Waarom MSP's en interne IT-afdelingen moeten investeren in automatisering

 Donderdag 6 mei 2021
Waarom MSP's en interne IT-afdelingen moeten investeren in automatisering

Nieuwe technologieën, zoals intelligente automatisering, voorspellende analyse, hybride cloud, enz., zijn niet langer nieuw, maar worden door bedrijven gebruikt om een concurrentievoordeel te behalen. Dit is een van de redenen waarom  De wereldwijde IT-uitgaven zullen naar verwachting in 2021 met 6,2% stijgen tot 3,9 biljoen dollar, maar dit geld wordt vooral uitgegeven om organisaties te helpen de kosten van het zakendoen te verlagen en de efficiëntie vergroten. Met andere woorden, hen helpen concurrentievoordeel te behalen.

Eén gegarandeerde manier om deze doelen te bereiken is door middel van automatisering.

De betekenis van IT-automatisering

Hoewel de voordelen van automatisering duidelijk worden begrepen in sectoren als productie, begrijpen sommige mensen nog niet het volledige potentieel van IT Automatisering. Het helpt MSP's bijvoorbeeld repetitieve, handmatige taken te vervangen door vooraf geconfigureerde automatische acties die kunnen worden geactiveerd met behulp van scripts.

Dit is een geweldige manier om uw IT-servicemanagement (ITSM)-tools en -applicaties te moderniseren. Omdat moderne bedrijven meer flexibiliteit en wendbaarheid nodig hebben om aan de veranderende eisen van klanten en andere belanghebbenden te voldoen, zal het omarmen van automatisering nieuwe zakelijke kansen voor MSP's openen.

Workflowautomatisering is momenteel een van de snelste automatiseringsgebieden. Dit houdt in dat IT-waarschuwingen automatisch worden verholpen door vooraf een specifieke reeks acties te configureren die moeten worden ondernomen wanneer zich een probleem voordoet. Dit versnelt de oplossing van IT-problemen aanzienlijk, omdat er geen vertraging ontstaat door te wachten tot er een technicus beschikbaar is. Naast het minimaliseren van downtime verhoogt dit ook de efficiëntie.

Door te investeren in automatisering kunnen MSP’s hun bedrijf opnieuw uitvinden en hun dienstenaanbod aan hun klanten uitbreiden. Het allerbelangrijkste is dat automatisering MSP's kan helpen de bedrijfskosten te verlagen, doordat ze meer met minder kunnen doen. Onderzoek van Gartner schatte bijvoorbeeld dat het gemiddeld veertien minuten duurt om een webserverprobleem handmatig op te lossen, maar slechts zes minuten via intelligente automatisering.

Redenen om te investeren in IT-automatisering

Op een bepaalde dag voert een typische MSP-technicus meerdere taken tegelijk uit. MSP's moeten eindpunten monitoren, de beveiliging beheren, IT-tickets oplossen en meer. Wanneer een technicus wordt overspoeld met meerdere taken tegelijk, zal dit waarschijnlijk de kwaliteit van het werk beïnvloeden en vertragingen in de reactie veroorzaken. Met IT-procesautomatisering kunnen technici eenvoudig repetitieve taken uitvoeren en zich concentreren op kerntaken die hun onverdeelde aandacht nodig hebben.

Dit zijn de voordelen van IT-automatisering voor parlementsleden:

  • Productiviteitsboost: Automatisering helpt technici zich te concentreren op hogere waarde door alledaagse en repetitieve taken uit te voeren die anders een aanzienlijk deel van hun tijd in beslag zouden nemen. MSP's die automatisering hebben omarmd, hebben zelfs een aanzienlijke stijging van de productiviteit van technici laten zien.
  • Servicekwaliteit en consistentie: Automatisering vermindert veelvoorkomende fouten in handmatige werkprocessen. Met lagere foutpercentages kunt u betere kwaliteit aan uw klanten leveren en een hoge tevredenheid garanderen. Het helpt ook bij het bieden van een consistente service door vooraf effectief antwoorden op veelvoorkomende problemen te definiëren.
  • Premiumprijzen: Wanneer uw servicekwaliteit hoog en consistent is, kunt u een premiumprijs in rekening brengen, omdat klanten de waarde van een hoge uptime, verbeterde beveiliging, een laag foutenpercentage en meer waarderen.
  • Versnelde groei: Het beste van IT-automatisering is dat het gemakkelijk schaalbaar is. U hoeft zich geen zorgen te maken over investeringen in extra infrastructuur of personeelskosten, zelfs als de activiteiten van uw klanten zich uitbreiden en hun eisen in de toekomst toenemen. Dit helpt MSP's groeien door ervoor te zorgen dat de serviceniveaus er niet onder lijden als het aantal ondersteunde gebruikers groeit.
  • Concurrentievoordeel: Het benutten van IT-automatisering is de beste manier voor MSP's om de concurrentie in de sector een stap voor te blijven. Wanneer automatisering strategisch wordt geïmplementeerd, kunnen MSP's ondersteuning bieden aan grote bedrijven zonder te investeren in extra personeel. Dit helpt MSP's ook nieuwe technologieën te leren terwijl de IT-infrastructuur van hun klanten intact blijft.

Omdat het IT-landschap elk jaar dramatisch verandert, staan MSP's in de frontlinie om deze veranderingen in de hele bedrijfswereld te faciliteren. Zelfs onder MSP's is de adoptie van automatisering nog niet 100%. Volgens de MSP Pain Point Survey 2020 van Pulseway moet 35% van de MSP's nog automatisering toepassen, zelfs voor routinetaken.

Als u concurrerend wilt blijven in deze markt, is investeren in automatisering eenvoudigweg niet onderhandelbaar. Met de kracht van automatisering aan uw zijde kunt u complexe uitdagingen van uw klanten aangaan zonder concessies te doen aan servicekwaliteit of personalisatie.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo