Een MSP-gids voor meesterlijke marketing

 Woensdag 26 april 2017

Als MSP kunt u eenvoudig honderden of duizenden eindpunten beheren, een gloednieuwe dienst opzetten en de lastigste problemen van eindgebruikers op afstand oplossen.

Maar bent u net zo goed in het ervoor zorgen dat potentiële klanten u opmerken? Om uw bedrijf goed uit te breiden, moet u ook de kunst van marketing beheersen. En aangezien u een technische achtergrond heeft, aarzel dan niet om hulp in te roepen.

Ulistic, een marketingadviesbureau voor MSP's, zegt dat het nu tijd is om marketing volledig te omarmen. “Nu steeds meer IT Managed Service Providers (MSP’s) de markt betreden, worden gevestigde MSP’s geconfronteerd met vertragende verkopen en groei; sommigen gaan zelfs failliet. Dit komt door het feit dat velen zichzelf niet effectief of helemaal niet op de markt brengen”, stelt Ulistic. “In de afgelopen jaren konden MSP’s hun bedrijf laten groeien via mond-tot-mondreclame. Met een overvloed aan nieuwe MSP’s die tegenwoordig diensten verkopen, is dit niet langer het geval. De concurrentie is hevig. Tegenwoordig is marketing de levensader voor MSP’s.”


Wie ben ik?


De eerste stap is het definiëren, of misschien opnieuw definiëren van wie je bent en wat je ambities kunnen zijn. Dit is de essentie van branding . BMW kwam met een winnaar toen het zichzelf The Ultimate Driving Machine noemde, wat volledig past bij de aard van zijn auto's. Hetzelfde geldt voor Apple en zijn Think Different-slogan.

Ontdek wat uniek is aan uw bedrijf, of wat u uniek wilt maken. Een slogan of slogan zoals die van BMW of Apple is een geweldige manier om uw verkoopargument te definiëren. Als u eenmaal weet waar uw merk voor staat, kunt u uw hele bedrijf ermee doordrenken, van briefpapier en e-mailhandtekeningen tot webdesign en berichtenuitwisseling – zelfs bedrijfsvoertuigen als u die heeft.

Vraag naast een slogan ook aan welke andere zinsneden en woorden of ideeën een klant moet denken als uw bedrijf wordt genoemd, en pas uw boodschap daar vervolgens op aan.

Uw merk kan draaien rond de technologieën die u aanbiedt, zoals beveiliging, of de branches die u bedient, zoals het onderwijs of de medische sector.

De hele sleutel is eigenlijk het condenseren van uw waardepropositie tot een eenvoudige, krachtige boodschap die klanten en prospects uiteindelijk internaliseren.

U moet ook definiëren of u een lokaal, regionaal, nationaal of mondiaal merk wilt opbouwen.

Een vertrouwde lokale technologiebron is heel anders gepositioneerd dan een wereldwijde aanbieder. Bij een lokaal bedrijf bestaat een groot deel van uw marketing uit ouderwetse mond-tot-mondreclame, verwijzingen van klanten, het bezoeken van lokale evenementen zoals bijeenkomsten van bedrijfsgroepen en gerichte lokale advertenties.

Als het plan een agressieve geografische expansie is, moet de marketing even agressief zijn. Dit zou vooral alle digitale registers moeten opentrekken, zoals contentmarketing, leadgeneratie, e-mailmarketing, sociale media en zaken als Google AdWords en pay-per-click.

Laat internetmarketing u niet afschrikken. We weten dat dit een complexe wereld is vol talloze keuzes. Denk niet dat u elke mogelijkheid moet benutten die beschikbaar is, maar concentreer u op wat volgens u het beste werkt voor uw winkel.


Waartoe ben ik in staat?


Zoals gezegd weten we dat je een meester in technologie bent. Maar vraag jezelf eerlijk af: hoeveel weet jij over marketing? Of hoeveel weet uw personeel? Heeft u een toegewijde marketingprofessional in dienst of iemand met voldoende kennis om samen te werken met nieuwe marketingpartners zoals een digitaal marketingbureau?

Zelfs als u of uw personeel zich met marketing bezighoudt, kunnen hun vaardigheden nog steeds het beste op technologiegebied worden ingezet. Dat is gewoon economisch zinvol.

Zoek in dit geval externe hulp van marketingconsulenten en -bureaus, of huur misschien personeel in dat weet hoe ze technologische oplossingen op de markt moeten brengen.

Als MSP kunt u ook terecht bij uw kernleveranciers zoals Pulseway. We ontwikkelen een volledige aanvulling van marketingmateriaal, onderpand en andere items die u kunt inzetten bij uw eigen technologiemarktinspanningen. Kijk hier binnenkort meer over!

Andere bronnen van hulp zijn onder meer TechnologyMarketingToolkit.com van Robin Roberts, een marketing- en verkoopadviesbureau, en Mindmatrix , dat marketingsoftware aanbiedt voor aanbieders van oplossingen.


Inhoud is je vriend


Vroeger ging marketing vooral over adverteren op televisie, radio, kranten en tijdschriften. Toen nam het web het over. Meer recentelijk is er een nieuwe discipline ontstaan: contentmarketing. Hier schrijft een bedrijf objectieve, nuttige, nuttige inhoud om klanten en prospects te helpen. Zodra je hun vertrouwen hebt gewonnen, zijn ze bereid om te luisteren naar wat je te zeggen hebt over je eigen waarde.

Blogs, whitepapers, eBooks en e-mailnieuwsbrieven zijn de sleutel tot deze inspanningen. Het belangrijkste punt hier is om uw expertise te delen, niet uw verkooppraatje. Zorg ervoor dat de artikelen 100% nuttig zijn en geen schijn van waarde voor uw diensten zijn. En gebruik SEO effectief om lezers aan te trekken.

Zodra u inhoud heeft, optimaliseert u deze verder. Deel het beste van wat u heeft via sociale media en bedank iedereen die uw inhoud deelt of ernaar linkt door hetzelfde te doen voor die van hen.

Je hebt ook een geweldige website nodig om deze inhoudsinspanningen te ondersteunen. Zorg ervoor dat u kort en bondig beschrijft wat u doet en waarom dit nuttig is. U kunt uw website ook gebruiken om potentiële klanten terug te laten komen voor meer. Zorg voor een e-mailnieuwsbrief waarvoor bloglezers zich kunnen aanmelden en geef ze overtuigende, nuttige informatie. Nu heb je een actieve lezer, hun contactgegevens en het begin van een echte relatie.

Meer blogverhalen

Bekijk onze recente verhalen uit ons blog die onze redacteuren voor u hebben geselecteerd

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo