OS-patching: sleutel tot het stoppen van Meltdown, Spectre en andere kwetsbaarheden in hun sporen

 Woensdag 21 februari 2018

Aanvallen zoals de recente Meltdown en Spectre richten zich op systeemfouten – zelfs aanvallen waarvoor patches bestaan. Intel en Microsoft hebben beide oplossingen uitgebracht voor deze CPU-gebaseerde kwetsbaarheden.

In het geval van Meltdown en Spectre zijn de aanvallen gericht tegen de CPU, maar zijn de oplossingen grotendeels gericht op het besturingssysteem. Veel exploits werken op deze manier en daarom zijn OS-patches zo cruciaal voor de algehele beveiliging.

Het installeren van deze fixes is het lastige deel. Eén oplossing is automatisering, waarbij de RMM de patches identificeert en installeert zodra deze beschikbaar komen.

“De tijd tussen de ontdekking van een kwetsbaarheid in een besturingssysteem of applicatie en de opkomst van een exploit wordt korter, soms slechts een kwestie van uren”, aldus het witboek Een praktische methodologie voor het implementeren van een patchbeheerproces van het SANs Institute. “Op de hoogte blijven van hotfixes en updates kan een hele klus zijn. Het is belangrijk om snel te kunnen beoordelen welke updates cruciaal zijn, welke alleen maar nuttig zijn en welke niet nodig zijn. Een geautomatiseerde tool maakt dit werk een beetje eenvoudiger door een database van bewaakte systemen en hun patchstatus bij te houden of deze op verzoek te scannen.”

Exploitaties kunnen zich echter snel voordoen en als de patch arriveert, heeft u mogelijk een noodinstallatie nodig. IT- en serviceprovider-technici zitten niet altijd achter een desktopconsole of achter een laptop. Tijdens zo'n noodsituatie kunnen ze in de kroeg zijn en een verkoudheid koesteren (uiteraard buiten kantooruren). Hier is een mobiele RMM op een smartphone voldoende om de exploit te blokkeren.

Ondertussen is een RMM-aanpak van cruciaal belang in de hedendaagse verspreide IT-omgevingen. “Remote werkstations zijn de vloek van de meeste beheerders. Ze up-to-date houden met antivirussoftware is al een hele uitdaging zonder beveiligingsupdates aan de mix toe te voegen”, aldus SAN's.


Het Pulseway-antwoord


Nieuwe Pulseway OS Patch Management-mogelijkheden verhogen de responstijd op Spectre- en Meltdown-achtige beveiligingsproblemen door ervoor te zorgen dat OS-patches onmiddellijk naar eindgebruikers worden gepusht en geïnstalleerd. Met behulp van Pulseway ontvangen IT-beheerders onmiddellijk waarschuwingen op hun mobiele apparaten over kritieke IT-systeemproblemen die kunnen leiden tot systeemstoringen of inbreuken op de beveiliging. Wanneer OS-patches worden uitgebracht die deze problemen aanpakken, kunnen IT-beheerders snel patches op netwerkapparaten op afstand prioriteren, plannen en installeren met Pulseway vanaf elk mobiel apparaat.

“Patchbeheer is een van de meest kritische en complexe processen die door IT worden beheerd”, zegt Marius Mihalec, CEO en oprichter van Pulseway. “Het enorme aantal patches, gecombineerd met het groeiende aantal eindpunten waarvoor IT verantwoordelijk is, maakt patchbeheer tot een enorme onderneming. Hoewel sommige patches minder prioriteit hebben, moeten andere die aanzienlijke beveiligingsproblemen aanpakken, onmiddellijk worden geïnstalleerd om organisaties te beschermen tegen cyberaanvallen. Met Pulseway kunnen IT-afdelingen dit proces nu naadloos en op afstand beheren – altijd en overal – om corrigerende maatregelen te nemen voordat klanten er last van krijgen.”

Bekijk de video-uitleg over Pulseway OS-patchbeheer hier .


Pulseway-partners


Ander nieuws: Pulseway heeft zijn partner-ecosysteem een boost gegeven met nieuwe integraties met CustomerThermometer en QuoteWerks, ter verbetering van de Professional Services Automation (PSA)-oplossing van Pulseway.

Klanten van Pulseway kunnen nu CustomerThermometer-feedbackknoppen insluiten in Pulseway PSA-tickets, waardoor klanten eenvoudig om feedback over ticketresoluties kunnen worden gevraagd. Klanten kunnen snel feedback verzamelen met hogere responspercentages dankzij de eenvoudige, handige gebruikersinterface met één klik. Bovendien kunnen klanten beoordelingen en feedback rechtstreeks in tickets en in hun Customer Thermometer-account bekijken, feedbacktrends analyseren via hun Customer Thermometer-rapportagedashboards en feedbackrapportage rechtstreeks binnen Pulseway PSA creëren.

Met de integratie van Pulseway PSA en QuoteWerks, een softwareoplossing voor verkoopoffertes, schattingen en voorstellen, kunnen klanten nauwkeurigere verkoopoffertes maken en aan potentiële klanten bezorgen. QuoteWerks kan nu contacten uit Pulseway PSA ophalen, Pulseway PSA-producten zoeken, verkoopkansen creëren en bijwerken en klantvoorstellen produceren, allemaal binnen QuoteWerks.

Ga voor meer informatie over Pulseway OS-patchbeheer en de nieuwste integraties met Pulseway PSA naar www.pulseway.com.

Je kunt ook deze YouTube-video of deze mini-tutorial .

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo