Top 5 patchbeheersoftware in 2020

 Maandag 22 juni 2020
Top 5 patchbeheersoftware in 2020

Patchen is de sleutel tot het beschermen van IT-netwerken tegen eventuele kwetsbaarheden veroorzaakt door problemen in individuele softwareprogramma's. Om de dreiging onder controle te houden is het essentieel dat updates regelmatig worden geïnstalleerd en zo snel als praktisch mogelijk is nadat ze zijn uitgebracht. Gezien het enorme scala aan software dat in een typisch IT-netwerk wordt gebruikt en het aantal patches dat elke dag wordt uitgebracht, vinden MSP's en IT-professionals het ongelooflijk moeilijk om het patchbeheerproces bij te houden voor de netwerken die zij beheren.

Het is vrij gebruikelijk dat cybercriminelen netwerken met niet-gepatchte kwetsbaarheden misbruiken. Volgens Security Boulevard vond 60 procent van de cyberaanvallen plaats netwerken waar een softwarepatch beschikbaar was maar niet werd toegepast. Dit levert een duidelijk bewijs voor de behoefte aan een krachtige patchoplossing om ervoor te zorgen dat de patching up-to-date blijft.

Vanwege het belang van patchen, evenals de handmatige tijd- & Hoewel het veel moeite kost, is krachtige patchbeheersoftware die het proces kan automatiseren zonder enige handmatige tussenkomst zeer gewild bij IT-beheerders over de hele wereld. Een ideale softwareoplossing voor patchbeheer is een oplossing die eenvoudig te installeren is, softwarepatches op afstand installeert, automatisch het netwerk scant om er zeker van te zijn dat alle eindpunten gedekt zijn en rapporten genereert over alle patchtaken.

We hebben een lijst samengesteld met vijf van de beste patchbeheersoftwareoplossingen op de markt en geanalyseerd hoe ze zich tot elkaar verhouden. Lees verder om de mogelijkheden van deze verschillende producten te begrijpen en hoe u de beste oplossing kunt vinden die bij u past.


1. Pulseway-patch


Pulseway heeft onlangs stand-alone patchbeheersoftware geïntroduceerd, die voor het eerst beschikbaar is voor gebruikers buiten Pulseway RMM. Als stand-alone software kan Pulseway Patch worden gebruikt om op een eenvoudige en efficiënte manier een reeks patchtaken uit te voeren.

De belangrijkste reden voor de productlancering was om tegemoet te komen aan de eisen van IT-afdelingen en Managed Service Providers (MSP's) die het vaak moeilijk vinden om een krachtige patchoplossing te gebruiken zonder hun RMM te veranderen. Pulseway Patch kan worden geïntegreerd met andere RMM-oplossingen op de markt of kan functioneren als een zelfstandig product, alleen voor patchen.

Pulseway Patch is eenvoudig te installeren en kan direct worden gebruikt zonder onboarding. Het ondersteunt momenteel meer dan 90 softwaretitels van derden en de lijst blijft groeien. Pulseway Patch wordt ook geleverd met een krachtige automatiseringsfunctie waarmee technici al hun patchtaken kunnen automatiseren zonder enige handmatige tussenkomst.

Een ander opvallend kenmerk hier is dat Pulseway patchondersteuning biedt voor aangepaste softwaretitels van derden die uniek zijn voor een IT-omgeving. Pulseway Patch kan overal centraal worden beheerd met behulp van de mobiele Pulseway-app, die technici volledige controle geeft over het patchproces vanaf hun smartphones. Technici kunnen ook rapporten genereren over verschillende patchtaken en de algehele gezondheid analyseren van de IT-netwerken die zij beheren.

Hoogtepunten van de Pulseway-patch

 • Ondersteuning voor meer dan 90 veelgebruikte softwaretitels van derden
 • Ondersteuning voor aangepaste softwaretitels van derden
 • Installatie op afstand van alle patches met sterke automatiseringsmogelijkheden
 • Centraal beheer van alle patchtaken

2. Chocoladeachtig


Chocolatey is een Windows-pakketbeheerder die kan worden gebruikt voor het beheren van patches. Het kan eenvoudig in elke IT-omgeving worden geïmplementeerd om het complexe proces van het volgen en beheren van software-updates te vereenvoudigen. Chocolatey kan worden geïntegreerd met uw bestaande softwareoplossing en kan vanaf elke locatie centraal worden beheerd.

Chocolatey for Business (C4B) is de enterpriseversie waarmee gebruikers het beheer van hun Windows-omgeving kunnen automatiseren met een DevOps-aanpak. Naast C4B heeft Chocolatey ook een open-source editie en een pro-editie voor individuele gebruikers.

Het nadeel is dat de open-sourceversie van Chocolatey zeer beperkte functies heeft. De gebruikersinterface van de C4B-versie kan een beetje lastig zijn voor gebruikers op instap- of gemiddeld niveau. Ook is er geen mobiele functionaliteit of patch-specifieke functionaliteit in deze tool.

Hoogtepunten van Chocolatey

 • Meer GUI's en naadloze gebruikerservaring
 • Snelle implementatie en eenvoudige schaalbaarheid
 • Diepe integratie met toonaangevende technologieën

3. Ninite Pro


Ninite Pro is een van de populairste browsergebaseerde applicatiebeheertools op de markt. De patchfunctionaliteit ondersteunt een reeks Windows-apps van derden die met slechts één klik over een heel IT-netwerk kunnen worden geïnstalleerd. OS-patching is beschikbaar voor Windows 7 en latere versies.

Voor individuele gebruikers is een gratis versie van de software met een handmatig patchproces beschikbaar. De pro-versie wordt geleverd met een automatiseringsfunctie waarmee een technicus hetzelfde account kan gebruiken om voor meerdere klanten op verschillende locaties te zorgen. Al deze functies maken Ninite Pro een goede oplossing voor kleine gebruikers.

Omdat het een applicatiebeheertool is, biedt Ninite Pro patching alleen als onderdeel van zijn functionaliteit. Het werkt alleen op een vooraf gedefinieerde reeks applicaties en er is geen optie om er aangepaste titels aan toe te voegen. Ook is de automatiseringsfunctie beperkt in Ninite Pro.

Hoogtepunten van Ninite Pro

 • Updates patchen en implementeren vanuit de browser
 • Een live webinterface om patches in actie te zien
 • Mogelijkheid om machines naar wens te sorteren, filteren en organiseren

4. Evenementen


Ivanti biedt een reeks oplossingen voor IT-activa- en servicebeheer. Het biedt patchondersteuning voor een uitgebreide catalogus van applicaties en besturingssystemen van derden. Eindpunten met verschillende besturingssystemen, zoals Windows, macOS en Linux, worden door Ivanti ondersteund.

Ivanti kan alle assets in uw IT-netwerk ontdekken en patchondersteuning op afstand bieden met beperkte handmatige tussenkomst. Het allerbelangrijkste is dat al uw patchtaken kunnen worden beheerd vanaf een uniform platform.

Ondanks dat ze over een robuuste patchservice beschikken, hebben veel gebruikers problemen ondervonden met de distributiepakketten. De functies ervan kunnen ook leiden tot complexiteit tijdens de implementatie, dus dit moet zorgvuldig worden beheerd.

Hoogtepunten van Ivanti

 • Mogelijkheid om consistent patchingbeleid vast te stellen en te automatiseren
 • Elimineert problemen die gebruikersapparaten vertragen
 • Uitgebreide platformondersteuning voor verschillende besturingssystemen

5. Beheerengine


Patch Manager Plus van ManageEngine is een veelzijdige patchoplossing die patchondersteuning biedt voor een reeks applicaties van derden. Het biedt ook geautomatiseerde patching-implementatie voor Windows-, macOS- en Linux-besturingssystemen. Alle patchtaken kunnen naadloos worden beheerd vanuit één enkele interface.

Technici en IT-professionals kunnen hun patchtaken automatisch plannen en maximale bescherming van hun IT-netwerken garanderen. De patchbeheerconsole is gemakkelijk te navigeren en technici kunnen een breder overzicht krijgen van de gezondheid van de IT-systemen die ze beheren met behulp van de inzichtelijke patchrapporten die ze hier kunnen genereren.

Het nadeel is dat nieuwe gebruikers het vaak een beetje moeilijk vinden om de tool te gebruiken zonder de juiste onboarding. De gebruikersinterface zou intuïtiever kunnen zijn, terwijl sommige gebruikers tijdens hun handelingen met vertraging te maken kunnen krijgen. Ook klagen veel gebruikers dat ze niet voldoende van tevoren op de hoogte zijn gesteld van de gedwongen herstart na het einde van de respijtperiode.

Hoogtepunten van ManageEngine

 • Ondersteuning voor platformonafhankelijke patches
 • Grote opslagplaats van patchapplicaties van derden
 • Mogelijkheid om de implementatie aan te passen aan iemands unieke behoeften

Verbeter de beveiliging met geautomatiseerde patches


Voor technici en IT-beheerders die met een breed scala aan eindpunten werken, is handmatig patchen niet alleen inefficiënt, maar ook onmogelijk om bij te houden. Wanneer u uw patch-updates niet kunt bijhouden, wordt uw hele netwerk blootgesteld aan onvoorziene cyberdreigingen. Hoe verouderder uw patchsystemen zijn, hoe meer u wordt blootgesteld aan beveiligingsbedreigingen. Daarom hebben we krachtige patchtools die het proces automatiseren en kwetsbaarheden in een IT-netwerk elimineren.

Tegenwoordig is werken op afstand een essentiële vereiste geworden voor organisaties, en het veilig houden van de IT-omgeving met geautomatiseerde patching is van het allergrootste belang voor organisaties van elke omvang. Met een sterke patchoplossing kunt u alle software-updates efficiënt beheren en de beveiliging van uw IT-netwerk verbeteren.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo