Waarom IT-professionals solide patchbeheersoftware nodig hebben

 Vrijdag 16 augustus 2019
Waarom IT-professionals solide patchbeheersoftware nodig hebben

Sint Maarten, een prachtig land in het Caribisch gebied, heeft een harde les geleerd toen een dodelijke cyberaanval legde de hele natie een week lang lam. Het verouderde IT-netwerk kon simpelweg niet overleven in het tijdperk van het Dark Web.

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe veilig en up-to-date uw netwerk is?

In werkelijkheid getuigt een datalek veroorzaakt door een verouderd netwerk van de incompetentie van een IT-professional, in plaats van van het vaardigheidsniveau van een hacker. Het standaardantwoord voor alle pop-ups die ons eraan herinneren het systeem bij te werken is ‘herinner me er later aan’, waarbij werk boven beveiliging wordt geplaatst. Het is geen wonder dat werkverplichtingen vaak de schuld krijgen van het beperken van de mogelijkheid om massale updates uit te voeren.

Dit is waar patchbeheer om de hoek komt kijken.

Patchbeheer verkrijgt, installeert en rapporteert alle patches aan het systeem, rechtstreeks vanuit één dashboard. Het houdt uw IT-infrastructuur up-to-date en bespaart kostbare manuren – en dat is nog maar het topje van de ijsberg.


IT-professionals hebben meer patchbeheer nodig dan ze denken


IT-professionals hebben meer patchbeheer nodig dan ze denken

Datalekken kunnen het bedrijf duizenden, zo niet miljoenen dollars kosten, waardoor de reputatie van het hele bedrijf in gevaar komt. De afgelopen maanden hebben veel overheidsinstanties, bedrijven en onderwijsinstellingen hebben deze harde realiteit onder ogen moeten zien.

Patchbeheer is een krachtig afschrikmiddel om datalekken te voorkomen en de algehele prestaties van uw IT-netwerk te verbeteren.


Beveiliging vooraf


Applicaties zijn niet perfect als ze op de markt komen. Patchbeheer is als een verband om hun tekortkomingen te genezen en ervoor te zorgen dat er geen beveiligingslekken in de infrastructuur ontstaan.

Het stopt de beweging van hackers die de applicatie proberen te misbruiken op dezelfde dag dat een kwetsbaarheid wordt gevonden, wat meestal bekend staat als een zero-day-aanval.

Door uw netwerk op alle fronten te beveiligen, schept u vertrouwen bij klanten en andere belanghebbenden: een win-winsituatie.


Verhoog de productiviteit


Patchbeheer zorgt ervoor dat alle programma's soepel werken, waardoor ongeplande downtime wordt verminderd. De ononderbroken werking verhoogt de productiviteit van de organisaties.

Niettemin zijn de grootste weldoeners van patchbeheer IT-professionals. Het handmatig installeren van patches kan achterwege blijven, zodat IT-professionals aan hun kerntaken kunnen werken.

Bovendien kunt u IT-strategieën sneller uitvoeren dan uw concurrenten, waardoor uw bedrijf een gunstige keuze is voor klanten en experts uit de sector.


Naleving


Patchbeheer zorgt ervoor dat uw organisatie voldoet aan compliance-eisen, zoals PCI, HIPPA en GDPR. Met een volledig gepatcht netwerk heeft u een betere controle over de netwerkbeveiliging en kunt u mogelijk zware juridische boetes vermijden.

Veel industrieën stellen hun richtlijnen voor de naleving van de beveiligingsvoorschriften op. Effectief patchbeheer zorgt ervoor dat u ruimschoots aan deze normen voldoet.


Verbeter uw patchbeheer met Pulseway


Verbeter uw patchbeheer met Pulseway

Pulseway maakt patchbeheer eenvoudig, schaalbaar en efficiënt. Of het nu gaat om een kleine, grote, enkele of meerdere patches: doe het allemaal en meer vanuit het Pulseway-dashboard.


Beveiliging buiten het besturingssysteem


Pulseway Patch Management Software biedt volledige eindpuntbescherming voor besturingssystemen en apps van derden. Detecteer, installeer en rapporteer patches voor actief gebruikte apps.

Enkele apps van derden zijn Adobe Acrobat Reader DC voor Windows, iTunes voor Windows, Java SE Runtime Environment 8, QuickTime voor Windows, Google Chrome, VMware Workstation Pro voor Windows, Slack, Skype en meer.&nbsp ;

Simpel gezegd stelt Pulseway u in staat een robuuste beveiligingsinfrastructuur te realiseren zonder uw werkverplichtingen op te offeren.


Eenvoudig patchen


Wijs beleid toe en automatiseer uw Windows- en patches van derden. U kunt op aanvraag patchen of updates op specifieke datums en intervallen plannen.

Met de mobiele app van Pulseway kunt u updates op afstand uitvoeren. Scan, installeer en update patches zonder dat u aan uw bureau hoeft te blijven zitten.

Wanneer uw systeem up-to-date is, is de kans op datalekken vrijwel nihil.


Wees klaar voor compliance


De Patch Reporting-functie geeft een volledige lijst van niet-gepatchte systemen, ontbrekende updates en mislukte patches. Verzamel alle losse eindjes van uw IT-infrastructuur om aan alle nalevingsnormen te voldoen.

Genereer rapporten in CSV-formaten, exporteer ze naar spreadsheetplatforms (zoals Excel) om aangepaste visualisaties in verschillende rapportlay-outs te bouwen.

Patchbeheersoftware Pulseway-rapportage

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo