De zes belangrijkste voordelen van IT-beheer vanaf uw smartphone

 Zaterdag 24 januari 2015

Bedrijfsbeheer gaat niet alleen over het ontvangen van kritieke waarschuwingen; het gaat ook om het vermogen om die problemen onmiddellijk op te lossen.

De oplossing van Pulseway biedt zes belangrijke voordelen bij het beheren van IT vanaf uw smartphone:

  • Apparaatflexibiliteit: u kunt systemen vanaf elk mobiel apparaat bewaken en bedienen.
  • Locatie-onafhankelijkheid: u hoeft niet binnen korte rijafstand van uw systemen te blijven.
  • Ontvang waarschuwingen en beheer ze vanaf één apparaat - Een smartphone is de enige vereiste technologie.
  • Geen extra software nodig - Beheer alles via één app.
  • Geen inloggen op VPN of firewall vereist - De Pulseway-app zorgt op zichzelf voor een veilige verbinding.
  • Beheer alles - Beheer elke server of werkstation in uw onderneming.

Voor systeembeheerders die in de frontlinie staan van de ondersteuning van uw kritieke systemen, is responstijd van cruciaal belang. Uw klanten en uw gebruikers vertrouwen op de beschikbaarheid van services, opslag en data en verwachten 100% uptime. Uw supportmedewerkers kunnen alleen reageren op problemen als zij er net zo snel van op de hoogte zijn als uw klanten. Urenlange stilstand kan uw bedrijf duur komen te staan. Traditionele ondersteuningsscenario's werken niet meer omdat systeembeheerders niet 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar achter hun computer zitten. De oplossing is om uw kritische systemen en uw kritische applicaties te monitoren en uw ondersteunend personeel te waarschuwen zodra er iets misgaat. En tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon bij zich. Waarom combineert u deze twee niet in een bedrijfsoplossing waarmee uw systeembeheerders binnen enkele seconden na ontvangst van een waarschuwing volledige beheertoegang tot al uw systemen krijgen?


Tijdens het diner ontvangt u een melding dat een van uw IIS-servers niet reageert op verzoeken.


Pak uw mobiele telefoon, open de Pulseway-app, tik op het systeem dat u wilt beheren, selecteer Terminal (cmd-venster), voer IISRESET uit, tik op Verzenden en uw IIS-proces stopt en start opnieuw en herstelt uw service in minder dan een minuut. Het maakt niet uit of u een WiFi-verbinding gebruikt of het mobiele netwerk van uw telefoon gebruikt, de reacties van uw systemen zijn in realtime. Indien ingeschakeld, kunt u uw IIS-servers ook grafisch beheren om websites en applicatiepools te starten, stoppen en herstarten.


U en uw partner besluiten om te gaan windowshoppen, als u zich herinnert dat u bent vergeten een beveiligingsupdate toe te passen op een van uw Windows-systemen.


U opent uw Pulseway-app, selecteert het vergeten systeem, scrollt naar beneden en selecteert Windows Updates, tikt op Controleren op updates, bevestigt de controle, kijkt verder naar kleding terwijl uw systeem de controle uitvoert, na een paar minuten past u de updates toe en keert u terug naar de focus voor uw winkelervaring. Zelfs als uw telefoon is vergrendeld, is de app nog steeds geopend en werkt alles op de achtergrond voor u. U hoeft niet te wachten tot een langdurig proces is voltooid voordat u uw telefoon weer in uw zak stopt. Ontgrendel uw telefoon en controleer de voortgang als de gelegenheid dit toelaat.


Net op het moment dat u vertrekt, wordt u gebeld door een junior systeembeheerder die uw hulp nodig heeft bij het uitpakken en uitpakken van een stukje software dat is gedownload van een leverancier.


Terwijl je wacht tot je metro arriveert, open je de Pulseway-app, tik je op het Linux-systeem waarover hij je heeft gebeld, open je de Terminal, geef je het juiste tar-commando om het softwarepakket uit te pakken en uit te pakken, en sms je collega om hem te vertellen dat de taak is compleet. Je hebt volledige toegang tot alle systeemopdrachten en je werkt op de opdrachtregel van dat systeem in Linux, Mac of Windows.


Tijdens de ochtendkoffie licht uw telefoon op met de melding dat een van uw virtuele Hyper-V-machines niet beschikbaar is en een website aanstuurt die cruciaal is voor het verzamelen van klantgegevens.


U opent de app, selecteert de Hyper-V-host, bladert naar het Hyper-V-beheerpictogram, selecteert het foutieve systeem dat handig in het rood wordt weergegeven en tikt op de Start-knop om het inschakelen van de VM te starten. Zodra uw VM online is, kunt u deze via de Pulseway-app beheren als een zelfstandig beheerd systeem. VMware-beheerders kunnen ook hosts en VM's beheren via de Pulseway-app.


Uw manager belt u terwijl u onderweg bent naar een satellietkantoor in een andere stad om te vragen of u een SQL-query kunt uitvoeren die hij niet kan uitvoeren.


U gaat op pad, krijgt toegang tot het SQL Server-systeem en geeft de SQL-query aan uw manager. U laat hem via sms weten dat zijn zoekopdracht een WHERE-clausule vereist om de gewenste resultaten te retourneren. Hij reageert met een "bedankt, dat was snel!" sms terwijl je weer onderweg bent. U hebt ook de mogelijkheid om door tabellen te bladeren, taken te starten en logboeken in uw SQL Server-databases te bekijken.

Met één mobiele telefoon en één app zijn uw kritieke systemen en diensten slechts één tik verwijderd van de experts die deze systemen beheren.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo