Wat is software voor ondersteuning op afstand?

 Dinsdag 7 december 2021
Wat is software voor ondersteuning op afstand?

Software voor ondersteuning op afstand wordt door IT-technici gebruikt om vanaf een afstand toegang te krijgen tot de apparaten die zij beheren en deze te bedienen locatie om ondersteuning te bieden aan eindgebruikers. Met deze software kunnen gebruikers hun problemen overal en op elk apparaat oplossen, zonder te hoeven wachten tot een technicus fysiek aanwezig is. Software voor ondersteuning op afstand heeft een revolutie teweeggebracht in de IT-industrie door een snellere probleemoplossing te bieden en de noodzaak voor IT-technici om in elk kantoor te werken vrijwel te elimineren.

Wat betekent software voor ondersteuning op afstand?

Met Ondersteuningssoftware op afstand kunnen technici een externe verbinding tot stand brengen waarmee ze de controle over het apparaat van een gebruiker kunnen overnemen , zowel op afstand als in realtime, om problemen op te lossen of andere taken uit te voeren.

Met software voor ondersteuning op afstand kan een technicus veel ondersteunende en administratieve taken uitvoeren, zoals het installeren van updates, het uitvoeren van patches, het oplossen van problemen, het op afstand overdragen van bestanden en, idealiter, een chatfunctie zodat de technicus met de eindgebruiker kan communiceren.

Wanneer IT-teams en MSP's op afstand toegang hebben tot apparaten, kunnen ze tickets snel oplossen. Hierdoor kunnen ze zich concentreren op belangrijkere taken, waardoor de efficiëntie toeneemt en de eindgebruikers tevreden blijven doordat de tijd die nodig is om hun probleem op te lossen, wordt verkort.

Wat zijn de soorten ondersteuning op afstand?

Ondersteuning op afstand kan bestaan uit 'bijgewoonde toegang op afstand' of 'toegang op afstand'. of 'onbeheerde toegang op afstand', afhankelijk van de aanwezigheid van de gebruiker aan de externe kant. Laten we nu beide soorten toegang eens nader bekijken.

 • Onbeheerde ondersteuning op afstand: Dankzij onbeheerde ondersteuning op afstand kunnen technici verbinding maken met een eindpunt, zelfs zonder dat de eindgebruiker aanwezig is. Software voor ondersteuning op afstand maakt dit mogelijk door een agent-app in te zetten op alle apparaten in het netwerk. Hierdoor kunnen IT-technici op elk moment op afstand toegang krijgen tot apparaten, met of zonder aanwezigheid van een eindgebruiker. Dankzij onbeheerde ondersteuning op afstand hebben technici toegang tot eindpunten wanneer deze niet in gebruik zijn, waardoor ze problemen kunnen oplossen zelfs voordat de gebruiker ze opmerkt.
 • Begeleide ondersteuning op afstand: Begeleide ondersteuning op afstand staat algemeen bekend als ondersteuning op aanvraag. Hierdoor hebben technici toegang tot een apparaat wanneer een gebruiker om hulp vraagt. In tegenstelling tot onbeheerde toegang is er geen configuratie vereist voor technici om toegang te krijgen tot het apparaat, aangezien de eindgebruiker de technicus moet helpen een externe verbinding met zijn apparaat tot stand te brengen. Simpel gezegd: met bewaakte toegang kunnen technici ondersteuning bieden aan apparaten, zolang de eindgebruiker aanwezig is aan de externe kant.

Wat zijn de voordelen van software voor ondersteuning op afstand?

Naast dat technici aan gebruikersproblemen kunnen werken zonder de gebruiker fysiek te hoeven bezoeken, biedt software voor ondersteuning op afstand verschillende andere voordelen voor zowel interne IT-teams als MSP's. Deze omvatten:

 • Verhoogde productiviteit: Hoewel IT-problemen de productiviteit zeker kunnen belemmeren, stelt software voor ondersteuning op afstand IT-technici in staat problemen sneller op te lossen, en als gevolg daarvan de productiviteit voor zowel zichzelf als de organisatie als geheel te verhogen.
 • Lagere kosten: Omdat software voor ondersteuning op afstand technici de mogelijkheid geeft om op afstand toegang te krijgen tot alle apparaten binnen een organisatie, helpt het bedrijven dollars te besparen op hun IT-budget door de overheadkosten van bezoeken ter plaatse of de noodzaak om fysiek in de organisatie te werken te verminderen. elk kantoor.
 • Alleen de beste mensen inhuren: Software voor ondersteuning op afstand betekent dat organisaties niet langer beperkt zijn tot het inhuren van technici op dezelfde locatie als hun gebruikers, zodat het gemakkelijker wordt om het team te krijgen dat ze nodig hebben.
 • 24x7 ondersteuning: Met software voor ondersteuning op afstand kunnen IT-teams apparaten configureren voor onbeheerde toegang op afstand, waardoor technici op elk moment toegang kunnen krijgen tot deze apparaten om updates te installeren of problemen op te lossen. Daarnaast kunnen technici problemen ook oplossen voordat gebruikers ze zelfs maar merken.
 • Werken op afstand: Software voor ondersteuning op afstand is een van de belangrijkste redenen waarom de gedwongen en snelle overstap naar thuiswerken en werken op afstand in 2020 zo succesvol was.

Hoe kiest u software voor ondersteuning op afstand?

Een IT- of netwerkbeheerder moet een aantal belangrijke factoren in overweging nemen voordat hij zich op een oplossing richt. Dit hangt echter uiteraard ook af van de behoeften van hun netwerk. Hier zijn enkele factoren waarmee elke IT-beheerder rekening moet houden bij het kiezen van software voor ondersteuning op afstand:

 • Gebruiksgemak: Het moet gemakkelijk te gebruiken zijn voor zowel de IT-technicus als de eindgebruiker. Als het snel en gemakkelijk te gebruiken is, kan de technicus problemen sneller oplossen. Het moet ook eenvoudig en intuïtief te gebruiken zijn voor eindgebruikers, vooral als ze om onmiddellijke hulp willen vragen.
 • Beveiliging moet voorop staan: cyberbeveiliging wordt steeds belangrijker en op afstand toegang krijgen tot een apparaat is altijd een veiligheidsrisico, zelfs nadat alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Daarom moet elke externe software over solide beveiligingsmaatregelen beschikken. Zorg ervoor dat u controleert of de beveiligingsfuncties van de oplossing voldoen aan de huidige beveiligingsnormen in de branche.
 • Verwaarloos compliance niet: Het is belangrijk dat uw tool voor ondersteuning op afstand voldoet aan de compliancevoorschriften van uw branche of locatie, vooral als u actief bent in de e-commerce- of gezondheidszorgsector. Software voor ondersteuning op afstand moet multifactor-authenticatie bieden en voldoen aan de HIPAA-regelgeving.
 • Klantenondersteuning: Werken op afstand kan ertoe leiden dat werknemers vanaf verschillende locaties en in verschillende tijdzones werken. De ideale software voor ondersteuning op afstand moet 24/7 ondersteuning kunnen bieden via meerdere kanalen, waaronder e-mail, livechat, telefoon, messenger, Twitter, enz.
 • Gemak: Het belangrijkste voordeel van software voor ondersteuning op afstand is het gemak, wat betekent dat problemen met minimale vertraging worden opgelost. Om dit gemak te maximaliseren, moet de technicus ondersteuningssessies op afstand kunnen uitvoeren vanaf een mobiel apparaat, zodat hij gebruikers overal kan helpen, waardoor de respons nog sneller wordt.
 • Automatisering: Er is ruimte voor automatisering in software voor ondersteuning op afstand. Als het deel uitmaakt van een geautomatiseerde selfservice-ondersteuningsoplossing, kan de gebruiker verschillende vooraf gedefinieerde paden uitproberen voordat hij via chat of een andere methode contact opneemt met de technici. Een dergelijke zelfbedieningsoplossing zou het uitvoeren van scripts moeten ondersteunen die de oplossingsacties bevatten, en deze zouden ook beschikbaar moeten zijn voor technici om handmatig uit te voeren. Dit verbetert opnieuw de responstijden en heeft als bijkomend voordeel dat er een bibliotheek met vooraf gedefinieerde antwoorden op veelvoorkomende problemen ontstaat.

Wat kan de software voor ondersteuning op afstand van Pulseway voor u doen?

Met de ondersteuningssoftware van Pulseway kunt u uw eindgebruikers in staat stellen hun eigen problemen direct op te lossen en met hen te chatten technici direct. Dit vermindert de werklast van ondersteuningsteams, waardoor ze zich kunnen concentreren op taken die er echt toe doen en een responsievere service aan hun gebruikers kunnen leveren. De belangrijkste kenmerken van Pulseway zijn onder meer:

 • Ondersteuning voor Windows, Mac en Linux
 • Hierdoor kunnen technici vanaf elk mobiel apparaat op afstand toegang krijgen tot Windows-, Mac- en Linux-machines
 • Next-gen, zelfbedieningsplatform voor eindgebruikersondersteuning
 • Server- en applicatiebeheer
 • Onbeperkte en veilige afstandsbediening
 • Gebruikerschat en bestandsoverdracht
 • Automatisering met automatische hersteltechnologie

Sluit u aan bij de ruim 10.000 bedrijven wereldwijd die de software voor ondersteuning op afstand van Pulsway gebruiken. Probeer het nu!

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo