4 Slimme kostenoptimalisatietactieken voor MSP's

 Maandag 26 november 2018

De algemene bedrijfsregel is om meer klanten te werven, de omzet te verhogen en de winst te maximaliseren. Realistisch gezien is dat te mooi om waar te zijn. Er zullen momenten zijn waarop uw MSP niet over voldoende klanten beschikt om u door het break-evenpunt heen te helpen.

Vaak zal winst niet het resultaat zijn van incrementele inkomsten, maar eerder van slimme kostenoptimalisatietactieken. Een systematische kostenbesparende aanpak om winst te behalen, terwijl een gezonde cashflow behouden blijft, of zoals de C-Suite het graag noemt: winstgevende groei.

Laten we eens kijken hoe uw MSP winstgevende groei kan realiseren met behulp van deze vier kostenoptimalisatietactieken.


1. Kies voor cloud (of niet)


Cloud computing heeft een zwak voor de cashflow van kleinere MSP's. Factoren als geen hardware-onderhoudskosten, betalen per gebruik en schaalbaarheid, om er maar een paar te noemen, hebben ertoe geleid dat de cloud een populaire tactiek voor kostenoptimalisatie is geworden.

Grotere MSP's zouden on-premise echter een betere optie vinden in termen van prijs-kwaliteitverhouding. De vrijheid om aan te passen en totale controle over gegevens zijn belangrijke redenen die on-premise relevant zijn gebleven onder twee derde van de ondernemingen.

De keuze tussen cloud en on-premise hangt af van jouw wensen. Het enige dat u in gedachten moet houden is dat het u, ongeacht welke partij u kiest, op de lange termijn kosten moet besparen.


2. Streef naar proactieve service


Proactieve klantenservice staat gelijk aan hogere besparingen. Door problemen aan te pakken nog vóór het klantcontact leidt dit tot minder tickets. U bespaart op kostbare manuren en andere middelen, waardoor een gezonde cashflow ontstaat.

Het is duidelijk dat proactief handelen vereist dat u te allen tijde op de hoogte bent van elk probleem. Dit is waar u een betrouwbare RMM nodig heeft.

Pulseway RMM-oplossing identificeert niet alleen problemen in realtime, maar zorgt ervoor dat u ze ter plekke kunt oplossen -gaan. Graaf dieper in de oorzaak van het probleem om ervoor te zorgen dat het niet opnieuw gebeurt.

Kortom, Pulseway legt de lat hoger voor proactieve klantenservice.


3. Pas netwerkautomatisering toe


Door automatisering in uw netwerkinfrastructuur te implementeren, kunt u elke uitgegeven dollar oprekken. Als u geen echte manuren hoeft te besteden aan algemene taken, bent u verzekerd van een beter rendement tegen minimale kosten.

Bovendien kunnen MSP's de kosten die het gevolg zijn van menselijke fouten terugdraaien. Het is geen verrassing dat 79% van de bedrijven die automatisering adopteerden, in staat waren hun netwerk efficiënt te repareren problemen.

Netwerkintegriteit met solide rendementen: een win-winsituatie


4. Investeer in opleiding


Als je denkt dat training duur is, probeer dan onwetendheid. Ongetraind personeel kan met hun slechte werkkwaliteit klanten gemakkelijk frustreren; een belangrijke oorzaak voor ca. 67% van het klantverloop.

Maar het ergste is het omgaan met een enorm personeelsverloop. Ambitieuze medewerkers willen op de hoogte zijn van de nieuwste vaardigheden om de uitdagingen van vandaag aan te kunnen. Een gebrek aan opleiding op de werkvloer zorgt ervoor dat ze de organisatie verlaten om betere kansen te krijgen.

Probeer deze kosteneffectieve ideeën om dergelijke situaties te voorkomen:

  • Uitgebreide onboarding
  • DIY-gebruikershandleidingen
  • Veelgestelde vragen

Bouw een cultuur van kostenoptimalisatie


Kostenoptimalisatie kan niet worden beschouwd als eenmalige kostenbesparingen. Het zal geen impact hebben op de winst of de groei. Implementeer in plaats daarvan een sterke cultuur voor kostenoptimalisatie. De bottom-upbenadering omvat kosteneigendom, grotere verantwoordelijkheid en een sterkere naleving van financiële discipline.

Voer een periodieke beoordelingscyclus uit om meer inzicht te krijgen in de resultaten van de kostenoptimalisatie. Zorg voor een mentaliteit van voortdurende verbetering, waardoor individuen zelf tactieken kunnen identificeren en implementeren.

Het komt erop neer dat kostenoptimalisatie het beste werkt als iedereen erin meegaat.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo