Als MSP naar persoonlijke evenementen gaan: tips en ideeën

 Woensdag 26 oktober 2022
Als MSP naar persoonlijke evenementen gaan

De laatste paar jaar werken de meesten van ons vanuit huis. Pandemie heeft de wereld van netwerken en evenementen veranderd. Evenementen werden virtueel vanwege lockdowns. Nu worden ze weer persoonlijk.

Deze evenementen zijn een geweldige manier om nieuwe business te genereren. Exposeren op beurzen kan duur zijn, maar je kunt als bezoeker veel bereiken.

U heeft de afgelopen jaren waarschijnlijk behoorlijk wat tijd besteed aan het opbouwen van uw digitale aanwezigheid. Het is tijd om uw digitale connecties en reputatie te benutten tijdens live-evenementen. Hier volgen enkele tips en ideeën om als managed service provider weer naar persoonlijke evenementen te gaan.


Wat te doen en wat niet te doenBezoek evenementen die u leuk vindt en waarvan u kunt profiteren


Bekijk de agenda en kijk wie er gaat. Kijk of er gesprekken zijn die u interesseren. Zoek naar mogelijkheden om meer te leren over nieuwe technologieën en best practices en om met uw doelgroep te communiceren. Bezoek geen evenementen omwille van het bijwonen van evenementen of die geen waarde toevoegen aan uw bedrijf.


Schrijf je vroeg in


Mogelijk krijgt u vroegboekkortingen en bent u in een betere positie om goedkopere reserveringen en reisarrangementen te maken. Je hebt ook meer tijd om je voor te bereiden op en toe te werken naar het evenement door te netwerken, een pre-evenementbijeenkomst bij te wonen, enz. Wacht niet tot het laatste moment om je deelname te bevestigen, aangezien dit hoogstwaarschijnlijk de kwaliteit van je ervaring zal beïnvloeden .


Werk samen met leveranciers en bedrijven


Als het voor u een kans is om uw bedrijf te laten groeien, is het waarschijnlijk ook een kans voor uw partners om te groeien. Deel evenementdetails met hen. Neem contact op met iedereen die mogelijk geïnteresseerd is. Ontdek hoe u kunt samenwerken om het evenement voor iedereen betekenisvoller te maken. Je hoeft het evenement niet op eigen gelegenheid bij te wonen.


Neem marketingmateriaal mee


Maak optimaal gebruik van deze gelegenheid om brochures en andere nuttige bronnen, promotionele weggeefacties, enz. uit te delen, om uw naam bekend te maken onder potentiële toekomstige klanten.


Download de app van het evenement


Hierdoor krijgt u snel toegang tot veel nuttige informatie, zoals de agenda, biografieën van de sprekers, enz., waardoor u levendig kunt zijn in en kunt bijdragen aan gesprekken. Het zorgt ervoor dat u niets mist op de agenda waarin u geïnteresseerd bent en helpt u betekenisvolle relaties op te bouwen. Veel apps bieden de mogelijkheid om contact te leggen en bijeenkomsten te organiseren met de andere aanwezigen. Dit zal u helpen uw doelgroep te identificeren. Maak uw aanpak niet te commercieel, maar concentreer u op wat u voor de ander kunt doen en misschien krijgt u wel de ontmoeting die uw bedrijf verandert.


Maak foto's en deel uw ervaringen online


Promoot uw bezoek op sociale media en blogs. Deel uw lessen en belangrijkste inzichten. Stuur deze naar uw klanten en gekwalificeerde leads om uw reputatie als managed service provider en expert op te bouwen.


Volg nieuwe verbindingen op


Reageer snel op vragen en verzoeken om brochures, demo's, prijsinformatie enz. die u mogelijk heeft ontvangen. De prospect heeft veel mensen ontmoet, dus het is belangrijk dat u snel contact opneemt terwijl zij zich nog herinneren wie u bent. Stuur nuttige informatie naar andere potentiële leads om hun vertrouwen te winnen en professionele relaties op te bouwen.


Overweeg om te exposeren


Als er een mogelijkheid is om uw zakelijke doelen te bereiken door te exposeren - mdash; je bent in staat de juiste doelgroep te bereiken, op de juiste locatie of in de juiste branche - — ga ervoor. Breng relevante diensten onder de aandacht, zorg voor onderpand en investeer in weggeefacties zodat mensen uw naam onthouden. De giveaways hoeven niet duur te zijn. Het kunnen merkpennen, notitieboekjes en plakbriefjes zijn die uw naam onder de aandacht van potentiële klanten en onder hun aandacht houden.

Gebruik een gimmick om mensen aan te trekken - Maak gebruik van alle talenten die uw team heeft. Mensen die cartoons tekenen zijn bijvoorbeeld altijd populair. Is jouw systeembeheerder een verborgen kunsttalent? Zorg ervoor dat er indien mogelijk ten minste één lid van uw team aanwezig is, zodat mensen een idee krijgen van de mensen met wie ze gaan samenwerken. Als u een specialiteit heeft, bied dan gratis consultatiesessies of clinics aan. Breng de vaardigheden van uw team onder de aandacht.

Wees voorzichtig bij het plannen van uw budget; laat je niet meeslepen. Zorg ervoor dat u een grondige ROI-oefening doet. Ontdek of het echt de moeite waard is om te exposeren — of het u zal helpen uw zakelijke doelstellingen te bereiken.


Vragen beantwoorden


Hoewel evenementen u helpen meer te weten te komen over uw branche, klanten en andere professioneel relevante zaken, is het ook een geweldige manier om deze gemeenschap te betrekken en hen te helpen ook van uw expertise te leren. Om anderen te helpen van u te leren, door de vragen te beantwoorden die u worden gesteld in StoryBrand van Donald Miller een> mode.

Volgens StoryBrand is jouw klant (de persoon die jou de vraag stelt) de held van hun verhaal. Ze worden geconfronteerd met een probleem en zijn op reis om het op te lossen. Jouw taak is om hun gids te zijn op deze reis en hen te helpen succesvol te zijn. Geef ze een plan om hun probleem op te lossen en roep ze op tot actie. Uw plan moet hen helpen mislukkingen te voorkomen en succes te behalen op hun reis.


Doelen identificeren


Elk evenement dat u bijwoont, zou u moeten helpen minstens één (bij voorkeur meer) van deze MSP-bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

  • Haal meer klanten voor uw bedrijf (we hebben het over daadwerkelijke verkopen en conversies)
  • Bouw een pijplijn van koude of warme leads die u kunt koesteren als potentiële klanten (mensen die interesse tonen door informatie op te vragen, uw prijzen te controleren of een andere marketinggekwalificeerde actie te ondernemen)
  • Bouw partnerschappen op die u kunnen helpen uw MSP-bedrijf op te schalen
  • Breid bestaande klantaccounts uit door andere services te up- en cross-selling
  • Vergroot de bekendheid van uw MSP-bedrijf door uw sociale kanalen en website te promoten en uw marketingmateriaal zoals brochures, enz. weg te geven

U kunt voor elk hiervan specifieke doelen stellen om uw voortgang bij te houden. U wilt bijvoorbeeld vragen ontvangen van ten minste vijf leidinggevenden op C-niveau of verbinding maken met tien mogelijke contacten op LinkedIn. Uw doel zou zelfs kunnen zijn om te netwerken met specifieke experts of leiders, omdat u een gemeenschappelijke visie deelt en ze uiteindelijk ziet bijdragen aan de groei van uw MSP-bedrijf.


Uw budget instellen


Het bijwonen van evenementen kan een dure aangelegenheid zijn, waarbij kaartjes honderden of zelfs duizenden kosten. Voeg daarbij de kosten van eten, instappen, reizen en andere uitgaven en we hebben het over serieus geld. Maar laat u niet afschrikken door de kosten van uw evenementen. Beschouw uw evenementenbudget als een investering.

Probeer u te concentreren op de rendementen die u kunt verwachten en peil deze in plaats van u zorgen te maken over de kosten of het bedrag dat u uitgeeft. Het is beter om €5.000 uit te geven om een rendement van €15.000 te krijgen, dan om slechts €200 uit te geven en er helemaal niets voor terug te krijgen.

Houd bij het berekenen van uw budget rekening met uw cashflows en hoe snel u verwacht uw geld te krijgen - of je blij bent met warme of koude leads of dat je snelle conversies en verkopen nodig hebt.

Win zoveel mogelijk informatie over het evenement in bij de organisatoren en onafhankelijk, zodat u een realistische inschatting kunt maken van de mogelijkheden om het evenement bij te wonen. Dit helpt u ook om weloverwogen beslissingen te nemen over uw budget, zodat u de risico's kunt minimaliseren en uw rendement kunt maximaliseren.


Een locatie selecteren


Is het lokaal voor u en potentiële klanten? Het heeft geen zin om naar een gebied te gaan waar je klanten niet gemakkelijk kunt ondersteunen. Is het gemakkelijk (en dus relatief goedkoop) te bereiken? Als u klanten actief ondersteunt, zorg er dan voor dat er thuis ook ondersteuning is. Controleer ten slotte of de locatie vergaderruimtes en coworking-ruimtes heeft die samenwerking bevorderen en waar u serieuze zakelijke discussies kunt voeren buiten de openbare ruimtes.


Als managed service provider naar een persoonlijk evenement gaan


Veel plezier en netwerk als een gek. Maar vergeet niet uzelf te promoten als een managed service provider en wederzijds voordelige relaties op te bouwen met partners en klanten voor uw bedrijf.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo