Bezorgd over een lockdown? Ontdek hoe Pulseway u kan helpen op afstand te werken

 Donderdag 26 maart 2020
Bezorgd over een lockdown? Ontdek hoe Pulseway u kan helpen op afstand te werken

De aanhoudende pandemie-lockdown heeft de wereld beïnvloed op manieren die we nog nooit eerder hebben gezien. Van hele naties die tot stilstand komen tot sportevenementen die worden afgelast, de mondiale effecten zijn werkelijk ongekend. Hoewel rijke sportclubs het zich kunnen veroorloven een heel seizoen te missen, hebben de meeste kleine en middelgrote bedrijven minder geluk. Hoewel werken op afstand al lang vóór de uitbraak van COVID-19 in populariteit groeide, heeft de huidige wereldwijde lockdown veel bedrijven gedwongen om op grote schaal over te stappen op werken op afstand.

De situatie is vooral kritiek voor interne IT-teams, omdat bedrijven zich inspannen om de bedrijfscontinuïteit te garanderen, zelfs als hun hele personeelsbestand op afstand werkt. Hoewel dit een grote uitdaging kan blijken te zijn, kunnen bedrijven deze kans optimaal benutten om hun waarde te bewijzen in deze moeilijke tijden.

Om dit te kunnen doen, hebben IT-teams echter toegang nodig tot de juiste tools en technologieën. Een cloudgebaseerd, mobile-first platform voor monitoring en beheer op afstand (RMM) waarmee IT-teams eindpunten kunnen beheren en IT-service kunnen bieden op basis van de vereisten van hun bedrijf, kan in dit scenario wonderen verrichten.

In dit artikel bespreken we hoe Pulseway IT-beheer op afstand eenvoudig en efficiënt maakt voor bedrijven en hen helpt draaiende te blijven, zelfs als ze op afstand werken.


Belangrijkste kenmerken van Pulseway-software voor ondersteuning op afstand


Pulseway is een mobile-first oplossing waarmee technici de volledige IT-omgeving van een bedrijf overal kunnen beheren. Maar voordat we leren hoe bedrijven de kracht van Pulseway kunnen benutten voor werken op afstand, laten we eerst eens kijken naar enkele van de kernfuncties van de Pulseway RMM-tool die dit in de eerste plaats mogelijk maken.

  • Asset Discovery: zodra Pulseway is verbonden met uw IT-omgeving, kunt u de Network Discovery and Deployment-engine gebruiken om alle eindpunten in uw netwerk te ontdekken. Nadat alle eindpunten zijn ontdekt, kunt u Pulseway op alle assets implementeren met behulp van vooraf geconfigureerd beleid.
  • Automatisering: Met de automatiseringsfunctie kan één enkele IT-professional het werk van twintig mensen doen door repetitieve taken te automatiseren. Dit helpt de efficiëntie van IT-medewerkers te maximaliseren en een groot aantal eindpunten te beheren.
  • Patching: Patching is een van de belangrijkste IT-processen. Uw software moet up-to-date zijn om potentiële beveiligingsbedreigingen en kwetsbaarheden te elimineren. De Patch Management Software van Pulseway scant de IT-omgeving en installeert automatisch patches voor alle besturingssystemen en software van derden.
  • Afstandsbediening: Met de functie Afstandsbediening kunt u de activa van uw gebruikers overal beheren met behulp van elke desktop of de mobiele Pulseway-app. Met deze functie kunt u direct oplossingen bieden voor alle IT-problemen waarmee uw werknemers worden geconfronteerd.

Hoe Pulseway werken op afstand ondersteunt


Pulseway is mobile-first software voor ondersteuning op afstand die is ontworpen voor technici om onmiddellijke oplossingen te bieden voor IT-problemen van hun klanten, zelfs wanneer ze zijn onderweg. Naast beheer op afstand kunt u de PSA gebruiken voor bedrijfsbeheer, cloudback-up voor het maken van back-ups en het herstellen van uw gegevens, en antivirusoplossing voor volledige eindpuntbescherming. Al deze functies zijn toegankelijk via één enkele, uniforme mobiele applicatie.

Wanneer bedrijven gedwongen worden over te stappen op werken op afstand, hebben IT-teams de extra verantwoordelijkheid om deze transitie zo soepel mogelijk te faciliteren. Om dit mogelijk te maken, hebben ze toegang nodig tot de juiste tools die werken op afstand mogelijk maken.

Pulseway wordt geleverd met ingebouwde functies die naadloos werken op afstand mogelijk maken. Met de Pulseway Mobile App kunnen technici meer te weten komen over problemen in de eindpunten die zij beheren door onmiddellijk waarschuwingen te ontvangen. Ze kunnen de app ook gebruiken om de status van hun eindpunten te controleren en onmiddellijk actie te ondernemen om deze problemen op te lossen. Het belangrijkste is dat de eenvoudig te gebruiken interface van Pulseway vrijwel geen onboarding vereist. U kunt het in een mum van tijd aan de slag krijgen en eenvoudig uw IT-omgeving gaan beheren.

Pulseway is eenvoudig te gebruiken, waar ook ter wereld. Tijdens een crisis zoals de wereld nu doormaakt, heeft u een tool nodig waarmee u alle IT-taken efficiënt kunt beheren zonder de productiviteit van uw medewerkers in gevaar te brengen. Dit maakt Pulseway een geweldig hulpmiddel voor werken op afstand.


Pulsweg naar de redding


De wereld wankelt momenteel door de plotselinge impact van een pandemische lockdown. Bedrijven zijn onzeker over hoe lang dit zal doorgaan en wat de beste handelwijze is om hun activiteiten draaiende te houden. In deze tijd van onzekerheid kan technologie te hulp schieten en de schade verzachten waarmee bedrijven te maken kunnen krijgen als gevolg van de huidige wereldwijde lockdown.

Met een externe IT-beheeroplossing zoals Pulseway kunnen bedrijven zelfs tijdens noodsituaties het hoofd boven water houden en blijven voorzien ondersteunen hun medewerkers met de grootst mogelijke efficiëntie.

Meer blogverhalen

Bekijk onze recente verhalen uit ons blog die onze redacteuren voor u hebben geselecteerd

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo