Waarom is Endpoint Backup essentieel voor Servers?

 Donderdag 23 november, 2023
Waarom is Endpoint Backup essentieel voor Servers?

Wist u dat er dagelijks ongeveer 2.200 cyberaanvallen plaatsvinden, gemiddeld elke 39 seconden? Met zo'n alarmerend cijfer is het cruciaal om een geüpdatet back-up systeem te onderhouden. Het maakt automatisch back-ups van gegevens van verschillende eindpunten naar een gecentraliseerde server of cloudopslag voor gegevensbescherming en herstel. Echter, het beschermen van kritieke bedrijfsgegevens is niet langer beperkt tot de veiligheid van gecentraliseerde kantoorservers. Er is een groeiende behoefte om gegevensbescherming te garanderen voor eindpunten, inclusief laptops en andere externe apparaten, die vaak waardevolle bedrijfsinformatie bevatten.

Een van de hoekstenen van deze gegevensbeschermingsstrategie is back-up voor eindpunten, wat vooral cruciaal is voor servers. In deze blog zullen we de betekenis van back-up voor eindpunten voor servers verkennen, waarbij we licht werpen op de inherente waarde en noodzaak. Voor KMO's en MSP's zal deze gemakkelijk te begrijpen en praktische gids de technische aspecten van bedrijfscontinuïteit en rampenherstel (BCDR) bespreken en de vitale rol van veilige, betrouwbare en up-to-date back-ups benadrukken.


BCDR begrijpen: Bedrijfsveerkracht waarborgen


Voordat we ingaan op de specifieke aspecten van back-up voor servereindpunten, laten we het bredere kader begrijpen waarbinnen het functioneert - BCDR. Bedrijfscontinuïteit en rampenherstel (BCDR) omvat een reeks praktijken, beleid en technologieën die een organisatie in staat stellen om kritieke bedrijfsactiviteiten te herstellen en voort te zetten tijdens een ramp of downtime. Deze allesomvattende aanpak zorgt ervoor dat bedrijven snel kunnen herstellen van verstoringen en essentiële functionaliteiten kunnen behouden.


De cruciale rol van back-up voor servereindpunten


Back-up voor servereindpunten omvat een eenvoudig maar formidabel concept: het beveiligen van vitale bedrijfsgegevens die op servers zijn opgeslagen. Het spiegelt hetzelfde fundamentele concept van back-up voor PC-eindpunten dat essentiële bedrijfsgegevens op pc's beveiligt. Deze aanpak zorgt voor een uitgebreide gegevensbeschermingsstrategie, die zowel de serverinfrastructuur als individuele werkstations omvat. Laten we de kritische aspecten uiteenzetten die back-up voor servereindpunten essentieel maken voor een robuuste BCDR-strategie.

 • Frequente back-ups: Data verlies minimaliseren
  Tijd is essentieel in de digitale wereld. Hoe vaker u uw gegevens back-upt, hoe minder u riskeert te verliezen in geval van een ongeval. Uurlijkse back-ups voor serverproducten helpen het verlies te minimaliseren, zodat uw operaties snel kunnen worden hervat.
 • Verhoogde betrouwbaarheid: Data beschikbaarheid garanderen
  Vertrouwen is essentieel als het om back-ups gaat. U moet er zeker van zijn dat uw back-up gegevens compleet en betrouwbaar zijn. Back-up voor servereindpunten maakt eenvoudige en regelmatige validatie van back-ups mogelijk, waardoor het vertrouwen dat uw gegevens intact zijn en klaar om hersteld te worden indien nodig, wordt versterkt.
 • Cybersecurity veerkracht: Beschermen tegen ransomware bedreigingen
  Ransomware-aanvallen vormen een aanzienlijke bedreiging voor bedrijven door zich te richten op zwakke cybersecurity-infrastructuur. Om deze dreiging te bestrijden, moet uw back-up systeem uitgerust zijn met robuuste veiligheidsmaatregelen die tegen dergelijke aanvallen beschermen of een efficiënt herstel garanderen als ze zich voordoen.
 • Snelle herstel: Downtime minimaliseren
  Elke minuut van downtime is gelijk aan potentieel verlies. Snelle gegevensherstel is van essentieel belang om dit verlies te verminderen en operaties onmiddellijk te hervatten. Back-up voor servereindpunten biedt efficiënte en flexibele herstelmogelijkheden, zodat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt.
 • Volledige gegevensbescherming: Beveiligen tegen alle bedreigingen
  Bedrijven worden geconfronteerd met verschillende risico's, van onopzettelijke gebruikersfouten tot opzettelijke kwaadwillige acties en aanvallen van derden. Back-up voor servereindpunten biedt een beschermend schild tegen al deze risico's, fungerend als een reddingslijn in tijden van tegenspoed.

Biedt Pulseway back-up voor servereindpunten aan?


Absoluut! Pulseway's back-up voor servereindpunten, aangedreven door Unitrends eindpunttechnologie — bekroond met de G2-prijs voor de hoogste adoptie door kleine bedrijven in 2023 — levert veerkracht in een compacte, direct-naar-cloud rampenhersteloplossing zonder de noodzaak van een apparaat. Dit portaal maakt BCDR naadloos en stroomlijnt de dagelijkse operaties met de volgende functionaliteiten:

 • Uurlijkse gegevensback-up
 • Efficiënte back-up en herstel
 • Uitgebreide herstelopties
 • Geautomatiseerde verificatie en testen
 • Ransomwarebescherming
 • Voorspelbare kostenstructuur
 • Moeiteloze implementatie en beheer

Benieuwd hoe het allemaal werkt? Het is simpel! Installeer gewoon onze agent op uw servers en deze verbindt met uw eigen privéruimte in de Unitrends Cloud. Vanaf daar, als een klokwerk, maakt het elk uur een back-up van uw belangrijke gegevens, waardoor ze veilig in de cloud blijven.

Wat maakt onze cloud speciaal? Het is op maat gemaakt voor beveiliging, met een functie genaamd Cloud Deletion Defense die u beschermt tegen ransomware en zelfs helpt bij het herstellen van verwijderde cloudgegevens.

Daarnaast hebben we back-up redundantie over meerdere regio's, om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig blijven. En wanneer u uw werk snel weer op gang moet krijgen, staan we voor u klaar met snelle virtualisatie in de Unitrends Cloud. Het fungeert als een extra schild voor uw servergegevens, wat zorgt voor gemoedsrust.

Geïnteresseerd om meer te weten? Vraag een demo aan voor zorgeloze externe gegevensbescherming met Unitrends eindpuntback-up. Krijg een eenvoudige, vaste prijs voor deze ultieme back-up- en hersteloplossing, zonder opslagkosten.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo