Hoger onderwijs kan krappe budgetten overwinnen en verspreide eindpunten beheren met mobiel RMM

 Maandag 28 augustus 2017

Het hoger onderwijs is een markt met unieke en uitdagende behoeften. De budgetten zijn voor altijd mager, de studentenpopulatie en het personeel hebben te maken met verloop, en deze scholen moeten innoveren als ze concurrerend willen zijn.

Voor IT en de MSP's die het onderwijs bedienen, bestaat de uitdaging erin een complexe en veranderende omgeving te vereenvoudigen, draaiende te houden en te verzekeren dat deze veilig is.

En hoewel het aantal werknemers in het MKB in de tientallen of honderden kan liggen, kunnen zelfs kleine scholen duizend of meer leerlingen hebben. Ondertussen verandert de faculteit vaak, en zitten bestaande docenten niet bepaald vastgeketend aan hun bureau, maar werken ze in het veld, in een laboratorium, en moeten ze computerwerk doen vanuit kunst- en andere studio's.

Dat zijn veel eindpunten met veel beweging.

Het verspreide karakter van campussen is een andere uitdaging. Het antwoord op deze problemen is een Remote Monitoring and Management (RMM)-oplossing. Met een RMM kunnen IT-professionals en serviceproviders uit het hogere onderwijs alle computermiddelen ontdekken waarvoor ze verantwoordelijk zijn, ervoor zorgen dat ze worden bijgewerkt, deze controleren op problemen en problemen oplossen, waar de beheerder zich ook bevindt.

Met RMM-automatisering worden veel van deze IT-taken zonder tussenkomst uitgevoerd en worden oplossingen gebruikt voor problemen waarvan is bewezen dat ze in een echte situatie werken. Dit inzicht in eindpunten, in combinatie met automatisering, verandert fundamenteel de manier waarop met IT wordt gewerkt. Beheerders zijn niet langer acht of meer uur per dag bezig met het oplossen van dezelfde oude problemen.

Eén IT-professional profiteert van de voordelen van de Pulseway mobile-first RMM. "Nu beheren we de meeste van onze dagelijkse taken vanaf onze smartphones. Het beste deel is dat Pulseway ons op de hoogte stelt van eventuele problemen voordat gebruikers zelfs maar enige vertraging opmerken. Ik kan 's ochtends meteen snel een blik werpen op de serverprestaties. Gewoon zijn Het is een enorme bonus voor ons geweest om te kunnen zien of er problemen zijn voordat de werkdag begint – en deze direct te kunnen oplossen –”, aldus Eugene Chan, adjunct-directeur Digital Services University van de Auckland Business School.

Bovendien kunnen andere veelvoorkomende taken volledig door het RMM worden uitgevoerd, zoals het up-to-date houden van antivirusprogramma's, het uitvoeren van veiligheidscontroles of het maken van back-ups. In te veel gevallen worden deze taken één voor één uitgevoerd, waardoor tijd wordt verspild en tot menselijke fouten kunnen leiden.

Deze IT-efficiëntie is van cruciaal belang in het hoger onderwijs. Als de IT-kosten en de benodigde arbeid laag kunnen worden gehouden, kunnen de geld- en IT-focus worden gericht op innovatie en echte strategische computerprioriteiten.

Lees hier meer over de waarde van de Pulseway mobiele RMM voor het hoger onderwijs.


Het probleem met probleemoplossing


Nu steeds meer onderwijs via online leren en websamenwerking naar het internet verhuist, is het garanderen van de beschikbaarheid van docenten van cruciaal belang. Zonder automatisering en goede ticketing worden deze reparaties lukraak afgehandeld, waardoor docenten en studenten in de steek worden gelaten. Met een RMM, goede service/helpdesk en ticketing, en automatisering is het oplossen van problemen minder problematisch. Hoe belangrijk is dat? Erg. Om te beginnen worden problemen zonder een RMM pas aangepakt als ze zich volledig hebben gemanifesteerd, waarbij een ontstelde eindgebruiker op een antwoord wacht.

Het RMM moet problemen opsporen voordat ze rampen worden. Nog beter: de RMM vertelt de beheerder waar het probleem vandaan komt. Zonder dit besteedt IT ongeveer 40% van zijn tijd aan het vinden van de hoofdoorzaak van een probleem, en de rest van zijn tijd aan herstel.

De schoonheid van een mobiele RMM

Pulseway is een ultramoderne RMM die alle RMM-functies naar uw mobiele apparaat brengt. Hiermee worden beheerders, ongeacht hun locatie, gewaarschuwd voor problemen zoals mogelijke systeemstoringen. Het RMM kan vervolgens de situatie verhelpen en downtime en mogelijk gegevensverlies voorkomen.

Beheerders kunnen voortbouwen op de Pulseway-functies en het gedrag ervan aanpassen door andere tools of functies te integreren met behulp van de REST API of de Cloud API.

Lees hier meer over Mobile RMM

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo