Bescherm uw IT-omgeving met Pulseway Patch Management

 Donderdag 25 maart 2021
Pulseway-patchbeheer

Elke cyberaanval herinnert ons aan het belang van patchen. Nu cyberaanvallen zich in een dramatisch tempo ontwikkelen, moet elke organisatie de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om kwetsbaarheden in hun IT-infrastructuur tot een minimum te beperken. Sinds het begin van de COVID-19-pandemie heeft de FBI maar liefst 4.000 klachten over cyberaanvallen per dag - een stijging van 400 procent ten opzichte van het aantal vóór de pandemie.

Dit is precies de reden waarom organisaties het zich niet kunnen veroorloven laks te zijn als het gaat om de beveiligingsupdates van hun software. Een krachtige patchtool zoals Pulseway Patch Management is van cruciaal belang voor alle MSP's en zakelijke organisaties.

In deze blog vertellen we u precies hoe Pulseway Patch Management uw IT-omgeving kan beveiligen tegen onverwachte bedreigingen en kwetsbaarheden.


Waarom u Pulseway-patchbeheer nodig heeft


Cybercriminelen zoeken actief naar kwetsbaarheden in software en kunnen deze misbruiken om toegang te krijgen tot een IT-omgeving. De tijd tussen de release van een patch en de installatie ervan is uiterst belangrijk voor het behoud van de veiligheid. Een patchtool die het patchproces automatiseert met behulp van beleid en planningen is essentieel om patches op tijd te installeren en alle software in uw netwerk up-to-date te houden.

De kant-en-klare patchbeheerengine van Pulseway, gecombineerd met de automatiseringsmogelijkheden, kan uw besturingssystemen, software van derden en aangepaste softwaretitels installeren, verwijderen en patchen om uw eindpunten veilig te houden. Met het enorme aantal uitgebrachte softwarepatches en het dagelijks toevoegen van eindpunten aan IT-netwerken is het onmogelijk om uw patches handmatig bij te houden. Pulseway Patch Management vereenvoudigt dat werk voor u en houdt uw systemen te allen tijde up-to-date.

Nu we het belang van Pulseway Patch Management hebben begrepen, gaan we kijken hoe u deze tool in actie kunt brengen.


Beleid maken


Een patchbeleid is een algemene set regels die van toepassing zijn op de eindpunten in een groep. Met Pulseway kunt u meerdere beleidsregels maken op basis van de verschillende soorten machines en hun groepen. Zodra een beleid is gemaakt, heeft u de volledige controle over uw besturingssysteem- en applicatie-updates. Softwarepatches worden rechtstreeks van internet verkregen en de updates worden geïnstalleerd op basis van het beleid dat voor de machines is gemaakt.

Met Pulseway kunt u tijdens de patch-installatie een herstelpunt aanmaken, zodat u kunt terugkeren naar de vorige versie als er tijdens een update iets misgaat. Bovendien kunt u ook instellingen als 'machine opnieuw opstarten' of 'gebruikers op de hoogte stellen vóór opnieuw opstarten' toevoegen aan uw patchbeleid. U kunt ook 'update-interval willekeurig maken' selecteren. om netwerkoverbelasting te voorkomen wanneer updates op individuele machines worden gedownload. Dit beleid kan dienen als sjabloon voor toekomstige updates wanneer dat nodig is.


Updates plannen


Planning speelt een sleutelrol bij de implementatie van patches. Hiermee kunt u bepalen wanneer uw patches worden geïnstalleerd en hoe ze worden geïnstalleerd. Als u zich bijvoorbeeld zorgen maakt dat patches uw productiviteit kunnen beïnvloeden, kunt u uw updates buiten werkuren plannen om productiviteitsverlies tijdens piekuren te voorkomen. Op deze manier kunnen technici meer flexibiliteit uitoefenen bij het updaten van patches in hun kwetsbare en niet-kwetsbare systemen.

Door updates automatisch te plannen, kunt u de exacte datum en tijd bepalen waarop u uw patches wilt installeren. Met de planningsoptie in Pulseway kunt u een regelmatig patchschema voor uw updates maken op basis van uw vereisten. U kunt ook verschillende patchschema's maken voor al uw verschillende softwareproducten (OS, software van derden, enz.) of machinegroepen en ervoor zorgen dat deze up-to-date blijven.

Naast geautomatiseerde patching biedt Pulseway ook een handmatige optie waarbij een technicus patches kan bekijken en handmatig installeren op basis van reeds aangemaakt beleid.


Titels van derden en aangepaste titels


Het aantal titels van derden dat beschikbaar is in de patchbeheerbibliotheek van Pulseway blijft elke maand groeien. Voor alle beschikbare titels van derden kunt u eenvoudig een regel definiëren en deze beheren (installeren, verwijderen of updaten) op basis van uw vereisten. Als u een aangepaste softwaretitel heeft die uniek is voor uw IT-omgeving, kunt u deze eenvoudig toevoegen aan de Pulseway-bibliotheek door de naam ervan en de URL voor het installatiepakketbestand te gebruiken. Zodra u uw aangepaste titels aan Pulseway heeft toegevoegd, kunt u deze aan uw beleid toevoegen en de machines specificeren waarvoor u ze nodig heeft.


Centraal beheer van Pulseway-patching


Een van de grootste voordelen van Pulseway Patch Management is dat u al uw patchtaken kunt bekijken, monitoren en beheren vanaf een uniform, centraal platform. U kunt de Pulseway mobiele app gebruiken om deze acties overal en altijd uit te voeren. U kunt uw patchupdates ook volgen via de geschiedenissectie van het Pulseway-platform of via de rapporten die over uw patchtaken worden gegenereerd. Door uw patchtaken bij te houden, kunt u de gezondheid van uw IT-systemen voortdurend vanaf elke locatie in de gaten houden.

Zo zorgt Pulseway Patch Management ervoor dat uw patching up-to-date is en maakt u tijd vrij om u op andere IT-taken te concentreren.

Naast dat het een ingebouwde oplossing is in Pulseway RMM, is Pulseway Patch nu beschikbaar als zelfstandig product.

Bekijk de trainingsvideo om Pulseway Patch Management in actie te zien.

Ontvang vandaag nog een persoonlijke demo!

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo