Patching door derden: applicaties hebben ook patches nodig

 Dinsdag 23 januari, 2024
Alles wat je moet weten over patchen door derden

Terwijl de meeste bedrijven zich concentreren op het bijwerken van hun besturingssystemen en kernsoftwaretoepassingen, vergeten ze vaak een belangrijke kwetsbaarheid: software van derden. Deze toepassingen, ontwikkeld door externe leveranciers, kunnen een aanzienlijk beveiligingsrisico vormen als ze niet regelmatig worden bijgewerkt.

Het patchen van software van derden, wat het proces is om softwaretoepassingen en componenten van derden up-to-date te houden met de nieuwste beveiligingsupdates en bugfixes, helpt organisaties zowel beveiliging als efficiëntie te bereiken.

Dit blog legt het belang uit van het patchen van software van derden en hoe het gebruik van remote monitoring en management (RMM) software, zoals Pulseway's patchen van software van derden, dit kritieke aspect van IT-beheer kan stroomlijnen en verbeteren.


Waarom is het patchen van software van derden belangrijk in cybersecurity?


Het patchen van software van derden is essentieel in cybersecurity omdat veel cyberaanvallen zich richten op kwetsbaarheden in software van derden, die vaak over het hoofd worden gezien maar verbonden zijn met kernsoftware. Het niet bijwerken van deze toepassingen brengt systemen in gevaar voor uitbuiting door cybercriminelen.

Hier zijn vijf redenen om het patchen van software van derden te prioriteren:

  • Adressen beveiligingskwetsbaarheden:

Het patchen van software van derden pakt beveiligingskwetsbaarheden snel en grondig aan en beschermt daarmee uw organisatie. Hoewel software van derden integraal is voor ons digitale leven, zijn ze steeds vatbaarder voor cyberdreigingen. Cybercriminelen maken misbruik van ongepatchte kwetsbaarheden in toepassingen, zoals webbrowsers en samenwerkingstools, om ongeautoriseerde toegang te verkrijgen.

Tijdige implementatie van patch-updates van derden is cruciaal, aangezien ze beveiligingsoplossingen bevatten die potentiële inbreuken kunnen voorkomen. Het negeren van deze patches stelt uw organisatie bloot aan cyberdreigingen, met het risico van gevoelige informatie en kritieke systemen. Om uitgebreide beveiliging te garanderen in een onderling verbonden digitale wereld, is het prioriteit om alle componenten van uw IT-infrastructuur bij te werken, inclusief software van derden, om potentiële toegangspunten voor cybercriminelen te verminderen.

  • Verbeterde stabiliteit en prestaties:

Patch-updates gaan niet alleen over beveiliging; ze dragen ook bij aan de stabiliteit en prestaties van uw IT-omgeving. Een verouderde software van derden kan compatibiliteitsproblemen veroorzaken met andere toepassingen of uw besturingssysteem, resulterend in systeemcrashes en verminderde productiviteit. Leveranciers van derden brengen regelmatig updates uit die niet alleen beveiligingsproblemen aanpakken, maar ook bugs oplossen en de prestaties van de toepassing verbeteren. Door bij te blijven met deze updates, kunt u ervoor zorgen dat uw software soepel en efficiënt werkt.

  • Geautomatiseerde en geplande updates:

Het bijhouden van alle software van derden in uw IT-omgeving en het handmatig toepassen van patches is een ontmoedigende taak. Dit is waar RMM-software te hulp komt. RMM-tools stellen u in staat om het patchbeheerproces te automatiseren, tijd te besparen en de kans op fouten te verminderen.

Bovendien kunt u met automatisering updates plannen tijdens daluren, waardoor verstoringen van uw bedrijfsactiviteiten worden geminimaliseerd. Met geautomatiseerd patchen van software van derden kunt u erop vertrouwen dat uw toepassingen actueel blijven zonder constante handmatige interventie.

  • Rapportage en nalevingsvolging:

In de huidige regelgevingsomgeving moeten bedrijven voldoen aan verschillende nalevingsnormen, zoals GDPR, HIPAA of PCI DSS. Het niet voldoen aan deze eisen kan leiden tot aanzienlijke juridische en financiële gevolgen. Patchbeheer is een essentieel onderdeel van naleving.

RMM-software omvat doorgaans krachtige rapportage- en volgfuncties. Ze stellen u in staat gedetailleerde rapporten te genereren over de status van het patchen van software van derden, waardoor het gemakkelijker wordt om naleving aan auditors en regelgevende instanties te tonen.

  • Op afstand patchen:

In een tijdperk van thuiswerken en gedecentraliseerde werkplekken is de mogelijkheid om software van derden op externe eindpunten te patchen cruciaal. RMM-software maakt op afstand patchen mogelijk, waardoor MSP's en MKB-bedrijven de beveiliging en integriteit van externe apparaten kunnen waarborgen.

De mogelijkheid om op afstand te patchen zorgt ervoor dat alle eindpunten, zowel op kantoor als verspreid over verschillende locaties, tijdig updates kunnen ontvangen. Dit garandeert dat uw gehele IT-omgeving consistent beschermd is, ongeacht de geografische verdeling van uw middelen.


Verhoog uw cybersecurity met de oplossingen voor patchen van software van derden van Pulseway


Naarmate de digitale wereld blijft evolueren, wordt het belang van patchen van software van derden steeds duidelijker. Het verwaarlozen van dit kritieke aspect van IT-onderhoud kan leiden tot ernstige beveiligingskwetsbaarheden, vergrote aanvalsoppervlakken en mogelijke schendingen van de naleving. Voor MSP's en MKB-bedrijven is RMM-software een waardevol hulpmiddel om het patchproces van software van derden te stroomlijnen.

Pulseway's patchen van software van derden biedt gecentraliseerde controle, automatisering en rapportage, waardoor het voor organisaties gemakkelijker wordt om een veilige en veerkrachtige IT-omgeving te onderhouden. Met de juiste RMM-software kunt u ervoor zorgen dat al uw software van derden up-to-date blijft, wat bijdraagt aan uw algehele cybersecurity en de stabiliteit en efficiëntie van uw IT-omgeving verbetert.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo