MSP Marketing: 4 handige trucjes om de gebruikerservaring van de website te verbeteren

 Vrijdag 1 maart 2019
MSP website gebruikerservaring UX omslagfoto

Wat is gebruikerservaring (UX)


Wat een persoon voeltna interactie met elementen van de website-interface, zoals merkafbeeldingen, presentaties, functionaliteit, systeemprestaties en andere ondersteunende mogelijkheden - vervolgens tot actie leiden.


Waarom UX belangrijk is voor MSP-marketing


88% Het is onwaarschijnlijk dat van de gebruikers na een slechte ervaring naar uw website terugkeert.

Een slechte UX leidt tot frustratie, niet tot conversies. Als mensen niet kunnen vinden wat ze zoeken, verlaten ze uw site binnen een fractie van een seconde en nemen ze hun geld mee.

Een goede UX fungeert als brug in de conversietrechter van uw MSP-website. Het helpt gebruikers naadloos van de ene fase van de trechter naar de andere te gaan, wat tot daadwerkelijke conversies leidt.

Omgekeerd verbrandt een slechte UX die bruggen door lekken in de trechter te veroorzaken.

Gebruik deze vier handige trucs om de gebruikerservaring van uw MSP-website te verbeteren en het aantal conversies te verhogen als een baas!


1. Maak uw menu overzichtelijk


Als het gaat om het websitemenu: minder is meer. Beperk de menuopties van uw website tot maximaal zeven items; dat is het aantal dat een menselijk brein in één keer kan registreren. Kortom, meer opties betekenen dat er meer links moeten worden geopend en dat er meer informatie moet worden verwerkt.

Herstructureer het menu door de belangrijke informatie aan de linkerkant van de pagina te houden en ga geleidelijk naar het midden. “Belangrijk” varieert van MSP tot MSP, maar het is standaard om uw contactgegevens gemarkeerd te hebben in de menubalk.

Bezoekers kunnen prangende vragen hebben die beantwoord moeten worden. Een directe link naar het e-mailadres of telefoonnummer van uw MSP zorgt ervoor dat deze vragen snel worden beantwoord, wat een goede UX oplevert.

MSP website gebruikerservaring (UX) menu

2. Let op de servicecatalogus


Concentreer u op hoe de servicecatalogus moet worden gecategoriseerd in plaats van op welk serviceaanbod moet worden weergegeven. Vaak blijven gebruikers achter met te veel categorieën en subcategorieën, terwijl ze in werkelijkheid op zoek zijn naar een bepaalde servicecategorie.

Te veel informatie kan bezoekers overweldigen; te weinig houdt bezoekers in het donker. Verbeter de categorisering van diensten om geïnformeerde besluitvorming te stimuleren, en doe dit snel.

Klantgerichte taal, gebruikers kunnen gemakkelijk naar services zoeken met bekende woorden. Voeg geen mooie titels toe aan uw serviceaanbod, tenzij dit nodig is. Gebruik veelgebruikte terminologieën om services te benoemen en te beschrijven.

Servicebundels, presenteren elke servicecategorie als een uitgebreide end-to-end oplossing voor een specifiek(e) probleem(en).

Pulseway productpagina's begeleiden gebruikers bij het maken van de juiste keuze en het opbouwen van transparantie.

MSP website gebruikerservaring (UX) Pulseway

3. Laat zien, vertel het niet


Het verpakken van uw verkooppraatje in een storytelling-format is 22 keer gedenkwaardiger dan het veld zelf.

Welke van deze zou u beschouwen als effectieve berichtenuitwisseling?

Vertel: Wij bieden IT-netwerkdiensten op afstand.

Toon: Houd uw IT-netwerk moeiteloos overal actief.

De waarheid is — Het vertellen van een goed verhaal om de aandacht van websitebezoekers te trekken, te richten en vast te houden is een belangrijk element van een goede UX.

Probeer deze hacks om uw vertelervaring te verbeteren:

  • Gebruik witruimte. Houd de ruimte op de website leeg rond belangrijke stukjes inhoud. Gebruikers kunnen zich volledig op de inhoud concentreren, zonder enige afleiding.
  • Valideer je verhaal. Breng bedrijven en projecten onder de aandacht die succes uit het verleden aantonen. Getuigenissen zijn geweldig, maar als u een stap verder wilt gaan, kunt u lange casestudy's maken waarin wordt gesproken over specifieke problemen die u voor klanten hebt opgelost.
  • Waak nieuwsgierig. Trek de aandacht van etalageshoppers met korte inhoud die waarde biedt. Zodra ze verloofd zijn, vraag je ze zich te abonneren om gebruik te kunnen maken van de volledige versie van de inhoud, oftewel inhoudsupgrades. U kunt de contactgegevens vastleggen van gebruikers waarvan het onwaarschijnlijk is dat ze rechtstreeks contact met u opnemen.

4. Nee, wolkenkrabberafbeeldingen


MSP-website gebruikerservaring (UX) boilerplate

Staat jouw website vol met saaie stockfoto’s van wolkenkrabbers zoals die hierboven?

Bezoekers zien generieke afbeeldingen in een handomdraai, omdat ze deze al elders hebben gezien. Als gevolg hiervan wordt uw website gezien als een gewone MSP-website. Die perceptie wordt uiteindelijk overgedragen op uw MSP-merk, waardoor er geen verbinding met de gebruiker ontstaat.

Mensen hebben betrekking op mensen, niet op levenloze gebouwen. Creëer die speciale band met bezoekers door afbeeldingen te gebruiken van echte mensen, jouw mensen. Geef gebruikers een voorproefje van uw bedrijfscultuur, waardoor uw website en merk herkenbaarder worden.

Gebruik een doe-het-zelf-fotografiebenadering waarbij u foto's maakt van teamleden die interessante dingen doen. Teams die zich voorbereiden op een vakevenement, interactie met klanten, kerstvakantiefoto's en meer. Het idee is om uw merk, diensten en producten over te brengen zoals u dat wilt.

Bonustip: Comprimeer afbeeldingen met een hoge resolutie zodat ze geen beslag leggen op uw bandbreedte en uiteindelijk de snelheid van uw site vertragen - zeker een slechte UX.

Houd deze belangrijke punten in gedachten:

  • De bestandsgrootte van de afbeelding mag niet groter zijn dan 1 MB
  • Gebruik geen PNG-indeling voor grote afbeeldingen, maar gebruik in plaats daarvan JPEG
  • Gebruik gratis hulpprogramma's voor beeldoptimalisatie, zoals JPEG Optimizer, Optimizilla, CompressNow, om er maar een paar te noemen

Verbeter de UX consistent


Gebruik heatmaps en websiteanalyses om inzicht te krijgen in hoe gebruikers omgaan met verschillende website-elementen. Dit helpt u elementen te identificeren die de gebruikerservaring belemmeren en deze snel op te lossen.

De aard van gebruikersinteracties kan veranderen afhankelijk van het apparaat dat ze gebruiken om toegang te krijgen tot uw website. Pas de bovenstaande suggesties op alle apparaten toe om een omnichannel-ervaring mogelijk te maken.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo