Hoe u meer kunt verdienen als SysAdmin

 Dinsdag 21 december 2021
Hoe u meer kunt verdienen als SysAdmin

Het zijn van systeembeheerder is de afgelopen tien jaar een veelgevraagde rol geworden, vooral omdat elk bedrijf erop vertrouwt dat zijn IT-infrastructuur naadloos en probleemloos functioneert. De wereld heeft nu meer dan ooit systeembeheerders nodig en daarom zijn er veel mogelijkheden met een groot verdienpotentieel.

Goed IT-talent is moeilijk te verkrijgen vanwege het tekort aan geschoolde werknemers in de IT-industrie. Sommige werkgevers zijn zelfs bereid meer te betalen om de juiste mensen te werven. En de afgelopen jaren zijn systeembeheerders zich meer dan ooit bewust geworden van hun werkelijke waarde. Hierdoor zijn ze opener geworden en bereid om te verhuizen om meer geld te verdienen en betere arbeidsomstandigheden te krijgen. In de wereld van de systeembeheerder is het echt een verkopersmarkt.

Als u meer wilt verdienen als systeembeheerder en misschien een promotie wilt veiligstellen, leest u het juiste artikel. Hier zijn enkele nuttige tips om in gedachten te houden:


Zorg ervoor dat uw technische vaardigheden up-to-date zijn


Technologie evolueert altijd. Innovatieve technologie en toepassingen worden voortdurend ontwikkeld, terwijl bestaande oplossingen voortdurend worden bijgewerkt. Dit betekent dat software die je een paar jaar geleden beheerste, misschien niet meer relevant is. Daarnaast veranderen ook de zakelijke of wettelijke eisen als het gaat om beveiliging en compliance voortdurend. Dit maakt het zoveel belangrijker dat u uw technische vaardigheden blijft ontwikkelen om gelijke tred te houden met het evoluerende technologielandschap en het risico te minimaliseren dat u achterop raakt. Uw professionele ontwikkeling is gekoppeld aan uw kennis van bredere trends in de sector.

Hoewel de functietitel hetzelfde blijft, is de rol van de huidige systeembeheerder geëvolueerd naarmate omgevingen (en de tools om deze te beheren) complexer worden en de IT-afdeling een meer strategische rol in organisaties op zich neemt. Een volledig afgeronde systeembeheerder heeft inzicht nodig in hardware, software, netwerken, beveiliging en hoe alles samenwerkt.


Gebruik uw technologische vaardigheden om bedrijfsfuncties te verbeteren


Zoals we al zeiden, is elk bedrijf afhankelijk van zijn technologie en IT-infrastructuur. Daarom moeten organisaties investeren in het ontwikkelen van hun IT-vaardigheden om te slagen in het moderne zakelijke landschap. En dit is het juiste moment om uw waarde voor uw organisatie te bewijzen.

U kunt proactief vooruitgang boeken in uw carrière en meer verdienen als systeembeheerder door waardevoller te worden voor uw organisatie. De beste manier om dat te doen is door beter zichtbaar te worden voor de belanghebbenden van uw organisatie. Probeer uw technische vaardigheden te gebruiken om een zakelijke functie te verbeteren. Identificeer een probleem of een zwakke plek in uw organisatie of vind een manier om de efficiëntie te verhogen. Als systeembeheerder kunt u bijvoorbeeld automatisering in uw voordeel gebruiken om een langzaam, handmatig proces te vervangen of zelfs kosten te besparen. Bijdragen aan een geweldige eindgebruikerservaring is een geweldige manier om uw waarde als systeembeheerder te bewijzen.


Verbeter uw vaardigheden en laat u certificeren


Er zijn veel ondergekwalificeerde systeembeheerders, wat betekent dat het behalen van een IT-certificering een geweldige manier kan zijn om je te onderscheiden van de rest. Met deze certificeringen kunt u een expert worden in de vaardigheden die uw werk vereist, en uw vaardigheden up-to-date houden en relevant blijven. Ze zijn meestal ook een motiverende factor voor werkgevers om te overwegen u een promotie of loonsverhoging te geven.

Dat gezegd hebbende, zijn er veel certificeringen beschikbaar, zowel offline als online. Er zijn ook productspecifieke certificeringen die bedrijven aanbieden, zoals de Microsoft Certified: Azure Administrator Associate, Microsoft 365 Certified: Security Administrator Associateen nog veel meer. Kies als systeembeheerder wat het beste werkt voor uw organisatie en laat u certificeren voor snellere carrièregroei.

Hoewel elke verantwoordelijke werkgever voor u zal betalen om u te laten certificeren en de vaardigheden te leren die u momenteel nodig heeft, moet u ook overwegen om in uw eigen carrière te investeren door te betalen om te leren en gecertificeerd te worden in nieuwere technologieën. Als uw werkgever de nieuwere, geavanceerde technologieën niet bijhoudt, bestaat de kans dat u in een doodlopende weg terechtkomt. Bovendien zal het in eigen hand nemen van de zaken om nieuwe vaardigheden te identificeren en te leren uw carrière toekomstbestendig maken.

Naast deze certificeringen kun je ook specialistische vaardigheden leren zoals databasebeheer, beveiliging en netwerken om een meer allrounder te worden en je waarde voor je organisatie te vergroten.


Word een expert van uw branche


Het is altijd goed om je met veel dingen bezig te houden voordat je je uiteindelijk in een bepaalde branche vestigt. Het ontwikkelen van ervaring in een specifieke branche kan echter een grote bijdrage leveren aan potentiële werkgevers. Als je langere tijd in een branche werkzaam bent, ben je een expert in wat je doet. U kent de branche door en door, inclusief alle zaken waarmee u rekening moet houden bij het beheren van netwerken in deze omgevingen. De meeste werkgevers betalen de prijs voor een ervaren kandidaat die hun IT-omgeving soepel kan laten draaien.


Wees proactief bij het identificeren van problemen


Als u een betrouwbare en effectieve systeembeheerder bent, kan dit u goodwill opleveren bij uw collega's, maar door proactief te zijn in het identificeren van potentiële probleemplekken en het voorstellen van verbeteringen kunt u van onschatbare waarde zijn voor uw organisatie.

Zorg ervoor dat u altijd op uw hoede bent voor mogelijke problemen, want een probleem oplossen voordat het een serieus probleem wordt, is de meest effectieve vorm van ondersteuning. Hierdoor kunt u het netwerk van uw organisatie optimaal laten draaien zonder minimale onderbreking van de downtime, zelfs in het geval van een incident.


Gebruik de juiste tools om de efficiëntie te verbeteren


Als systeembeheerder kunnen de juiste tools uw beste vriend zijn. Zorg ervoor dat u over alle tools beschikt die u nodig hebt om alle unieke vereisten van uw organisatie met evenveel belang te beheren. U hebt bijvoorbeeld de juiste tool nodig om uw netwerk en alle apparaten erop te monitoren.

U moet er ook voor zorgen dat de tool gemakkelijk te gebruiken en handig is. Als uw team zich op meerdere locaties bevindt, kan de mogelijkheid om uw netwerken via een mobiel apparaat te beheren een wereld van verschil maken. Als het behoud van de uptime essentieel is, moet u ook automatisering inzetten om de oplossing van problemen te versnellen.

Hoeveel een systeembeheerder verdient, kan variëren, afhankelijk van de ervaring in het veld en de technische expertise van het individu. Als u echter enkele van deze best practices volgt, kunt u het maximale uit uw rol als systeembeheerder halen.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo