Hoe u een rit van 40 minuten kunt vermijden voor een reparatie van 30 seconden

 Dinsdag 10 maart 2015

De back-upbeheerder kon op afstand werken en hoefde nooit meer dan 40 minuten te reizen.


Traditionele ondersteuning


Het beheren van uw IT-infrastructuur is een zware klus en het is vooral zwaar voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud, het wisselen van oproepkrachten en storingen. Een bestandssysteem raakt vol en er klinkt een waarschuwing. Een service mislukt en er gaat opnieuw een waarschuwing uit naar beheerders. Een server gaat offline en uiteindelijk komt er een waarschuwing op de mobiele telefoons van de technische ondersteuning. Helaas zijn de beheerders die de waarschuwingen ontvangen soms ver weg van hun computers en kunnen ze hen niet tijdig bereiken om de problemen te onderzoeken of op te lossen. Op het eerste gezicht lijkt dit de perfecte gelegenheid om een oplossing voor beheer op afstand te implementeren, zodat beheerders onmiddellijk op waarschuwingen kunnen reageren.

Het probleem met oplossingen voor extern beheer is dat het toestaan van externe toegang tot administratieve functies op kritieke servers en services riskant is - riskant vanuit veiligheidsoogpunt. En dan is er nog het probleem van de beveiliging van mobiele apparaten. Uw personeel kan echter niet 24 uur per dag, zeven dagen per week, 52 weken per jaar werken en constant waakzaam blijven over elk aspect van een complex scala aan systemen zonder enige vorm van verlichting – verlichting in de vorm van meer personeel of beter. hulpmiddelen.

Uw oproepsysteembeheerder heeft bijvoorbeeld al weken geen melding van ernst 1 of 2 gehad en besluit daarom met zijn gezin mee uit eten te gaan. Het is onvermijdelijk dat hij een waarschuwing krijgt als hij en zijn gezin beginnen te eten. Hij kan niet weggaan en hoopt terug te keren voordat zijn familie klaar is met eten, dus pakken ze alles in en gaan met het avondeten in dozen naar huis. Hij zet zijn gezin thuis af en gaat naar kantoor om de volgende twee uur te besteden aan het herstarten van de diensten.

Een andere netwerkbeheerder wil meerdere systemen updaten met de benodigde patches en moet daarom urenlang op kantoor in de serverruimte blijven om de patches uit te voeren. Voordat ze die avond thuiskomt, gaat er een waarschuwing af en is ze op weg terug naar kantoor om een systeem opnieuw op te starten dat na een patch niet goed is afgesloten.

Een back-up is mislukt en er is om vier uur 's ochtends een waarschuwing verzonden naar uw back-upbeheerder. Hij rijdt naar kantoor en ontdekt een vastlopend proces dat moet worden gestopt en opnieuw gestart. Hij denkt bij zichzelf: '40 minuten woon-werkverkeer voor een reparatie van 30 seconden.'


beheer op afstand


Een oplossing voor beheer op afstand is zeker een antwoord op het probleem. Maar zou een dergelijke oplossing de beheerder die zijn gezin naar een restaurant bracht, in staat hebben gesteld de oplossing op afstand te verhelpen? Ja, maar niet vanuit het restaurant. Door de vroegtijdige waarschuwing zou de tijd voor zijn gezin te kort zijn gekomen.

De tweede beheerder had haar werk misschien wel op afstand kunnen doen, maar hoe zit het met de volgende pagina? Ze had naar huis moeten gaan om verbinding te maken met het netwerk voor een oplossing voor beheer op afstand, of naar kantoor moeten terugkeren om het systeem ter plaatse opnieuw op te starten.

De back-upbeheerder had op afstand kunnen werken en zou nooit de rit van 40 minuten hebben gemaakt.

Eén op de drie resoluties op afstand is niet slecht.


Mobiel beheer


Laten we deze drie scenario's opnieuw afspelen met behulp van extern beheer met mogelijkheden voor mobiele apparaten.

Uw oproepbare systeembeheerder heeft al weken geen melding van ernst 1 of 2 gehad, dus besluit hij zijn gezin mee uit eten te nemen. Het is onvermijdelijk dat hij een waarschuwing krijgt als hij en zijn gezin beginnen te eten. Hij controleert de waarschuwing op zijn telefoon, opent zijn Pulseway-app, vindt de overtredende systemen en start hun services opnieuw vanaf de tabel. Natuurlijk, het is een beetje onbeleefd van hem om zijn telefoon te gebruiken tijdens het eten, maar hij heeft het probleem onmiddellijk opgelost en zijn voorgerecht is nog warm.

Een andere netwerkbeheerder wil verschillende systemen updaten met de vereiste patches, dus pakt ze haar iPad, opent de Pulseway-app en begint vanaf haar bank haar systemen te patchen. Als ze klaar is met patchen, blijft ze onafgebroken naar haar film kijken. Voordat de grote plotwending plaatsvindt, gaat er een waarschuwing af en zit ze binnen enkele seconden op haar iPad om een systeem opnieuw op te starten dat na een patch niet goed is afgesloten.

Een back-up is mislukt en er is om vier uur 's ochtends een waarschuwing naar uw back-upbeheerder gestuurd. Hij wordt wakker, controleert de waarschuwing op zijn telefoon, opent de Pulseway-app, lokaliseert het systeem, stopt het vastgelopen proces, start het opnieuw op en gaat om vier uur weer in de slaapstand: 15.00 uur

Bewaak en beheer IT-systemen vanaf elke smartphone of tablet

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo