvoorbeeld de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en zal blijven groeien. Stel vooraf vastgestelde voorwaarden en zodra hieraan is voldaan, zal de AI op intelligente wijze actie ondernemen om problemen op te lossen. Netjes, hè?


Striktere naleving van HIPPA en AVG


De Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPPA) en de onlangs geïmplementeerde Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hebben een enorme impact op gegevensbeheer en privacy.

Omdat MSP's gegevens bijhouden over persoonlijke gegevens en verwerkingsactiviteiten, zullen zij de wettelijke aansprakelijkheid met hun klanten moeten delen in geval van een inbreuk. Er is een grotere verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat aan de naleving wordt voldaan door zowel de klant als de MSP.

Verantwoordelijke MSP's richten zich op het voorlichten van klanten over de verschillende voorschriften voor naleving op de lange termijn. Creëer een informatiecentrum dat klanten voorbereidt en de kwetsbaarheden onder deze nieuwe regelgeving benadrukt.

Hier is er een die gaat over de impact van de AVG op Amerikaanse bedrijven.


De veiligheid blijft een punt van zorg


Ik ben de Cryptkeeper

Bron

De hardheid van de AVG, de toenemende bedreigingen voor de cyberveiligheid en overmoedig gebruikers die de risico's kennen van Het openen van onbekende links, maar doe het toch, zijn enkele van de vele zorgen die de industrie op het puntje van hun stoel houden.

Om iemands IT-domein en zijn componenten te beschermen, zullen BCDR-oplossingen meer afnemers zien. Omdat er meerdere spelers op de markt zijn, is het natuurlijk belangrijk om je te concentreren op het kiezen van de juiste oplossing voor gegevensback-up die het werk eenvoudiger maakt.

Toch kan technologie communicatie niet vervangen. MSP's en klanten moeten synchroon werken en ervoor zorgen dat de best practices worden gevolgd om de IT-infrastructuur tegen bedreigingen te beschermen.


Speel ten slotte het lange spel


De vooruitzichten kijken naar het lange spel en dat zou u ook moeten doen. Positioneer uw MSP als een consistente partner voor de lange termijn, in plaats van als een aanbieder van tijdelijke oplossingen.

Hierdoor kom je over als een betrouwbare vertrouweling voor bedrijven die afhankelijk zijn van RMM-technologie voor de implementatie van IT-activiteiten.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo