Wat is servermonitoring?

 Woensdag 10 november 2021
Wat is servermonitoring?

Uw IT-infrastructuur draait op servers, waardoor deze van cruciaal belang zijn voor de prestaties van uw gehele IT-omgeving. Daarom is het essentieel om uw servers te monitoren om er zeker van te zijn dat er geen verstoring van de prestaties en uptime optreedt.

Servers zijn apparaten of applicaties die bronnen kunnen opslaan, verwerken en inzetten voor andere apparaten, applicaties of gebruikers.

Nu u weet hoe belangrijk servers zijn voor een IT-omgeving, wat gebeurt er als een server niet meer werkt?

Wanneer een server down is, kan dit tot veel problemen leiden. Downtime kan kostbaar blijken te zijn voor een bedrijf, wat mogelijk kan leiden tot financiële schade en reputatieschade. Maar dat is waar servermonitoringsoftware kan helpen. Servermonitoringsoftware wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de server en alle apparaten op het netwerk optimaal werken.


Wat is servermonitoring?


Servermonitoring wordt gedefinieerd als het bieden van een compleet overzicht van de status van uw servers, inclusief alle processen, status en andere variabelen.

Om dat in perspectief te plaatsen: een server kan een fysiek apparaat zijn of een virtuele server die een fysiek apparaat deelt met meerdere andere servers - en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Applicatieservers, clientservers, mailservers en databaseservers zijn enkele van de meest gebruikte servertypen die u tegenwoordig kunt vinden.


Wat betekent serverbeheer?


Serverbeheer is een brede term die een breed scala aan functies kan dekken die specifiek zijn voor een organisatie en de soorten servers die zij exploiteert. Uiteindelijk is het doel van zowel servermonitoring als -beheer ervoor te zorgen dat servers op hun maximale prestatievermogen werken en mogelijke downtime te voorkomen of te verminderen.

Met serverbewakings- en beheersoftware kunnen beheerders netwerken monitoren, software-updates installeren, nieuwe apparaten en apparatuur aan het netwerk toevoegen en problemen oplossen.


Wat is het belang van servermonitoring en -beheer?


De meeste bedrijven zijn in 2021 op een bepaald niveau in hoge mate afhankelijk van hun IT-infrastructuur om succesvol te kunnen functioneren. en servers vormen de kern van IT-infrastructuren.

Downtime van servers kan de gehele IT-infrastructuur schade toebrengen, omdat programma's niet zoals gewoonlijk kunnen worden uitgevoerd. Dit verstoort de naadloze interactie tussen de IT-omgeving en de gebruiker, wat leidt tot ontevredenheid bij de gebruiker en uiteindelijk bij de klant.

Servermonitoring kan ervoor zorgen dat servers altijd op topniveau functioneren. Het kan een systeembeheerder ook in staat stellen potentiële problemen te identificeren voordat deze zich voordoen. Hierdoor kunnen ze proactief actie ondernemen en downtime voorkomen. Daarom is het van cruciaal belang om uw servers te monitoren en ervoor te zorgen dat uw gebruikers een probleemloze ervaring hebben.


Hoe de servermonitoring- en beheersoftware van Pulseway u kan helpen


Pulseway werd onlangs genoemd als een van GetApp's categorieleiders op het gebied van servermonitoring voor 2021 op basis van gebruikersrecensies van vorig jaar. Onze toonaangevende software voor serverbewaking en -beheer stelt beheerders in staat de prestaties en uptime van hun server overal en altijd te controleren en beheren. Daarnaast biedt het ook inzicht in de realtime status van Active Directory, IIS, SQL Server, Microsoft Exchange, VMware, Hyper-V en meer.

Naast het verkrijgen van realtime inzicht in de fysieke status van uw servers, kunt u het volgende doen met Pulseway in uw arsenaal:

  • Beheer naadloos Microsoft Active Directory-domeinservices : Pulseway kan worden geïntegreerd met Active Directory-implementatie zonder dat er configuratie- of infrastructuurwijzigingen nodig zijn. Eenmaal geïntegreerd, kunt u toegang krijgen tot het volledige Active Directory Forest, nieuwe domeinen automatisch laten kiezen, een melding ontvangen wanneer een gebruiker wordt buitengesloten, wachtwoorden in-, uitschakelen of opnieuw instellen en het groepslidmaatschap van een gebruiker beheren om beveiligingsfuncties toe te voegen of te verwijderen.
  • Neem de controle over uw virtuele infrastructuur: de Hyper-V-servermodule van Pulseway mobiliseert Microsoft Hyper-V-beheertools, waardoor u snel actie kunt ondernemen zonder dat u achter een computer aanwezig hoeft te zijn. U kunt uw virtuele infrastructuur bewaken, opdrachten verzenden en de uitvoering volgen, replicatieopdrachten verzenden en de schermen van virtuele machines in realtime bekijken.
  • Bewaak moeiteloos de VMware vSphere-infrastructuur: het enige wat u hoeft te doen is een blik werpen op de realtime status van hypervisors en virtuele machines om al het inzicht te krijgen dat u nodig heeft. Bewaak uw virtuele cloud veilig zonder firewallregels, dure VPN-verbindingen of complexe proxy's. Met de VMware-integratie kunt u vCenter- en ESXi-hypervisors beheren, snapshots terugzetten of nieuwe maken, vCenter-alarmen ontvangen, virtuele machines beheren, live consolefeeds van virtuele machines bekijken en systeemlogboeken in realtime bekijken.
  • Vereenvoudig het Microsoft SQL-serverbeheer: met Pulseway Server Monitoring Software kunt u tabelgegevens bekijken, query's uitvoeren, logboeken bekijken en nog veel meer. Dit betekent dat u eenvoudig langzaam lopende SQL-query's kunt identificeren, volledige serverzichtbaarheid kunt krijgen en dit allemaal vanuit één enkel dashboard kunt doen.
  • Neem de volledige controle over XenServer-monitoring: profiteer van de naadloze integratie van Pulseway met Citrix XenServer en bewaak de gezondheid en status van meerdere gevirtualiseerde omgevingen en maak gebruik van functies zoals vApps, Snapshots en nog veel meer. Eenmaal geïntegreerd, kunt u het geheugengebruik monitoren, onderweg taken uitvoeren en pauzeren, momentopnamen maken en het CPU-gebruik volgen vanaf één dashboard.
  • Bewaak en beheer Microsoft Exchange: Verbind Pulseway met één server en krijg toegang tot alle servers in de Database Availability Group (DAG). Ontvang meldingen wanneer databases worden aan- of ontkoppeld, beheer replicatiewachtrijen en stel limieten in. Stel u gerust, wetende dat mailboxen onder controle zijn en dat u problemen kunt voorkomen voordat uw gebruikers ze zelfs maar merken.

Blijf altijd op de hoogte van uw servers om minimale downtime te garanderen met de serverbewakings- en beheersoftware van Pulseway. Probeer Pulseway nu!

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo