Mobiele apps verhogen de productiviteit voor iedereen, vooral IT- en MSP-technici

 Donderdag 13 oktober 2016

Mobiele applicaties kunnen een grote productiviteitsverlies veroorzaken – dat wil zeggen als je de hele dag Angry Birds speelt, YouTube kijkt of sms't met vrienden. De positieve kant is dat mobiel, als het op de juiste manier wordt gebruikt, een enorme productiviteitsverbetering kan betekenen. Daarom was het de belangrijkste drijfveer om BYOD zo gemeengoed te maken.

Hoe belangrijker uw taak, hoe groter de waarde van een hogere productiviteit. IT-beheerders en MSP-technici/beheerders leveren bijvoorbeeld een dienst van onschatbare waarde. Essentiële systemen zijn afhankelijk van deze professionals om draaiende te blijven, en bedrijven zijn afhankelijk van deze professionals om hun organisaties draaiende te houden.

Met mobiel kunt u werken waar u ook bent. Dat kan een presentatie voor een bestuursvergadering, verkoopvoorstellen of gewoon het inhalen van e-mail zijn. Voor IT-beheerders en MSP-technici betekent mobiel dat ze kritieke systemen kunnen beheren en repareren, zelfs als ze niet op een beheerwerkstation zitten.

Voor beide technische typen is Remote Monitoring and Management (RMM), door IT-professionals vaak Endpoint Management genoemd, de belangrijkste oplossing die ervoor zorgt dat externe apparaten optimaal blijven functioneren – en in het algemeen ook. Deze mensen brengen vele uren door, voor het grootste deel zittend aan een bureau. Maar dat kan behoorlijk vermoeiend zijn. Om dezelfde functies te kunnen uitvoeren vanuit een restaurant, tijdens een sportevenement voor kinderen of gewoon thuis op de bank.


Mobiele liften voor alle productiviteitsboten


Mobiele gebruikers zouden het moeilijk hebben om hun apparaten op te geven, vooral als deze een integraal onderdeel van hun werkleven zijn.

Uit een recent Gallup-onderzoek blijkt hoe belangrijk mobiele apparaten zijn. Het probleem dat Gallup zocht was het begrijpen van de terugtrekking van werknemers. Dit is waar werknemers zich niet loyaal voelen en de motivatie verliezen om hun werkgevers te helpen slagen. Het blijkt dat buitenshuis werken de betrokkenheid, motivatie, loyaliteit en productiviteit daadwerkelijk vergroot.

Deze terugtrekking kost werkgevers maar liefst (USD) $3.400 voor elke (USD) $10.000 aan jaarsalaris. In de Verenigde Staten komt dat neer op ongeveer een half miljard dollar aan productiviteitsverlies.


De mobiele weg vooruit


Hewlett Packard Enterprise (HP) heeft opdracht gegeven voor een onderzoek door de Economist Intelligence Unit< /a> waaruit bleek dat een mobile-first bedrijfsstrategie de betrokkenheid op het werk vergroot. De organisaties die mobile first kozen, zagen de productiviteit met 16% stijgen en de creativiteit met 18%. Tegelijkertijd steeg de werknemerstevredenheid met 23%, terwijl de loyaliteit met 21% toenam.

Misschien verrassend genoeg maakte het niet uit hoe oud de arbeider was. Of ze nu 18 of 65 waren, dezelfde stijgingen hielden stand.

Aan de andere kant is de jongere generatie die met mobiel is opgegroeid, vastberadener over mobiel. In feite zou 40% van deze groep weigeren te werken bij een bedrijf dat BYOD niet ondersteunt, terwijl slechts 22% van de algemene beroepsbevolking er hetzelfde over denkt.

Het HP-onderzoek beveelt BYOD sterk aan, maar adviseert ook een bredere aanpak. Bring Your Own Device (BYOD) is een voor de hand liggend onderdeel, maar adviseert organisaties om dieper te gaan. Hier volgen nog andere hoogtepunten uit het onderzoek:

Pulseway, maker van een populaire mobile-first rmm, heeft een studie met GetApp, een Gartner-bedrijf om meer van de waarde van mobiel te ontdekken.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 90% van de eigenaren en managers van kleine bedrijven zegt dat mobiele apps belangrijk zijn. Zie de details in het onderstaande diagram.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo