Wat is Remote Control Software?

 Dinsdag 5 september 2023
Wat is Remote Control Software - Pulseway Blog

Als u een technicus bent die al enige tijd IT-diensten levert, vindt u het waarschijnlijk zonde van uw tijd om lange afstanden te rijden om technische ondersteuning aan uw klanten te bieden. Het voegt extra werk toe aan uw toch al drukke takenlijst terwijl de eindgebruiker op u wacht om hun probleem op te lossen. Tegenwoordig kan echter remote control software dit probleem eenvoudig oplossen door u in staat te stellen eindpunten op afstand te bekijken alsof u recht voor de computer van de klant zit.


Waar draait remote control software om?


Remote control software is een krachtige tool die IT-professionals in staat stelt om op afstand de controle te nemen over en toegang te krijgen tot het apparaat van een eindgebruiker. Als bijvoorbeeld een IT-technicus toegang nodig heeft tot het bureaublad van een klant, kan hij onmiddellijk de controle over hun apparaat overnemen zonder fysiek aanwezig te zijn op de locatie van de klant.

Hoewel dit zeker een voordeel is, werkt een remote control-oplossing één op één, waardoor het voor technici moeilijk is om een overzicht te krijgen van de gehele IT-omgeving. Daarom kan integratie met een RMM (remote monitoring and management) oplossing handig zijn voor technici bij het beheer van meerdere eindpunten. Deze geïntegreerde oplossing biedt zichtbaarheid over netwerken, zodat technici problematische kwesties proactief kunnen oplossen in plaats van puur reactief te zijn. Dit verlicht hun werklast en helpt hen om een betere service aan hun gebruikers te leveren.


Wat zijn de technische kenmerken van remote control software?


Remote control software maakt efficiënt en veilig beheer van externe apparaten en systemen mogelijk. Hier zijn twee belangrijke technische kenmerken van zo'n oplossing:

  • Real-time scherm delen: Remote control software ondersteunt real-time scherm delen, waarbij IT-beheerders op afstand het scherm van een gebruiker kunnen bekijken en ermee kunnen communiceren. Deze functionaliteit is cruciaal bij het diagnosticeren en oplossen van problemen voor eindgebruikers, omdat ze directe begeleiding kunnen krijgen.
  • Beveiliging en versleuteling: Beveiliging is van groot belang bij externe toegang tot kritieke systemen. Remote control software maakt gebruik van sterke versleutelingsprotocollen, wat helpt om gevoelige informatie te beschermen tegen potentiële bedreigingen tijdens externe sessies, om geautoriseerde en beveiligde gegevensoverdracht tussen lokale en externe apparaten te waarborgen. Het stelt de technicus ook in staat om het scherm van de gebruiker te verduisteren voor extra beveiliging, aangezien ze niet kunnen zien wat er op het scherm gebeurt.

Wat is Remote Control Software - Pulseway Blog


Remote control software stelt technici in staat om problemen op te lossen, software te installeren of te verwijderen, en applicaties bij te werken, ongeacht de locatie van de eindgebruiker. Dit minimaliseert onderbrekingen en verlaagt de bedrijfskosten, wat met name gunstig is voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB) en managed service providers (MSP's).

Hier zijn enkele belangrijke voordelen van remote control software:

  • Kosteneffectiviteit: Het reizen naar locaties ter plaatse kan tijdrovend en duur zijn. Remote control software vermindert de noodzaak van persoonlijke bezoeken, bespaart reiskosten en stelt IT-teams in staat om tegelijkertijd meerdere taken aan te pakken.
  • Verbeterde flexibiliteit en schaalbaarheid: De verbeterde flexibiliteit van remote control software stelt technici in staat om problemen snel op te lossen, de tevredenheid van klanten te verbeteren en downtime te verminderen. Bovendien stelt het MKB's in staat om zich aan te passen aan veranderende werkomgevingen door werknemers in staat te stellen kritische bronnen en applicaties op afstand te benaderen.

Bovendien maakt de schaalbare aard van remote control-oplossingen het voor MSP's en MKB's eenvoudig om hun activiteiten uit te breiden en een groter aantal apparaten te accommoderen, wat zorgt voor naadloze diensten en verhoogde productiviteit.


Best practices bij het gebruik van remote control software


Bij het gebruik van remote control software kunnen deze essentiële praktijken uw IT-infrastructuur beschermen door gegevensprivacy en beveiliging te waarborgen.

  • Tweefactorauthenticatie (2FA) inschakelen: Activeer tweefactorauthenticatie wanneer dit mogelijk is. Deze extra beveiligingslaag vereist een tweede verificatievorm, zoals een tijdelijke code die naar uw telefoon wordt gestuurd, naast uw wachtwoord (dat u al aanvankelijk heeft ingesteld).
  • Toegangsrechten beperken: Verleen alleen toegang aan vertrouwde IT-professionals om het risico van ongeautoriseerde toegang te verminderen.
  • Software regelmatig bijwerken: Houd uw remote control tool en de apparaten waartoe u toegang heeft up-to-date met de nieuwste software-patches en updates. Regelmatige updates helpen bij het oplossen van beveiligingskwetsbaarheden en minimaliseren het risico van misbruik.

Hoe kan de remote control software van Pulseway u helpen?


Naast het aanzienlijk verbeteren van de productiviteit en efficiëntie van technici en bedrijven door hen in staat te stellen hun netwerken gemakkelijk te bewaken, bevat de RMM van Pulseway zijn eigen remote control software. Deze integratie stelt technici in staat om toegang te krijgen tot het apparaat van een gebruiker zonder over te schakelen naar een volledig andere oplossing. Het biedt het beste van beide werelden door technici in staat te stellen problemen te identificeren (of gealarmeerd te worden) voordat de gebruiker ze opmerkt en direct contact met hen op te nemen om hun apparaat aan te passen.

Pulseway is een toonaangevende leverancier van cloudgebaseerde, mobielgerichte software voor bewaking en beheer op afstand. Het heeft erkenning gekregen in de branche door meerdere klantprijzen te winnen, zoals de G2 Momentum Leader Award 2023 voor servermonitoring. Dus als u op zoek bent naar authentieke remote control software om uw IT-beheer moeiteloos te maken, is de remote control software van Pulseway precies wat u nodig heeft om verbonden te blijven met de IT-wereld, overal en altijd.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo