RMM versus Remote Desktop Control: wat is beter voor een MSP?

 Woensdag 29 mei 2019
Omslagafbeelding RMM versus externe desktopbediening

Een onvolledige oplossing zal uw IT-systemen slechts half efficiënt maken, wat een mooiere manier is om slordig te zeggen. Dat is wat er gebeurt als IT-professionals uitsluitend vertrouwen op onvolledige oplossingen zoals externe desktops om de gehele IT-infrastructuur te beheren.

Het ergste resultaat van deze slordigheid zijn de enorme rekeningen die organisaties moeten betalen. Eerst zullen de middelen uitgeput zijn om de brand te blussen en daarna nog meer om alles weer normaal te krijgen. Misschien is dat de reden waarom de houding van de organisatie zeer negatief wordt tegenover IT-professionals, ongeacht of het interne teams zijn of een uitbestede MSP.

RMM, een complete oplossing kan voorkomen dat dergelijke attitudes binnensluipen. Software voor monitoring en beheer op afstand (RMM) is ontworpen om de operationele efficiëntie van IT te vergroten door een arsenaal aan IT-beheertools te bieden. Dit omvat externe desktopmonitoring, hardware- en netwerkgezondheid, applicatiebeheer, om er maar een paar te noemen.

Dus, wat zou het moeten zijn? RMM of extern bureaublad?

Het is een dilemma waar veel bedrijven mee te maken hebben. Maar afgezien van persoonlijke voorkeuren ondersteunt de bedrijfslogica de optie om voor een proactieve oplossing als RMM te kiezen voor het huidige onzekere IT-beheerklimaat.


1. Crisisbeheersing


De impact van een IT-systeemcrisis kan niet in silo's worden ondergebracht. De omvang van de impact ervan blijft toenemen totdat de crisis in beweging blijft. Simpel gezegd: hoe langer het duurt om de crisis op te lossen, hoe groter de impact ervan.

In dat opzicht zijn bedrijven die een extern bureaublad gebruiken in het nadeel. IT-professionals kunnen reageren op gebeurtenissen nadat deze hebben plaatsgevonden. Deze houding van ‘als ze komen, zullen wij reageren’ leidt tot een vluchtige IT-infrastructuur.

Aan de andere kant kan het aannemen van de houding ‘we zullen klaar zijn voordat ze komen’ ons helpen. beperkt de gevolgen van de crisis. Het proactieve karakter van een RMM-oplossing is gericht op het elimineren van problemen voordat deze de kans krijgen om echte schade aan te richten. Hierdoor blijven IT-systemen op een voorspelbare manier draaien.


2. Schaalbaarheid


Stel dat het hoofdkantoor van uw bedrijf wordt getroffen door een orkaan en al uw servers crashen, waardoor u geen toegang meer heeft tot de IT-systemen. Welke zal volgens u de bedrijfscontinuïteit mogelijk maken: extern bureaublad of RMM?

Het juiste antwoord is natuurlijk RMM. De extra functionaliteit van het onderhouden van systemen zowel in de cloud als op locatie zorgt voor een robuuste IT-infrastructuur, ongeacht of er wel of geen ramp plaatsvindt. Bovendien biedt RMM u de snelheid om taken uit te voeren die goedkope externe desktopoplossingen niet kunnen uitvoeren.

Dankzij deze combinatie van flexibiliteit en snelheid kunnen professionals IT-activiteiten opschalen zonder dat ze zich hoeven te zweten. Netjes hè?


3. Operationele efficiëntie


Als IT-operaties een vijand zouden hebben, zouden het repetitieve taken zijn. Deze overtollige taken zijn tijdrovend en voegen geen waarde toe aan de IT-activiteiten. Dit wordt een echte uitdaging voor IT-professionals die zich willen concentreren op het genereren van grotere bedrijfswaarde, maar niet over de bandbreedte beschikken.

Automatisering helpt IT-leiders om te gaan met de hinder van algemene taken door meer gedaan te krijgen met minder. Helaas hebben leveranciers van externe desktops beperkte automatiseringsmogelijkheden en zijn ze misschien niet voldoende voor een snel groeiend IT-ecosysteem.

Een goed RMM biedt automatiseringsscripts, waarmee u aangepaste taken op een specifieke groep systemen kunt uitvoeren, waardoor u veel tijd bespaart. Besteed de extra tijd aan IT-activiteiten op hoog niveau die ideale resultaten opleveren.

Wat vindt u van het bereiken van een hoog niveau van operationele IT-efficiëntie< sterk>?


4. Eindpuntbescherming


Remote desktop moedigt toegang op afstand aan zonder dat er solide beveiligingsmaatregelen zijn getroffen, waardoor systemen kwetsbaar worden voor inbreuken.

Als iemand op afstand toegang heeft tot het systeem vanuit een luchthavenlounge of een koffiebar, is de kans groot dat hij of zij een openbare hotspot gebruikt. Hoewel openbare hotspots handig zijn, zijn het voor hackers gemakkelijke doelwitten om toegang te krijgen tot uw systemen en deze te gebruiken om te stelen en losgeld te eisen.

RMM-oplossingen bieden geïntegreerde antivirusoplossingen die volledige eindpuntbescherming garanderen. Beveilig uw IT-infrastructuur tegen alle bedreigingen en voer tegelijkertijd realtime monitoring uit.

Daarnaast beschikt RMM ook over een geavanceerde patchbeheermodule. Scan, installeer en update systemen en zoek eventuele losse eindjes op die uw netwerk in gevaar kunnen brengen.


Een complete oplossing is een kosteneffectieve oplossing


Met RMM kunt u de verspillende IT-uitgaven terugdringen door op afstand en proactief de gezondheid van IT-middelen te monitoren.

Identificeer slecht presterende activa die uw budget opraken en stop ermee. Een uitgebreid activastatusrapport geeft u inzicht in activa die moeten worden vervangen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen bij de aanschaf van nieuwe activa.

Kortom, een solide RMM zorgt voor een hoge productiviteit in de gehele IT-operatie.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo