MSP's: tijd om de break-fix te beëindigen

 Dinsdag 29 oktober 2019
MSP's: tijd om de break-fix te beëindigen

Tot tien jaar geleden voorzagen de meeste ondernemingen in hun IT-behoeften via het break-fix-model. Vroeger was dit een tijdrovend proces waarbij een servicemonteur de locatie moest bezoeken en de IT-problemen van hun klanten handmatig moest oplossen. We leven nu in een digitaal tijdperk waarin bedrijven zich geen downtime als gevolg van IT-problemen kunnen veroorloven. Daarom is dit break-fix-model niet langer een haalbare oplossing voor ondernemingen. Dit is waar Managed Service Providers (MSP's) in het spel komen.

De transitie naar managed services is de afgelopen tien jaar snel gegaan, omdat bedrijven zich het belang van bedrijfscontinuïteit en gegevensbeveiliging hebben gerealiseerd. Volgens Markets and Markets zal de wereldwijde MSP-markt in 2023 naar verwachting de $282 miljard bereiken, tegen $180,5 miljard in 2018. Als u een IT-dienstverlener bent, is dit het beste moment om deze transitie te maken en de toekomst van uw bedrijf veilig te stellen.

De succesvolle transitie naar managed services vereist een zorgvuldige afweging van uw softwarebehoeften, prijsstrategie, marketing en verkoop en klantondersteuningsproces. Laten we eens kort kijken hoe IT-dienstverleners dit kunnen realiseren.


Waar u rekening mee moet houden


Voordat zij de overstap maken naar managed services moeten IT-dienstverleners de volgende factoren in overweging nemen om een idee te krijgen van de impact die deze transitie op hen zal hebben:

  • Bestaande klanten: uw bestaande klanten zijn gewend om alleen per uur voor uw diensten te betalen als dat nodig is. Het kan een beetje lastig zijn om ze te overtuigen om u een maandelijks abonnement te betalen.
  • Medewerkers: uw medewerkers zijn uw partners in deze transitie. Aangezien dit een belangrijke beslissing is, moet u controleren of zij zich zorgen maken of twijfels hebben over de veranderingen in hun functie.
  • Werklast en capaciteit:u moet een idee krijgen van hoeveel werkdruk u aankan na uw transitie naar beheerde services.
  • Bedrijfsdoelen:Als u een IT-dienstverlener bent, is deze transitie een belangrijke zakelijke beslissing voor uw organisatie. Denk na over uw strategische bedrijfsdoelen om de juiste beslissing te nemen over het soort diensten dat u wilt leveren.

Vind de juiste hulpmiddelen


U moet de juiste tools kiezen op basis van de diensten die u bereid bent te leveren. Het is een goed idee om te beginnen met diensten waar jouw expertise ligt. Als u zich bijvoorbeeld specialiseert in beveiligingsoplossingen voor uw break-fix-klanten, kunt u beginnen met SECaaS (Security as a Service) en de juiste tools (antivirus, firewalls, enz.) vinden die nodig zijn om deze service te bieden. Met de juiste tools kunt u proactief problemen voor uw eindgebruikers voorkomen, in plaats van te reageren op specifieke IT-gebeurtenissen.


Formuleer een prijsstrategie


Het bedenken van een prijsstrategie kan een beetje lastig zijn als u voor het eerst overstapt van een break-fix-model naar beheerde services. Als uw prijs te hoog is, loopt u het risico uw klanten te verliezen. Als deze te laag is, heeft dit invloed op uw winstgevendheid en uw vermogen om stand te houden in een concurrerende markt.

Wilt u weten hoe u presteert op het gebied van prijzen in vergelijking met andere MSP's bij u in de buurt? Klik hier.

Als managed service provider moet u uw kosten evalueren, inclusief technologiekosten, zakelijke overheadkosten en personeelskosten, om de prijs van uw diensten juist te kunnen bepalen. Nadat u uw uitgaven heeft bepaald, moet u weten of er mogelijk extra kosten zijn die u waarschijnlijk zult maken op basis van de aangepaste vereisten van specifieke klanten. Op basis van deze factoren kunt u een prijsstrategie bedenken die voor uw klanten een redelijke uitgave is en geen invloed heeft op uw winstgevendheid.


Ontwikkel een marketingstrategie


Als je als MSP in de markt wilt blijven bestaan, moet je de juiste klanten vinden en nieuwe business genereren. Dit vereist een goede marketingstrategie. Om uw producten onder de juiste klanten te brengen, creëert u een koperspersoonlijkheid van uw ideale klant en bereikt u vergelijkbare mensen op de markt.

Afhankelijk van uw marketingdoelen moet u mogelijk experts op het gebied van vraaggeneratie inschakelen die gerichte marketingcampagnes kunnen opzetten en de bekendheid van uw producten kunnen vergroten. In deze fase moet u ook uitzoeken welke marketingkanalen u wilt gebruiken om uw doelgroep aan te spreken.


Plan uw klantenserviceondersteuning


Als het om IT-diensten gaat, is de rol van een MSP heel anders dan die van een break-fix dienstverlener. Bij managed services bent u verplicht om 24/7 ondersteuning te bieden aan uw klanten. Dit betekent continue monitoring van hun eindpunten, netwerken, beveiligingsbedreigingen en gegevensopslagfaciliteiten. Ook moet je anticiperen op problemen en onderweg met oplossingen komen. Uw klanten kunnen zich geen downtime veroorloven. Daarom is het niveau van de ondersteuning die u biedt van cruciaal belang voor het vormgeven van de toekomst van uw bedrijf.


Wat de toekomst brengt


Vanaf 2019 bedraagt het samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van de MSP-markt ongeveer 12,5 %. Deze trend zal zich de komende tien jaar waarschijnlijk voortzetten als gevolg van de hogere bedrijfsproductiviteit en de toenemende vraag naar cloudgebaseerde IT-diensten.

Dit in aanmerking genomen, wordt het tijd dat u het verouderde break-fix-model achter u laat en het managed services-model omarmt dat u kan helpen concurrerend te blijven op de markt.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo