Aftelling van de top 10 tech-banen in 2019

 Maandag 8 april 2019
Top tien technische banen 2019

Stel je een leven voor zonder technologie…

Verspil geen tijd aan zulke retorische vragen. De waarheid is: je kunt niet zonder technologie, en nog belangrijker: je wilt het niet.

Onze fascinatie voor technologie wordt steeds groter, en dat geldt ook voor de technische banen die deze aantrekkingskracht levend houden. De opkomende golf van nieuwe technologie zal in 2019 ruimte bieden voor niche-, goedbetaalde tech-banen. Dit is duidelijk een kans voor werkzoekenden en mensen die op zoek zijn naar een carrièreverandering.

Het zoeken naar een baan kan echter zenuwslopend zijn, vooral in het internettijdperk waarin er zoveel variabelen bij betrokken zijn. Om de ervaring iets minder intimiderend te maken, concentreer je je op enkele maar goede. Om je daarbij te helpen, is hier een aftelling van de tien beste technische banen in 2019:


1. Softwareontwikkelaar


Softwareontwikkelaars zijn de architecten achter vrijwel alle technologie die we dagelijks gebruiken. Hoewel het schrijven van nieuwe codes voor ongeboren software hun voornaamste taak is, beperkt het zich daar zeker niet toe. Bijkomende taken kunnen bestaan uit het verbeteren van codes voor bestaande software, het verwijderen van bugs en projectmanagement.

Waarom is het 🔥: Zet uw computer aan, blader door e-mails, plan een vergadering in uw agenda — softwareontwikkelaars zijn de reden dat u dat allemaal kunt doen, en nog veel meer.

Mediaan 💵: $100.000


2. Computernetwerkarchitect


Computernetwerkarchitecten zijn de slimme ontwerpers van uw datacommunicatienetwerken, waaronder LAN, WAN's, uitgebreide cloudinfrastructuur en intranetten. Naast het ontwerpen van netwerken, hebben ze de taak om de netwerken effectief te upgraden en uit te breiden.

Waarom is het 🔥: De stijgende vraag naar cloud computing en de noodzaak om IT-netwerken uit te breiden voor groeiende bedrijven zal de vraag naar professionals met deze vaardigheden stimuleren.

Mediaan 💵: $100.000


3. Datawetenschapper


Mensen met een talent voor cijfers zouden een carrière als datawetenschapper serieus moeten overwegen. Duik in een wereld waar het verzamelen, verwerken en analyseren van gegevens als ‘cool’ wordt gezien. Voeg communicatieve vaardigheden toe aan de mix om uw bevindingen te delen en u zult uw carrière met grote sprongen zien groeien.

Waarom is het 🔥: De vraag naar datawetenschappers is ten opzichte van 2013 met 344% toegenomen. Bedrijven hebben dringend behoefte aan professionals die een groeiende hoeveelheid data kunnen organiseren en er wijs uit kunnen worden.

Mediaan 💵: $95.000


4. Cyberbeveiligingsingenieur


Gegevens moeten worden beschermd, punt uit. Niet alleen omdat het waardevol is voor de bedrijfsvoering, maar ook om de privacybeloften die u uw klanten doet na te komen. Cybersecurity-ingenieurs zijn de poortwachters die uw computernetwerk in de gaten houden. Het is hun taak om systemen op te zetten die omgaan met bedreigingen van hackers en natuurrampen.

Waarom is het 🔥: Beveiliging is een grote zorg voor bedrijven en de opkomst van ransomware wakkert deze angst aan. Bedrijven hebben dringend behoefte aan mensen die een sterke verdedigingslinie kunnen opzetten om gegevens en intellectueel eigendom te beschermen.

Mediaan 💵: $90.000


5. IT-technicus


Het Bureau of Labor projecteert een 6 % toename van banen voor professionals die IT-systemen kunnen opzetten en beheren. Werkgevers vinden het echter moeilijk om vacatures voor IT-technici in te vullen. Dit heeft invloed op de gehele bedrijfsworkflow, aangezien velen van hen lange uren van ongeplande downtime moeten doorstaan.

Vind de perfecte kandidaat voor uw bedrijf met de juiste functiebeschrijving voor IT-technici, hier.

Waarom is het 🔥: Bedrijven zijn zo afhankelijk van hun IT-netwerken dat er heel weinig speelruimte is voor storingen en ongeplande downtime. Het is deze afhankelijkheid die heeft geresulteerd in de stijgende vraag van IT-technici.

Mediaan 💵: $81.000


6. Cloudingenieur


Tegenwoordig is er vrijwel geen enkel bedrijf dat niet een bepaalde hoeveelheid gegevens in de cloud heeft opgeslagen. Daarom heb je cloudingenieurs nodig die het hele cloud-ecosysteem ontwerpen, plannen en beheren. Een goede beheersing van programmeertalen is een must, waaronder Java, Python en Ruby, om er maar een paar te noemen.

Waarom is het 🔥: De acceptatie van cloud computing is zo groot geweest dat het traditionele opslagcentra heeft overmeesterd. Omdat deze trend zich ook in 2019 en daarna lijkt door te zetten, zal de behoefte aan cloud engineers snel toenemen.

Mediaan 💵: $86842


7. IoT-specialist


IoT (Internet of Things) houdt in dat gegevens via een netwerk worden overgedragen zonder interactie van mens tot mens of van mens tot computer. Een IoT-specialist heeft de taak om verschillende disciplines aan te sturen: sensoren, connectiviteit, integraties en ontwikkeling. Bovendien zullen zij verantwoordelijk zijn voor de naleving en opschaling van de IoT-technologie.

Waarom is het 🔥: IoT-adoptie groeit gestaag. Er wordt zelfs verwacht dat de mondiale waarde van IoT-technologie 6,2 biljoen dollar in 2025. Dit zorgt voor een groeiende vraag en een gezonde carrièregroei voor IoT-professionals.

Mediaan 💵: $81570


8. AI-ingenieur


Een gewone dag van een AI-ingenieur draait om algoritmen, neurale netwerken en het werken aan het bevorderen van de AI-quotiënt. Simpel gezegd: AI-ingenieurs pakken problemen aan om machines slimmer te maken.

Waarom is het 🔥: Bedrijven proberen erachter te komen hoe ze het beste uit AI kunnen halen om een beetje productiever en functioneler te worden. Er is een grote behoefte aan AI-ingenieurs die bedrijven kunnen helpen de workflow te stroomlijnen en nuttige inzichten te verkrijgen zonder middelen te gebruiken.

Mediaan 💵: $100.000


9. Full-stack-ontwikkelaar


Voel jij je een allrounder als het gaat om coderen en webontwikkeling, dan is full stack development iets voor jou. Full-stack-ontwikkelaars werken graag aan de back-end- en front-end-technologieën. Dit vereist een beheersing van verschillende vaardigheden op het gebied van databases, servers, systeemtechniek en meer.

Waarom is het 🔥: Bedrijven geven de voorkeur aan één full-stack ontwikkelaar dan drie engineers die hetzelfde werk doen. Kortom, werkgevers kunnen meer gedaan krijgen met minder.

Mediaan 💵: $110.500


10. Tech-vlogger


Videohostingsites zoals YouTube en Vimeo hebben tech-enthousiastelingen in staat gesteld meesterlijke video's te maken. De inhoud kan variëren van productrecensies, how-to's, handleidingen voor probleemoplossing tot vrijwel alles. Bedrijven gebruiken de invloed van techvloggers om hun product te promoten en te adverteren om zo de relevante doelgroep te bereiken.

Waarom is het 🔥: De charme van tech-vloggers als Linus Tech Tips is dat ze boeiend en herkenbaar zijn. Dit overstijgt de merken die zij promoten - — het creëren van een directe band met het publiek.

Mediaan 💵: $85.500*

*Gebaseerd op de gemiddelde YouTube-beïnvloeders van toptechnologie.

Opmerking: het gemiddelde jaarsalaris is afkomstig van Glassdoor, Payscale en Indeed.

Meer blogverhalen

Bekijk onze recente verhalen uit ons blog die onze redacteuren voor u hebben geselecteerd

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo