4 MSP-marketingideeën om uw verkoop tijdens de feestdagen een boost te geven

 Maandag 22 oktober 2018

De wereldwijde omzet via online winkelen bedraagt ongeveer $108 miljard USD. Zeker, de detailhandel neemt het grootste deel ervan voor zijn rekening. Maar als u uw MSP-marketingactiviteiten goed uitvoert, kunt u daadwerkelijk geweldige B2B-verkopen scoren.

Op dit moment hebben uw concurrenten besloten hun marketingcapes voor de feestdagen neer te leggen, waardoor u minder concurrentie heeft. Dat laat alleen maar zien dat vakanties een zegen kunnen zijn voor uw MSP-marketinginspanningen.

Gebruik deze vier MSP-marketingideeën en u zult uw verkoop tijdens de feestdagen zeker een boost kunnen geven:


1. Remarketing via sociale media


Rol vroeg in de herfst een social media-campagne uit, zodat u over een grote groep potentiële klanten beschikt die tijdens de feestdagen opnieuw op de markt kunnen worden gebracht. Probeer uw MSP Facebook-pagina te optimaliseren, aangezien deze de bron is voor 80% van de sociaal verkeer, manden en bestellingen.

Ontwerp aantrekkelijke banneradvertenties die inspelen op de feeststemming van uw potentiële klanten. Remarketing ze daarna met relevante berichten, wat tot hogere conversies leidt. Maar om dit eerst te laten gebeuren, moet u uzelf uitrusten met de kennis van Facebook advertenties.

Veeram Software gebruikt een combinatie van krachtige copywriting en aantrekkelijke ontwerpen om vakantieklanten aan te trekken. Degenen die interesse tonen, worden getarget met remarketingcampagnes.

Remarket met sociale media

2. Focus op vakantie-SEO


“Sociaal is misschien mooi, maar zoeken betaalt nog steeds de rekeningen”

Potentiële klanten gaan vóór alles naar uw bedrijf zoeken. Het is zinvol om uw MSP-marketinginspanningen te richten op het doorzoekbaar van uw services.

Maak blogs, whitepapers, e-boeken, landingspagina's en meer. Vergeet niet deze stukken te optimaliseren met seizoensvakantiezoekwoorden. De pagina’s zullen sneller ranken omdat het zoekvolume van deze zoekwoorden in die periode hoog zal zijn.

Idealiter zou seizoensinhoud vakantietips en -trucs moeten bieden waarin uw product of diensten centraal staan. Gebruik afbeeldingen en andere visuele contactpunten om de deelbaarheid van inhoud te vergroten, zodat uw MSP-merk wordt opgemerkt door relevante groepen.


3. Ontvang leads met vakantie-e-mails


Meestal wordt aangenomen dat vakantie-e-mails exclusief zijn voor retailmerken. Het kan een verrassing zijn om te weten dat B2B-e-mails een 47% hoger responspercentage hebben dan verzonden e-mails uitgegeven door B2C’s.

Als u weet dat u een 47% hogere kans op conversie heeft, is het een goed idee om vakantie-e-mails op te nemen als onderdeel van uw MSP-marketingtactieken.

Het is echter een kans, geen garantie. Houd het volgende in gedachten om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw vakantie-e-mails haalt:

  • Over WIFT gesproken. Wat het voor hen oplevert is waar uw e-mailbericht mee moet beginnen. Dit geeft potentiële klanten een duidelijk beeld van de waarde die uw service voor hun bedrijf kan opleveren.
  • Maak het exclusief. Uw e-mails moeten bestemd zijn voor een aantal uitverkorenen. Dit zijn leads die oprecht geïnteresseerd zijn en uw e-mails tijdens de feestdagen op prijs stellen
  • Het ‘juiste' moment. Wanneer is belangrijker dan wat. Stuur e-mails op dinsdag om de goede plek te bereiken. Het heeft het hoogste openingspercentage van de hele week.
  • Skimmbaar. Lange e-mails zijn niet goed, houd ze kort en bondig. Ontvangers kunnen gemakkelijk door het bericht bladeren, wat leidt tot hoogwaardige betrokkenheid.

Marketo, een softwarebedrijf, doet briljant werk met deze vakantie-e-mail.

Focus op vakantie-SEO

4. Vraag om verwijzingen


Mensen zullen je woorden niet altijd vertrouwen; vandaar verwijzingsprogramma's. Moedig, als onderdeel van uw MSP-marketinginspanningen, huidige klanten aan om uw diensten door te verwijzen naar hun collega's.

Maar het vragen om verwijzingen kan lastig zijn, vooral tijdens de feestdagen. Mensen hebben het druk en bovendien hebben ze een goede reden nodig om uw MSP door te verwijzen. Dus, hoe kunt u verwijzingen krijgen?

Vraag eerst om verwijzingen direct nadat u een probleem voor een klant heeft opgelost. Zie het als een beloning voor het leveren van uitzonderlijke service. Ten tweede: bied prikkels aan (bij voorkeur niet-contante bedragen), waardoor u een extra impuls krijgt om van klanten merkambassadeurs te maken.

Gebruik het onderstaande sjabloon om uw verwijzingsprogramma voor de feestdagen in gebruik te nemen.

Email sjabloon

Bij MSP-marketing draait alles om paraatheid


De geheime saus voor een succesvolle MSP-vakantiemarketing begint al vroeg. Last-minute marketingberichten worden als opdringerig gezien en krijgen een koude schouderbehandeling. Concentreer u in plaats daarvan in de beginfase op tactieken voor merkbekendheid, zodat potentiële klanten vertrouwd raken met uw diensten tegen de tijd dat de feestdagen aanbreken.

Meer blogverhalen

Bekijk onze recente verhalen uit ons blog die onze redacteuren voor u hebben geselecteerd

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo