MSP-marketing: een gids voor sociale mediaplanning

 Dinsdag 20 maart 2018

Een planningsgids voor sociale media voor MSP's, zodat zij hun sociale mediakanalen beter kunnen beheren.

In het huidige klimaat zou het voor een klant vreemd lijken als een bedrijf niet aanwezig zou zijn op sociale media, terwijl zij er wel zouden zijn. De afgelopen jaren hebben bedrijven geprobeerd sociale media te gebruiken als een manier om leads te genereren door een verscheidenheid aan inhoud uit te proberen om te zien wat hun doelgroep naar hun merk trekt. Jongere generaties beginnen deze apps te gebruiken als hun belangrijkste bron van entertainment en nieuws. Nu de trend richting het gebruik van mobiele apparaten het gebruik van desktops en laptops overtreft, wordt het steeds moeilijker om effectief met uw publiek in contact te komen. MSP sociale media kunnen behoorlijk lastig zijn als je aan B2B-marketing doet, wat het verkrijgen van die betrokkenheid nog moeilijker kan maken. Afhankelijk van het feit of u geen specifieke branche heeft waarop u zich richt, zal sociale media voor MSP's een grotere taak zijn, maar dit betekent niet dat dit buiten de MSP-marketingstrategie moet worden gelaten.

Marktrapport

Helaas is het niet zo eenvoudig als alleen maar het hebben van sociale media-accounts om effectief te zijn in sociale media marketing. Je moet wat tijd besteden om je publiek te begrijpen en te begrijpen wat ze graag zien. Vanwege de toenemende populariteit van socialemediamarketing is er een toename geweest in de analyse- en publicatietools voor sociale media waarmee u al uw sociale kanalen vanaf één dashboard kunt beheren en beoordelen. Er zijn talloze bedrijven op deze markt, maar enkele van de grotere spelers zijn Buffer, Sprout Social, Hootsuite en MavSocial, allemaal die hun eigen apps aanbieden die kunnen worden gebruikt om sociale media te beheren. Deze apps worden geleverd met een reeks functies waarmee elke MSP zijn marketing naar een hoger niveau kan tillen, met de mogelijkheid om van tevoren inhoud te creëren en te plannen, alle gesprekken op sociale media over uw merk op één interface te vinden en overzichtsrapporten van uw merk te ontvangen. wekelijkse prestatie. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe snel je Instagram-posts weken van tevoren kunt plannen, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken dat je dit op de dag zelf moet doen.


Stapsgewijze handleiding voor socialemediaplanning


In dit gedeelte wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u van tevoren sociale media kunt plannen, wat vooral nuttig zal zijn bij updates van nieuwe producten/diensten of het bijwonen van evenementen. We zullen Sprout Social gebruiken om te laten zien hoe dit wordt gedaan, maar de stappen zullen relatief vergelijkbaar zijn met die van andere tools voor sociale planning.


1. Een dag kiezen om te posten.


Nadat u uw betaalde of proefaccount heeft ingesteld, gaat u naar het tabblad 'Publiceren'. Hier vindt u alles met betrekking tot het plannen en inplannen van uw berichten op sociale media.

sociaal ontkiemen

2. Het bericht opstellen


Met Sprout Social leggen ze het heel gemakkelijk in, zodat u snel de gewenste dag kunt kiezen en een bericht kunt opstellen. Zodra u de juiste datum heeft gekozen en heeft besloten het bericht op te stellen, krijgt u een pop-up “berichtmaker” te zien (afbeelding hieronder). In het Rode vak bevindt zich een vervolgkeuzemenu waarin u kunt kiezen op welke sociale kanalen dit bericht zal worden verzonden. Eén bericht kan op meerdere kanalen worden verzonden, hoe u ook kiest om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de vereisten en beperkingen van elk kanaal waarvan Sprout Social u op de hoogte stelt voordat u het bericht kunt plaatsen. Een snelle manier om dit met Sprout Social te omzeilen, is door een bericht van Twitter of een van de andere beschikbare kanalen te dupliceren en het snel te bewerken om het geschikt te maken voor een ander kanaal. Onder dit vak stelt u het bericht op.


3. Maak uw afbeelding klaar om te plaatsen


Het Blauwe vak toont opties om uw boodschap te verbeteren. Afhankelijk van het abonnement dat u uitprobeert/aankoopt, zullen deze opties enigszins verschillen. De twee handigste hiervan zijn het camera- en oogpictogram. Met het camerapictogram kunt u afbeeldingen aan uw bericht toevoegen om de zichtbaarheid ervan te verbeteren, en met het oogpictogram kunt u een voorbeeld van uw bericht bekijken, zodat u het precies kunt zien zoals de klant het zal zien wanneer het live gaat.

In het Paarse vak kunt u een tijd en een alternatieve datum kiezen als u van gedachten bent veranderd, of u kunt deze instellen op meerdere tijden en datums. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om het onmiddellijk te plaatsen als u dat wenst. Deze berichten worden allemaal in uw agenda gearchiveerd, zodat u ze in een later stadium opnieuw kunt gebruiken als u dat wenst. Sprout Social geeft u informatie over de beste tijden waarop u kunt posten om de betrokkenheid te vergroten.

afbeeldingen ophalen

4. Content zoeken voor sociaal


Als je met Sprout Social moeite hebt om dingen te vinden om over te praten op sociale media, kun je proberen hun nieuwe functie genaamd 'Inhoud zoeken' (afbeelding hieronder) te gebruiken, die het aspect van het genereren/inkopen van inhoud van sociale mediamarketing in de app behoudt met behulp van een aantal categorieën waar u doorheen kunt filteren om inhoud te vinden die uw publiek aanspreekt. De software lijkt zich nog in de bètafase te bevinden, dus bevindt zich nog in een testfase en werkt aan het uitwerken van de knikken.

vindInhoud

Als u deze apps gebruikt, bespaart u tijd en middelen voor uw bedrijf, omdat u vooruit kunt plannen en gegevens kunt terugkrijgen over welke berichten het beste presteren, zodat u deze tools kunt gebruiken om nieuwe klanten te genereren en uw verwachte groei voor het jaar te vergroten. Het mooie is dat de meeste van deze apps een gratis proefperiode van 14 tot 30 dagen aanbieden, zodat u de beste kunt vinden die voor uw marketingdoelen werkt. Hier zijn de links naar de proeven van de bedrijven die in het artikel worden genoemd:

Buffer-logo
Sprout-logo
Hoot-logo
Mav sociaal logo
Verzendbaar logo

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo