Beste TeamViewer concurrenten en alternatieven in 2024

 Donderdag 2 mei, 2024
Top 5 TeamViewer Concurrenten & Alternatieven in 2024

Met de digitale wereld die sneller verandert dan ooit, haasten bedrijven zich om bij te blijven, vooral als het gaat om het ondersteunen van werken op afstand. Interessant is dat een rapport uit 2023 benadrukte dat meer dan 82% van de bedrijven nu in enige vorm werken op afstand ondersteunen, waarbij de cruciale rol van effectieve RMM-oplossingen vandaag de dag wordt onderstreept. Dit maakt het kiezen van de juiste tools voor remote monitoring en management (RMM) belangrijker dan ooit.

Hoewel TeamViewer altijd de go-to is geweest voor externe toegang, zijn er nu veel andere opties die mogelijk beter aansluiten bij uw behoeften. Deze blog bekijkt de top vijf TeamViewer concurrenten en alternatieven in 2024 van dichtbij, waarbij wordt getoond hoe ze mogelijk beter bij uw bedrijf passen.


Vijf belangrijke kenmerken van een RMM


Voordat we ingaan op de alternatieven, laten we de vijf essentiële kenmerken van een RMM-oplossing uiteenzetten:

 • Uitgebreide monitoring: Mogelijkheid om continu IT-infrastructuur en eindpunten te monitoren op prestaties, gezondheid en beveiligingsproblemen.
 • Geautomatiseerd onderhoud: Functies die het automatiseren van routinematige onderhoudstaken mogelijk maken om problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen.
 • Externe toegang en ondersteuning: Veilige en betrouwbare externe toegangsmogelijkheden om systemen te beheren en problemen op te lossen zonder fysieke aanwezigheid.
 • Beleids- en patchbeheer: Tools voor het beheren en automatiseren van software-updates en beleidshandhaving op alle apparaten.
 • Rapportage en analyse: Gedetailleerde rapporten en analyses die inzicht bieden in de prestaties van IT-infrastructuur, waardoor geïnformeerde besluitvorming wordt vergemakkelijkt.

Door deze vijf belangrijke kenmerken voorop te stellen, kunnen bedrijven hun IT-beheermogelijkheden aanzienlijk verbeteren, waardoor de operaties soepeler verlopen en beter kunnen inspelen op de eisen van vandaag.


Top vijf beste TeamViewer concurrenten en alternatieven in 2024


Met de toenemende vraag naar flexibele, efficiënte en veilige IT-oplossingen kijken veel organisaties voorbij de vertrouwde grenzen van TeamViewer. Het verkennen van de top vijf concurrenten en alternatieven voor TeamViewer biedt niet alleen inzicht in de evoluerende markt, maar helpt ook bedrijven de tools te vinden die het beste aansluiten bij hun unieke behoeften. Laten we dus eens kijken:

1. ConnectWise Control

Door krachtige externe ondersteuning, toegang en vergadermogelijkheden te bieden, staat ConnectWise Control bekend om zijn hoogwaardige en aanpasbare oplossingen. Het is een uitstekende keuze voor IT-teams die flexibiliteit zoeken in hun tools voor externe toegang.

Waarom kiezen voor ConnectWise Control boven TeamViewer?

 • Aangepast aan uw behoeften: Met superieure aanpassingsopties past het zich aan aan uw specifieke operationele vereisten, waardoor uw tool voor externe toegang aanvoelt als een natuurlijke uitbreiding van uw IT-infrastructuur.
 • Versterkte beveiliging: Geavanceerde beveiligingsfuncties beschermen uw externe toegang en beschermen uw gegevens en operaties met lagen van beveiligingsmaatregelen die zijn ontworpen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 • Verbeterde connectiviteit: Integratiemogelijkheden met tools van derden en services breiden de functionaliteit uit, waardoor een meer samenhangend en efficiënt IT-beheer-ecosysteem ontstaat.
 • Budgetvriendelijke oplossingen: Biedt kosteneffectieve prijsplannen die zorgvuldig zijn afgestemd op de financiële beperkingen en behoeften van bedrijven van verschillende groottes, waardoor hoogwaardige externe toegang voor iedereen betaalbaar wordt.

ConnectWise Control onderscheidt zich als een uitzonderlijke keuze voor IT-teams die flexibiliteit, aanpassingsvermogen en beveiliging eisen in hun tools voor externe toegang. Met zijn functies kunt u een overtuigend alternatief voor TeamViewer krijgen voor bedrijven van alle groottes.

2. AnyDesk

Bekend om zijn lichtgewicht installatie en indrukwekkende snelheid, vergemakkelijkt AnyDesk naadloze externe desktopverbindingen. Het is een ideale oplossing voor bedrijven die gebruiksgemak en snelle prestaties prioriteren.

Waarom kiezen voor AnyDesk boven TeamViewer?

 • Snelheid en betrouwbaarheid: Geniet van uitzonderlijk snelle en betrouwbare verbindingen die zorgen voor naadloze externe toegang bij elke gelegenheid.
 • Efficiënt gebruik van middelen: Maak gebruik van lichtgewicht software die krachtige prestaties biedt zonder uitgebreide systeembronnen te verbruiken, waardoor een soepele werking wordt gegarandeerd.
 • Aanpasbare prijsstelling: Profiteer van flexibele prijsmodellen die zijn afgestemd op verschillende behoeften, inclusief een gratis versie voor persoonlijk gebruik die aanzienlijke waarde biedt.
 • Verbeterde beveiliging: Wees gerust met robuuste beveiligingsmaatregelen, waaronder veilige en versleutelde verbindingen die uw gegevensintegriteit en privacy beschermen.

Gezien de bovenstaande redenen is het een uitstekende keuze voor bedrijven die snelheid, eenvoud en beveiliging eisen in hun externe desktopverbindingen.

3. Splashtop

Splashtop onderscheidt zich door zijn hoogwaardige externe toegangsmogelijkheden tegen concurrerende prijzen. Het bedient verschillende gebruiksscenario's, van individuele professionals tot grote ondernemingen, en biedt een evenwichtige mix van prestaties en kostenefficiëntie.

Waarom kiezen voor Splashtop boven TeamViewer?

 • Duidelijke communicatie: Geniet van de helderheid van video en audio in high definition, wat zorgt voor foutloze externe vergaderingen en ondersteuningssessies.
 • Kosteneffectiviteit zonder concessies: Profiteer van concurrerende prijsmodellen die volledige toegang bieden zonder de bank te breken.
 • Universele compatibiliteit: Ervaar uitgebreide ondersteuning voor alle belangrijke besturingssystemen, waardoor naadloze operaties mogelijk zijn in diverse IT-omgevingen.
 • Versterkte beveiliging: Wees gerust met verbeterde beveiligingsprotocollen, waaronder apparaatauthenticatie en tweefactorauthenticatie, voor gemoedsrust in elke sessie.

Voor degenen die op zoek zijn naar een mix van prestaties en betaalbaarheid, komt Splashtop naar voren als een sterke concurrent, met hoogwaardige externe toegang met een gebruiksvriendelijke interface en robuuste beveiligingsfuncties die het een ideale keuze maken voor bedrijven van alle groottes.

4. Zoho Assist

Zoho Assist is een cloudgebaseerde software voor externe ondersteuning en toegang die uitblinkt in het bieden van eenvoudige, veilige en schaalbare oplossingen voor bedrijven van alle groottes. De integratie met andere Zoho-producten maakt het een veelzijdige tool voor uitgebreid IT-beheer.

Waarom kiezen voor Zoho Assist boven TeamViewer?

 • Naadloze integratie: Integreert moeiteloos met de Zoho-suite, wat zorgt voor een gestroomlijnde ervaring voor gebruikers die al Zoho-producten gebruiken.
 • Waar voor uw geld: Biedt concurrerende prijsplannen, inclusief een genereuze gratis laag, waardoor een betaalbare oplossing wordt geboden zonder concessies te doen aan kwaliteit of functies.
 • Verbeterde beveiligingsmaatregelen: Implementeert sterke beveiligingsprotocollen zoals SSL en 256-bit AES-encryptie, waardoor uw gegevens veilig en beveiligd blijven.
 • Brede apparaatcompatibiliteit: Ondersteunt een breed scala aan apparaten en besturingssystemen, waardoor het toegankelijk is voor diverse IT-omgevingen.

Met deze functies blinkt Zoho Assist uit in het bieden van een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing voor bedrijven.

5. Pulseway

Pulseway is een uitgebreide RMM-oplossing die zich onderscheidt door zijn proactieve benadering van IT-beheer. Met een klantenbestand van meer dan 13.000 bedrijven wereldwijd biedt het platform van Pulseway een indrukwekkende reeks tools die zijn ontworpen om IT-operaties te automatiseren en te stroomlijnen.

Redenen om Pulseway boven TeamViewer te kiezen:

 • Proactieve monitoring en probleemoplossing: Pulseway blinkt uit in het identificeren en aanpakken van problemen voordat ze escaleren, waardoor downtime wordt geminimaliseerd en optimale prestaties worden gehandhaafd.
 • Uitgebreide beheermogelijkheden: Met beleidsinstellingen, automatisering en automatische herstelfuncties stelt Pulseway IT-teams in staat hun omgevingen effectief te beheren, verdergaand dan louter probleemreactie.
 • Efficiënte externe ondersteuning: Pulseway vermindert de noodzaak van lange externe sessies, waardoor de tijd van technici wordt verkort en verstoringen voor eindgebruikers worden geminimaliseerd.
 • Geïntegreerde alles-in-één oplossing: Of het nu gaat om monitoring, beheer of het starten van een externe sessie, het geïntegreerde platform van Pulseway biedt naadloze bediening vanuit één dashboard, samen met robuuste integratiemogelijkheden.
 • Onovertroffen mobiele app: De toonaangevende mobiele app van Pulseway stelt IT-professionals in staat om hun omgeving te beheren, monitoren en op afstand toegang te krijgen vanaf elke locatie, waardoor ongeëvenaarde flexibiliteit wordt gegarandeerd.
 • Geavanceerde rapportage: Met zijn uitgebreide scala aan rapportagemogelijkheden biedt Pulseway waardevolle inzichten, waardoor bedrijven hun IT-strategieën nauwkeurig kunnen afstemmen.

Versterk uw IT-beheer met Pulseway


Pulseway, het RMM van de volgende generatie, onderscheidt zich van zijn concurrenten door de nadruk te leggen op een proactieve en allesomvattende benadering van IT-beheer. In tegenstelling tot ConnectWise Control, dat zich richt op hoogwaardige en aanpasbare oplossingen, biedt Pulseway een meer geïntegreerde en geautomatiseerde ervaring op het gebied van IT-beheer. In tegenstelling tot AnyDesk en Splashtop, die uitblinken in externe toegangsmogelijkheden, biedt Pulseway een breder scala aan functies die verder gaan dan toegang, waaronder proactieve monitoring, automatisering en mobiel beheer. En, terwijl Zoho Assist profiteert van zijn integratie binnen het Zoho-ecosysteem, onderscheidt Pulseway zich met zijn ongeëvenaarde mobiele toegang en het vermogen om naadloos te integreren in elke IT-omgeving, waarbij controle over IT-infrastructuur opnieuw wordt gedefinieerd met de nadruk op preventie en efficiëntie.

Waar wacht je nog op? Breng uw IT-beheer naar een hoger niveau met de kracht van proactieve IT-oplossingen van Pulseway en zie zelf hoe ons platform uw bedrijfsactiviteiten kan transformeren.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo