MSP-activiteiten stroomlijnen: RMM- en PSA-oplossingen integreren

 Dinsdag 16 mei 2023
MSP-activiteiten stroomlijnen: RMM- en PSA-oplossingen integreren

Het succes van uw MSP hangt af van de manier waarop u technologie inzet om een concurrentievoordeel op de markt te verwerven. Gebruik technologie goed en u kunt uw activiteiten stroomlijnen, de productiviteit verhogen, uzelf onderscheiden van uw concurrenten en uw bedrijf laten groeien.

De twee tools die MSP’s het meest succesvol inzetten zijn monitoring en beheer op afstand (RMM) en Professional Services Automation (PSA). Beide zijn gericht op het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie. RMM helpt MSP's om ondersteunende diensten effectief en efficiënt te leveren, terwijl PSA helpt bij het runnen van het bedrijf, zodat MSP's zich kunnen concentreren op waar ze het beste in zijn: het helpen van de klanten.

Het combineren van de krachten van deze cruciale oplossingen kan een game changer zijn voor uw MSP. Samen zijn ze groter en nuttiger dan de som der delen. Ze kunnen u helpen hulpbronnen te besparen en uw bedrijf te laten groeien zoals geen enkele andere set tools dat kan. Laten we eens kijken naar de functies die deze twee tools uitvoeren en waarom u ze zou moeten integreren om de efficiëntie van uw MSP te vergroten.


RMM begrijpen


Een RMM-oplossing verbetert de operationele efficiëntie van uw IT door het IT-beheer te centraliseren. Het helpt u de beveiliging van de omgevingen die u beheert te verbeteren door u volledige zichtbaarheid te geven en u in realtime te waarschuwen voor problemen. Het helpt u ook proactief te zijn door u bewust te maken van potentiële problemen voordat deze grote problemen worden, waardoor zowel de downtime voor uw gebruikers als de stress voor uw team worden verminderd.


Voordelen van het gebruik van RMM zijn onder meer:


 • Het geeft u volledig inzicht in de omgevingen die u beheert.
 • Het helpt u met patchbeheer en het up-to-date houden van al uw applicaties, waardoor de veiligheid van de omgevingen die u beheert toeneemt.
 • Het helpt u alle eindpunten die u beheert te beschermen tegen cyberdreigingen door u in realtime te waarschuwen voor problemen en u deze automatisch of handmatig snel te laten repareren voordat ze grote problemen worden.
 • Het helpt u handmatige en vervelende processen te automatiseren om kostbare tijd vrij te maken.
 • Het vereenvoudigt en automatiseert de productie van klantrapporten.
 • Het helpt u de efficiëntie van uw MSP te verbeteren tegen lagere kosten. U kunt meer werk verzetten met minder en zonder extra personeel in te huren.

PSA begrijpen


Veel MSP's - vooral kleinere — hebben het vaak te druk met het ondersteunen van klanten om zich te concentreren op interne bedrijfsprocessen die essentieel zijn voor hun succes en groei. Als gevolg hiervan zijn taken zoals facturering vaak een bijzaak en onnauwkeurig. Met behulp van een PSA-oplossing kunt u bedrijfsprocessen zoals facturering, rapportage, tijdbeheer en toewijzing van middelen automatiseren. Het helpt fouten te verminderen en de tijd te besparen die nodig is voor de bedrijfsadministratie.


Voordelen van het gebruik van PSA zijn onder meer:


 • Automatiseert administratieve taken: U kunt tijd besparen bij het uitvoeren van werkintensieve en tijdrovende processen zoals planning, workflowbeheer en rapportage.
 • Helpt bij het nemen van beslissingen: u heeft toegang tot nauwkeurige en actuele gegevens om de dienstverlening te verbeteren en plannen te maken voor de toekomst.
 • Maximaliseert het gebruik van hulpbronnen: PSA helpt u de productiviteit te verhogen door u in staat te stellen de juiste mensen aan de juiste taken toe te wijzen zonder ze te overbelasten of te weinig te belasten.
 • Vermindert budgetlekken: Met PSA kunt u uw uitgaven bijhouden ten opzichte van uw budget. U kunt niet-factureerbare uitgaven en andere details vastleggen, zodat u uw projecten beter kunt voorspellen en verantwoorden.
 • Vergroot de zichtbaarheid: door al uw serviceprocessen te centraliseren, kunt u al uw kritieke bedrijfsgegevens vanaf één plek volgen en beheren. Hierdoor kunt u beter plannen en rapporteren.
 • Verbetert de dienstverlening: PSA helpt u uw klantrelaties beter te beheren door uw vermogen om met hen te communiceren en het ticketingproces te beheren te verbeteren, zodat problemen van eindgebruikers effectief prioriteit krijgen. Het zorgt er ook voor dat processen zoals facturering en rapportage accuraat zijn om potentiële problemen in klantrelaties te elimineren.
 • Verhoogt de winstgevendheid: grotere operationele efficiëntie en tevreden klanten helpen u uw accounts, winstmarges en bedrijf te laten groeien.

Het combineren van de krachten van PSA en RMM


MSP's moeten kernapplicaties zoals RMM, PSA en documentatie integreren om workflows te stroomlijnen en betere resultaten te bereiken. Succesvolle MSP's weten en doen dit omdat het hun technici toegang geeft tot de informatie die ze nodig hebben wanneer ze die nodig hebben en operationele efficiëntie garandeert zonder op problemen te stuiten. Ze integreren hun PSA met hun RMM voor de volgende voordelen.


Voordelen van de integratie van PSA met RMM


Pro-tip om de voordelen te maximaliseren: Om ervoor te zorgen dat u de voordelen van deze integratie kunt maximaliseren, kiest u RMM- en PSA-oplossingen die zeer compatibel met elkaar zijn en diepgaande integraties hebben, bij voorkeur van dezelfde leverancier. Zorg ervoor dat uw leverancier u ook adequate training en ondersteuning kan bieden om deze oplossingen succesvol te implementeren en te integreren met behulp van best practices voor maximale efficiëntie.

 • Vermindert de complexiteit: het beheren van meerdere klanten en een groeiend aantal eindpunten verhoogt de complexiteit van het runnen van een MSP. De integratie van PSA met RMM vermindert deze complexiteit door workflows en processen te stroomlijnen, waardoor u een accuraat beeld krijgt van al uw klanten, de toewijzing van middelen en de bedrijfsfundamenten die ten grondslag liggen aan succes. Door uw RMM en PSA bij dezelfde leverancier te betrekken, kunt u uw workflows dieper integreren, zodat u uw efficiëntie en productiviteit nog verder kunt verhogen.
 • Vergroot de schaalbaarheid: Naarmate het aantal klanten toeneemt, wilt u op zo min mogelijk tools vertrouwen om aan hun groeiende behoeften te voldoen. Daarom is het zinvol om deze twee oplossingen te integreren om te voorkomen dat u afhankelijk bent van gefragmenteerde oplossingen die u niet nodig hebt en om efficiënter te schalen. Het integreren van deze oplossingen zal u ook helpen productiever te zijn door de administratieve lasten te minimaliseren die vooral belastend kunnen zijn voor kleine en startende MSP's.
 • Verbetert de klantenservice: Een RMM-oplossing geeft uw technici de informatie die ze nodig hebben om uitstekende service te leveren. Wanneer het voor uw technici mogelijk is om tickets vanuit het RMM te bekijken en te beheren, worden ze efficiënter en effectiever. Het gebruik van een PSA-oplossing zorgt er daarentegen voor dat de facturering en rapportage efficiënt en nauwkeurig zijn. Door deze twee oplossingen te integreren, zorgt u ervoor dat uw bedrijf altijd op de meest recente informatie werkt en wordt de kans op fouten verkleind.

Het geheim van het maximaliseren van de MSP-efficiëntie


Succesvolle MSP's integreren kernapplicaties zoals RMM, PSA en documentatie, en dat zou u ook moeten doen. Door deze oplossingen te integreren, verhoogt u niet alleen uw operationele efficiëntie en productiviteit, maar plaatst u uzelf ook in een betere positie om de omgevingen die u beheert veilig te houden en uw dienstverlening te verbeteren.

Klanttevredenheid is essentieel als u uw bedrijf wilt laten groeien. Het integreren van RMM- en PSA-oplossingen draagt bij aan klanttevredenheid en legt tegelijkertijd een solide basis voor uw bedrijfsactiviteiten door te zorgen voor nauwkeurige facturering, tijdregistratie en toewijzing van middelen.

Meer blogverhalen

Bekijk onze recente verhalen uit ons blog die onze redacteuren voor u hebben geselecteerd

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo