Verticale markten: één sleutel tot MSP-succes

 Woensdag 4 april 2018

De MSP-markt is een drukke ruimte. Als je geen differentiatie hebt, concurreer je alleen op prijs – een verliezend spel.

Specialisatie en differentiatie zijn van cruciaal belang voor concurrentievoordeel. U kunt zich specialiseren in bepaalde technologieën, zoals beveiliging of externe desktops. U kunt echter ook expertise ontwikkelen in verticale markten, waar u uw diepgaande technische kennis combineert met een rijk inzicht in de sector. Hier verkoopt u beide soorten expertise en kunt u premiumdiensten aanbieden tegen een grotere marge.

Eén MSP, Jan Chapman, de mede-oprichter en algemeen directeur van het in Melbourne, Australië gevestigde MSP Blueshift, schreef in Kanaalfutures dat als hij Als er een nieuw MSP zou worden gestart, zou het verticaal zijn.

Zijn advies? “Wees een nichespecialist – Er zijn zoveel MSP’s dat de concurrentie waanzinnig is. Je moet een specialist zijn op een bepaald gebied, zoals in een verticale markt”, betoogde Chapman.

Bereid je dan voor om die markt te bedienen. “Begrijp die niche: wat hun vereisten zijn, spreek hun taal, niet alleen de IT-kant ervan, maar alles wat ze doen, hun hele bedrijf, wat belangrijk voor hen is, welke problemen ze hebben vanuit zakelijk oogpunt, in plaats van vanuit technisch oogpunt. . Omdat iedereen alle technische dingen doet, vervolgde hij. “Het eigenlijke vakgebied is de enige manier om je te onderscheiden van de concurrentie.”

Channele2e volgt de beste verticale MSP's en krijgt door zijn onderzoek verticaal inzicht. Ten eerste blijkt dat mensen met diepgaande verticale expertise indrukwekkende jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) hebben. Hier zijn twee trends gebaseerd op het onderzoek van websites uit 2017:

Bankieren op bankieren

De bank- en financiële dienstverleningssector is een populaire branche, en hier is compliance-expertise een waardevol MSP-product.

De MSP Telemarketing-website is enthousiast over financiën. “Bedenk dat er in het bankwezen veel regelgeving, cybercriminele activiteiten en menselijke fouten voorkomen. Cybercriminelen proberen contant geld te stelen en overheidsregels proberen hun zwakke controle te behouden (wat vaak een illusie is). MSP's die grote en kleine banken kunnen helpen hun weg te vinden in dit mijnenveld van technologische implicaties kunnen zichzelf zeer waardevol maken. Identificeer de behoefte aan bankbeveiliging, zoals het bestrijden van indringing door cybercriminelen en de gevolgen daarvan, en laat vervolgens zien hoe uw MSP het risico op een dergelijke gebeurtenis kan verminderen,' de site uitgelegd. “Bovendien wordt het, naarmate activa steeds meer worden gedigitaliseerd, een taak voor technologiebedrijven die met banken samenwerken om hen te helpen bij het ontwerpen van oplossingen voor rampenherstel en bedrijfscontinuïteit. Alle banken moeten ze hebben. Als je in deze kernbehoefte kunt voorzien, kun je een graantje meepikken van deze verticale markt.”


Gezondheidszorg


Gezondheidszorg

Gezondheidszorg is een geweldige branche. Het is een groeiend vakgebied en u kunt zich concentreren op deelmarkten zoals thuiszorg, particuliere praktijken, ziekenhuizen en verpleeg- en woonzorginstellingen. Eén groot hefboompunt is compliance. De meeste kleine en middelgrote zorginstellingen hebben weinig idee van de technologie die nodig is om aan de regels te voldoen. Met een RMM en IT-automatisering kunnen MSP's de gezondheidszorgactiviteiten beveiligen en hen helpen naleving te bereiken en te bewijzen.


Onderwijs


Onderwijs

Zowel het basis- als het hoger onderwijs zijn geweldige sectoren. Hier kunnen MSP's het zware werk overnemen dat ondergefinancierde IT-medewerkers in het onderwijs vasthoudt. En MSP's kunnen IT-automatiserings- en RMM-oplossingen toepassen om belangrijke IT-functies af te handelen, zoals beveiliging, helpdesk, patching en software-updates.

“Hoewel het enige tijd kan duren om een overheidscontract van sommige onderwijsinstellingen binnen te halen, zijn er volop mogelijkheden. De technologie die nodig is voor smartboards komt steeds vaker voor in de klas. Tablets, laptops en desktops spelen tegenwoordig een rol in de meeste onderwijsactiviteiten, zelfs op het niveau van de basisschool. Naarmate de technologie zich verder uitbreidt, zal de impact ervan leiden tot steeds diepgaandere onderwijsoplossingen voor jongeren. Het is logisch om zo veilig mogelijk betrokken te raken bij deze markt”, betoogde de MSP Telemarketing-site.

Ontdek hier hoe de Pulseway RMM het onderwijs ondersteunt.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo