Waarom dit nu de beste tijd is om systeembeheerder te worden

 Dinsdag 5 juli 2022
Waarom dit nu de beste tijd is om systeembeheerder te worden

Fascineert technologie jou? Ben je nieuwsgierig naar en geïnteresseerd in het leren kennen van verschillende software, hardware en apparaten? Als u deze vragen met ja hebt beantwoord, moet u een systeembeheerder, ook wel sysadmin genoemd, worden.

Een systeembeheerder is verantwoordelijk voor het het monitoren en onderhouden van computersystemen in een netwerk of omgeving met meerdere gebruikers. Het is nu een goed moment om systeembeheerder te worden, omdat de technologiesector boomt en toch wordt geconfronteerd met een groot tekort aan vaardigheden.


Tekort aan vaardigheden in de technologiesector


Ongeveer 61% van de bedrijven is van plan meer te investeren in hun technologie en ongeveer 60% van de bedrijven wil het aantal mensen op hun technische afdeling vergroten. Dit komt uiteraard omdat technologie voor veel bedrijven de weg vooruit is.

Maar er is een struikelblok. Er zijn simpelweg niet genoeg techneuten om aan de groeiende vraag te voldoen. 69% van de bedrijfsleiders kan het veranderende technologielandschap niet bijhouden omdat ze niet in staat zijn het juiste talent te vinden.


Waarom u nu systeembeheerder zou moeten wordenHoe u een systeembeheerder kunt worden


Om systeembeheerder te worden, moet u over relevante werkervaring, de juiste opleiding en het vermogen beschikken om uw werk te doen. Misschien heb je niet de werkervaring die je nodig hebt. Maar dat is prima als je over de juiste vaardigheden beschikt. Natuurlijk geven organisaties de voorkeur aan iemand met een bewezen trackrecord. Maak je hier echter geen zorgen over. Vroeg of laat krijg je je pauze. Wees klaar voor dat moment door je vaardigheden te trainen en te ontwikkelen.

De training biedt u praktische kennis en vaardigheden uit de praktijk die u kunt gebruiken als u systeembeheerder wordt. Het laat uw potentiële werkgevers ook zien dat u initiatief hebt en de drive om te slagen. Sommige certificeringen die u kunt behalen als u nu systeembeheerder probeert te worden, zijn als volgt:


Microsoft-certificeringen


Er zijn drie niveaus van Microsoft-certificeringen: Fundamentals, Associate en Expert. U kunt ervoor kiezen om uzelf te certificeren in verschillende Microsoft-suites zoals Azure of Microsoft 365, of u kunt de op rollen gebaseerde route volgen door alle certificeringen te voltooien die essentieel zijn voor een beheerder. Hoe dan ook, Microsoft-certificeringen worden door de branche erkend. Ze voegen waarde toe aan uw profiel, helpen u uw vaardigheden te demonstreren en vooruitgang te boeken in uw carrière. Dit is zeker een route die u kunt volgen op weg om systeembeheerder te worden.


CompTIA A+-certificering


De training voor deze certificering leidt je op een pad dat vergelijkbaar is met de Fundamentals-training van Microsoft. Er is echter één cruciaal verschil: de training voor deze certificering brengt je buiten de omgevingen van Microsoft. Deze training geeft je de vaardigheden die je nodig hebt om hardware te configureren, IT-problemen te identificeren en op te lossen, beveiligingsfuncties te implementeren, enzovoort. Het is een geweldige certificering als je systeembeheerder probeert te worden.


Word nu een systeembeheerder


Bedrijven over de hele wereld worden geconfronteerd met operationele uitdagingen. Er is een stijgende vraag naar technisch talent, terwijl er een tekort aan aanbod is. Daarom is dit de beste tijd om systeembeheerder te worden - de steunpilaar van elke IT-omgeving.

Systeembeheerders worden niet alleen zeer goed betaald, maar genieten ook van andere voordelen, zoals de mogelijkheid om zich op kosten van hun werkgever bij te scholen. Hoewel systeembeheerders nu geweldige vooruitzichten hebben, fungeert het ook als een geweldige basis voor een langetermijncarrière in de IT-industrie en een reeks andere lucratieve functies in de toekomst.

Systeembeheerder worden is misschien niet eenvoudig of ongecompliceerd, maar het is ook niet onhaalbaar. Het vereist continu leren en trainen en het vermogen om je vaardigheden te demonstreren - maar met de juiste interesse en toewijding zou dit geen probleem moeten zijn. Certificeringen van Microsoft en CompTIA zijn geweldig voor u op uw reis om systeembeheerder te worden. Ze geven je de vaardigheden die je nodig hebt en laten tegelijkertijd aan potentiële werkgevers zien dat jij de drive hebt waarnaar ze op zoek zijn.

Als je het leuk vindt om met computersystemen te werken, is dit een goed moment om systeembeheerder te worden. Het kan een uitdagende bezigheid zijn, maar het is ook een zoektocht die bevredigend en lonend belooft te zijn.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo