Pers en klanten zijn enthousiast over Pulseway die de focus op MSP's verscherpt met mobiele RMM/PSA een-tweetje

 Dinsdag 20 december 2016
Pulsway RMM-app

De Pulseway RMM-oplossing (remote monitoring and management) is altijd intensief gebruikt onder MSP's, maar de afgelopen maanden hebben we een nieuwe mobiele RMM gelanceerd die meer exclusief is afgestemd op de dienstverleners. De sleutel hiervoor is de toevoeging van een robuuste, volledig functionele PSA die nauw is geïntegreerd met de RMM.

De recente aankondiging van Pulseway MSP maakte het soort plons dat je zou krijgen van een kanonskogel, zoals de pers en klanten reageerden enthousiast. Vier top MSP-mediasites, Channelinsider, MSP Mentor, TechTarget en ChannelBuzz, wogen allemaal op het nieuws.

Pulseway viel al op onder de MSP's vanwege zijn mobile-first-karakter. U kunt alles doen wat een traditioneel RMM ook kan, maar doe dit vanaf een smartphone, tablet of ander mobiel apparaat. En al die functionaliteit is nog steeds beschikbaar vanaf desktops, zodat beheerders kunnen ontspannen in een bureaustoel voor hun favoriete grote monitor en hun werk kunnen doen. Dit alles maakt de technici en beheerders van MSP's veel productiever en veel flexibeler.

Zoals Pulseway-CEO Marius Mihalec graag zegt: het is alsof je 'een NOC op zak hebt'.

Het resultaat is dat MSP-beheerders meer klanten in minder tijd kunnen ondersteunen en problemen sneller kunnen oplossen. Dat is een economisch een-tweetje waarmee uw MSP-bedrijf zich kan onderscheiden.

“Pulseway brengt een revolutie teweeg in het systeembeheer, net zoals smartphones dat deden voor e-mail. Voor het eerst kunnen MSP’s die de IT-systemen van klanten beheren letterlijk hun werk vanuit de palm van hun hand doen, alle systeemgegevens met slechts een paar klikken op hun telefoon verkrijgen en corrigerende maatregelen nemen onmiddellijk actie ondernemen, waar ze ook zijn”, aldus Mihalec.

Mobiel was vroeger een "nice to have" RMM-functie. Met een steeds mobieler personeelsbestand en de druk om RMM altijd beschikbaar te hebben, is mobiel nu een "must-have" onderdeel van de RMM-oplossing.

Ondertussen is de prijs duidelijk goed. Pulseway MSP begint bij $ 2,40 per server per maand. De software is zelfs nog betaalbaarder dankzij het pay-as-you-go-model, zonder contract en zonder opstartkosten. Dit flexibele prijsmodel past zich gemakkelijk aan de steeds veranderende klantbehoeften van MSP's aan.


De Channelinsider-weergave


Channelinsider geloofde Pulseway niet alleen op zijn woord voor de nieuwe RMM-innovaties, maar sprak ook met onze klanten. "Pulseway is een geschenk uit de hemel", zegt Chris Martinez, oprichter van Integrated IT Solutions, tegen de website. "RMM is een lange, vuile weg voor ons geweest. We moeten in de afgelopen twee tot drie jaar zeven tools hebben doorlopen."

Martinez vertelde de site ook dat elke MSP-technologie met een traditionele RMM ongeveer 100 stoelen kan monitoren. Pulseway RMM verplaatst die lat naar 300 zitplaatsen of meer.

Channelinsider concludeert: “Tegenwoordig is er duidelijk geen tekort aan opties als het gaat om RMM-tools. Het echte probleem waarmee MSP’s worden geconfronteerd is niet zozeer de vraag of ze een RMM-tool nodig hebben, maar eerder hoe flexibel die tool hen in staat stelt klanten te ondersteunen die steeds minder worden. Met elke dag die voorbijgaat, ben ik geneigd om meer dan een IT-dienstencontract van maand tot maand aan te gaan."


Inzicht van TechTarget


Pulsewsay PSA-app

TechTarget heeft ook de klantervaring van Pulseway MSP verbeterd. Het wijst erop dat dezelfde functies die Pulseway populair hebben gemaakt in de onderneming, de MSP-buzz creëren. "De RMM-tool wordt gebruikt door IT-beheerders op bedrijven als Dell, Louis Vuitton, Conde Nast en British Columbia Institute of Technology. Maar managed service providers (MSP's) hebben de technologie ook overgenomen en suggereren functies die de weg vrijmaakten voor Pulseway MSP", schreef de website.

TechTarget interviewde ook Martinez van Integrated IT Solutions en verzamelde nog meer details. "Met andere RMM-softwaretools besteedde het bedrijf "meer tijd aan het werken onder de motorkap dan aan het daadwerkelijk besturen van de auto", vertelde Martinez aan TechTarget.

Martinez legde ook uit dat de implementatie van andere producten een maand duurde. Niet alleen dat, er waren frequente, bijna constante oproepen naar technische ondersteuning, soms 10 tot 20 oproepen per dag. Het bedrijf van Martinez heeft daarentegen slechts 10 tot 20 keer de ondersteuning van Pulseway gebeld - in de afgelopen twee jaar!

TechTarget nam ook contact op met Schema Networks, dat Pulseway verkoos boven meer diepgewortelde RMM-oplossingen. "Het is een complete game-changer op het gebied van monitoring", vertelde Scott Weaver, oprichter en partner van Schema Networks, een uitbesteed IT-bedrijf in Irvine, CA, aan de site. Na vier verschillende RMM-tools te hebben gebruikt, gebruikt Schema nu standaard Pulseway.

De website bereikte IT-outsourcer CareTech Solutions en sprak met Brian Heersink. Het bedrijf deed een eerste Pulseway-test met een handvol servers en gebruikt de tool nu om er meer dan honderd te beheren. Heersink vindt het dashboard erg mooi. Hoewel Pulseway vooral bekend staat om zijn werking op tablets en telefoons, projecteert CareTech hier het dashboard op een grote kantoor-tv, zodat ze een algemeen beeld van hun systemen krijgen.

De website bereikte IT-outsourcer CareTech Solutions en sprak met Brian Heersink. Het bedrijf deed een eerste Pulseway-test met een handvol servers en gebruikt de tool nu om er meer dan honderd te beheren. Heersink vindt het dashboard erg mooi. Hoewel Pulseway vooral bekend staat om zijn werking op tablets en telefoons, projecteert CareTech hier het dashboard op een grote kantoor-tv, zodat ze een algemeen beeld van hun systemen krijgen.


Een mobiel RMM Ontworpen door MSP's voor MSP's


Het is geen toeval dat de nieuwe RMM van Pulseway de MSP-sweet spot bereikte. Je zou immers kunnen zeggen dat het door MSP’s is ontworpen. Dit is wat Mihalec tegen Channelbuzz vertelde. "Het slimste wat we deden was er een feedbackknop in plaatsen, omdat we veel opmerkingen en verzoeken kregen. De functies zijn sindsdien ontwikkeld op basis van prioriteiten die worden bepaald door feedback", zei hij.

"We merkten dat er steeds meer MSP's aan boord kwamen, en zij dienden verzoeken in voor zaken als white labeling en meer automatisering. Daarom besloten we een specifieke versie te ontwikkelen om aan deze verzoeken te voldoen. De nieuwe editie bevat de functies waar ze om vroegen , en ook een aantal PSA-integratie."


Wat MSP-mentor te zeggen heeft


Ten slotte pakte de trouwe MSP-media MSP Mentor de nieuwe Pulseway RMM aan, opnieuw door daadwerkelijke klanten te bereiken - in dit geval ook door Brian Heersink van CareTech te interviewen. "Hoewel ik tevreden was met de meldingen die via andere oplossingen naar mijn mobiele telefoon werden verzonden, waren de functies die Pulseway MSP biedt me verbijsterd", vertelde Heersink aan de site. "Het monitorde niet alleen de uptime van de server, maar leverde ook een overvloed aan statistieken en bruikbare items op", zei hij. "Binnen enkele minuten kon ik niet alleen systeemproblemen ontdekken, maar had ik ook de mogelijkheid om die problemen onderweg op te lossen vanaf mijn smartphone."

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo